StoryEditorOCM
OstaloPOVRATAK NA TERENE |

JUGAŠI ODGODILI POČETAK PRVOG TRENINGA Sportaši na sastanku

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2020. - 09:01
Sportski klubovi imaju prijepodne sastanak s vodstvom Javne ustanove športski objekti Dubrovnik i Dubrovačkim savezom športova na kojem će se pripremiti raspored treniranja u skladu s preporukama. Kad se sve uskladi, vrijeme treninga, broj sportaša na treningu, zadovoljavanje epidemioloških mjera, onda će se dati 'zeleno svjetlo' za ulazak na sportske terene. 

- Čekamo sastanak nakon čega ćemo znati što i kako. Nema razloga za žurbu. Nama su sva natjecanja odgođena za sad do 1. kolovoza - rekao je Mateo Semiz, šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966. 

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja su odgodili za nekoliko sati početak prvog treninga u Gružu. Plan je bio da prva skupina igrača uskoči u bazen u 10 sati. 

Podsjetnik, Vlada RH je prije četiri dana usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koji se između ostalog odnosi i na sektor sporta. Navedenim Zaključkom, od danas se omogućuje trening sportašicama i sportašima prve i druge kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo propisao je koje sve uvjete treba zadovoljiti kako bi se treninzi mogli održavati, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije trajanja treninga. Glavna pravila su: fizička udaljenost od 5 metara među svim sportašima, odnosno da postoji prostor od 20 četvornih metara po sportašu, a trening istovremeno smije biti organiziran za najviše 5 osoba, uključujući jednog trenera. Nakon korištenja lopti, rekvizita i ostale opreme potrebne za trening, sva se mora po završetku treninga dezinficirati. Preporuka je da igrači i trener na trening dolaze pojedinačno, osobnim vozilima, u opremi za trening uz izbjegavanje korištenja prostorija svlačionice, a nakon treninga odlazak izravno kući, bez tuširanja i bez ulaska u svlačionicu, poštujući i tad mjere fizičke udaljenosti.
18. travanj 2024 14:43