StoryEditorOCM
TenisSTART ZA PET

Ana Rodionova će sanjati dubrovački tenis. ‘Tukla‘ je u Roland Garrosu Ana Konjuh, sad nastavila Lucija Ćirić Bagarić!

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 14:59

Arina Rodionova, 34-godišnja Ruskinja, koja od 2014. nastupa pod australskom zastavom, nema sreće s Dubrovkinjama. Ana Konjuh je dobila oba puta, prvi put u Roland Garrosu, na startu glavnog turnira 2016. godine, a drugi put u kvalifikacijama velikog turnira u Rimu 2022. godine. 

Sad je na startu kvalkifikacija drugog Grand Slam turnira sezone, na pariškoj zemlji, u Roland Garrosu igrala protiv još jedne naše ‘Male iz Lapada‘, Lucije Ćirić Bagarić, i opet je upisala poraz. Pamtit će mlađa Dubrovkinja u svijetu profesionalnog tenisa svoj debi na jednoj od četiri najveće svjetske pozornice. Nakon sat i 22 minute dobila je Rodionovu, sedmu nositeljicu. Bilo je 6:4 i 6:3. 

Lucija je imala 26 ‘winnera‘ naspram samo 7 Rodionove, osvojila je 11 od 12 poena na mreži, iskoristila 4 od 6 break prilika, ‘ispalila‘ pet as servisa, a suparnica niti jedan... Puno je još brojki, koje potvrđuju kako je bila bolja od 103. tenisačice svijeta. Zatim, od prvih deset nositeljica kvalifikacija još na teren nisu izašle treća, osma i deseta, a od njih sedam koje su igrale, samo je Lucija uspjela izbaciti nositeljicu.  

Iduća suparnica 20-godišnjoj Luciji je još jedna iskusna igračica, 33-godišnja Kanađanka Rebecca Marino, trenutno 164. tenisačica svijeta. Tri pobjede treba ostvariti, tri prepreke preskočiti, za mjesto u glavnom turniru. 

13. lipanj 2024 14:30