StoryEditorOCM
TenisBRAVO

Lucija Ćirić Bagarić ostvarila i drugu pobjedu na pariškoj zemlji, te stigla na korak do glavnog turnira Roland Garrosa!

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2024. - 18:39

Kiša je odgađala početak, krenula je Lucija Ćirić Bagarić s mečom 2. kola kvalifikacija iza 17 sati, i krenula je odmah kako treba. Napravila je break već u prvom gemu, pa u petom, vodila protiv 33-godišnje Rebecce Marino s 5:1 nakon čega je propustila četiri set lopte u sedmom maratonskom gemu od 20 poena, ali ako se tu Kanađanka spasila, nije bilo spasa za 164. tenisačicu svijeta u idućem gemu kad je servirala Lucija, koja je nakon 38 minuta igre dobila prvi set sa 6:2.

U drugom setu Marino je povela s 2:0, ali odmah je Lucija vratila izgubljeno. Nakon 2:3 uzela je iduća četiri gema. Nakon sat i šest minute igre izborila je dvije meč lopte. Potom i treću, koju je iskoristila, te ostvarila drugu pobjedu u kvalifikacijama za drugi Grand Slam turnir sezone. Evo je na korak do glavnog turnira Roland Garrosa, a zadnja prepreka na tom putu bit će joj Japanka Sarah Saito, koja je također bez izgubljenog seta došla do zadnjeg kola kvalifikacija.

Luciji su ovo prve kvalifikacije za jedan Grand Slam turnir sezone. U debiju je izbacila sedmu nositeljicu kvalifikacija, Arinu Rodionovu, iskusnu 34-godišnju Ruskinju, 103. sa svjetske rang liste, koja od 2014. godine nastupa pod australskom zastavom (6:4 i 6:3). Sad je dobila još jednu bolje plasiranu tenisačicu (Lucija je uoči Pariza bila na 185. mjestu).

Protiv Marino imala je više ‘winnera‘ (16:11), manje neprisiljenih pogrešaka (18:27), Kanađanka je imala samo jednu break loptu, koju je iskoristila, a Lucija čak 15. Pet puta je oduzela servis Kanađanki. 

14. lipanj 2024 14:30