StoryEditorOCM
Crna kronikaPrometni rekorderi

Vozio ukradeno vozilo pod utjecajem droga, zaradio kaznenu prijavu i ostao bez pozamašne svote eura

Piše K. F.
1. srpnja 2024. - 13:51

Među prometnim rekorderima proteklog tjedna svrstao se 26-godišnji Šveđanin kojem je izrečena najveća novčana kazna u iznosu od tri tisuće eura. Državljanin Švedske je u utorak, 25. lipnja, prema izvješću Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u ranim jutarnjim satima zaustavljen tijekom redovne prometne kontrole na državnoj cesti D-8 kod odmorišta Sparagovići.

Vozač je upravljao osobnim vozilom za koje je utvrđeno kako je prethodno otuđeno na području grada Ploča.

Osim toga, testiranjem je utvrđeno da vozač upravlja pod utjecajem droga, ali je odbio liječničko ispitivanje na droge koje je u takvim situacijama obavezno. Nadalje, utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, da nije imao upaljena svjetla na vozilu te da vozilo kojim je upravljao nema važeću prometnu dozvolu kao ni dokaz o tehničkoj ispravnosti te policu obaveznog auto osiguranja.

Zbog otuđenja vozila i niza počinjenih prometnih prekršaja vozač je uhićen te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne svari, a za počinjene prometne prekršaje kažnjen je gore spomenutom novčanom kaznom.

Policija je otuđeno vozilo vratila vlasniku.

01. srpanj 2024 13:52