StoryEditorOCM
Crna kronikaŽUPANIJSKI SUD |

PRVOSTUPANJSKA PRESUDA Antunu Katušiću i Saneli Hadžić više od tri godine zatvora za razbojništvo u Zračnoj luci Dubrovnik

Piše Ahmet Kalajdžić
29. svibnja 2020. - 11:20
Dubrovački taksist Antun Katušić (46) i sarajevska kućanica Sanela Hadžić (40) proglašeni su nepravomoćno krivima te osuđeni, Katušić na jedinstvenu kaznu od 3 godine i 2 mjeseca, a Hadžić na 3 godine i 6 mjeseci.

Katušiću je pritvor ukinut, ali Hadžić ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude jer nije državljanja EU.Solidarno moraju obeštetiti Zračnu luku Dubrovnik te platiti troškove sudskog postupka.

Hadžić je nakon izricanja nepravomoćne presude poručila kako je unaprijed osuđena jer je supruga Alena Alića, spomenutog kao vozača motora kojim je obavljena pljačka.

image
Božo Radić/HANZA Media


Presudu je pročitao i obrazložio predsjednik Vijeća Županijskog suda u Dubrovniku Sveto Vićan.
Sudac je obrazložio zašto je dosuđena najblaža kazna Katušiću, a Hadžić tek nešto više od minimalne kaze. Predsjednik Vijeća je naglasio kako su na kaznu utjecali iskreno kajanje i priznanje krivice. Dodao je da, kada se indicije za Hadžić povežu s Katušićevim priznanjem, optužba postaje još utemeljenija.
 
Katušić se u pritvoru nalazi od konca listopada prošle, a Hadžić od kraja siječnja ove godine.

Razbojništvo koje je privuklo golemu pozornost javnosti dogodilo se 21. listopada 2019. godine na platou Zračne luke Dubrovnik u Čilipima, kada su dvojica pljačkaša na motociklu, uz uporabu i prijetnju vatrenim oružjem, od zaštitara koji su prenosili novac aerodromskog duty free- shopa oduzeli torbu s inkasom 652.436 kuna.

Pravosudna je istraga trajala pet mjeseci, tijekom kojih se u istražnom zatvoru nalazio i Antunov sin Antonio Katušić (22) koji je po okončanju istrage pušten na slobodu jer je utvrđeno da je nevin i da ga se ne može povezati sa počinjenjem kaznenog djela.

Podsjetimo, na samom početku sudske rasprave Antun Katušić se izjasnio kako se osjeća krivim za kazneno djelo za koje ga tereti optužnica dubrovačkog Državnog odvjetništva te da se prije počinjenja tog kaznenog djela našao u vrlo delikatnoj životnoj situaciji te je zamolio suca za razumijevanje, dok o osobama koje su involvirane u tu situaciju nije želio govoriti. Izrazio je kajanje za ono što je učinio, te sud zamolio za milost pri izricanju presude.

image
Božo Radić/HANZA Media


S druge strane, Sanela Hadžić je izjavila kako se ne osjeća krivom te naglasila kako je samo boravila u hostelu "S baza" u Dubrovniku, gdje je došla da se pridruži svom nevjenčanom suprugu koji je prije nje stigao u Dubrovnik.
08. svibanj 2024 01:29