StoryEditorOCM
Crna kronikaPSOVALI IM MAJKU

Epilog utakmice Hrvatska - Crna Gora: Četiri hrvatska državljanina privedena zbog narušavanja javnog reda i mira

Piše dv
9. siječnja 2024. - 09:51
Dubrovnik, 080124. Gradski bazen u Gruzu. Europsko prvenstvo u vaterpolu 2024. Preliminarna utakmica skupine A, Crna Gora - Hrvatska. Na fotografiji: naguravanje navijaca na tribinama.Tonci Plazibat/Cropix

U trećem kolu Europskog prvenstva u vaterpolu na bazenu u Gružu Hrvatska je sinoć izgubila od Crne Gore. Uz domaće, utakmicu je pratila i skupina crnogorskih navijača na dijelu zapadne tribine. U jednom trenutku došlo je do naguravanja među navijačima. Bilo je to u trenutku kada je Crna Gora povela te su gosti počeli sa slavljem što se nije svidjelo domaćim navijačima koji su im psovali majku. Policija je brzo reagirala i smirila situaciju. 

Četiri hrvatska državljanina uhićena su zbog narušavanja javnog reda i mira te izazivanja nereda na sportskom natjecanju. Navijači su dovikivali uvrede na nacionalnoj osnovi i fizički su naguravali grupu navijača iz Crne Gore, doznajemo u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj.

Jedan od privedenih navijača bio je pod utjecajem alkohola pa će i zbog toga dobiti prekršajnu prijavu. Četvorica navijača u dobi od 32 do 35 godina dobit će prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog nereda na sportskim natjecanjima. Danas će biti odvedeni na Općinski sud u Dubrovniku. Nitko od privedenih nije iz Dubrovnika. 

27. travanj 2024 00:15