StoryEditorOCM
OstaloGRADONAČELNIK ČESTITAO SPORTAŠIMA

Mato Franković: ‘Kruna svega je multifunkcionalna dvorana Dubrovnik, a poznato je što je cilj ove godine. Novost je, prije deset dana sam potpisao ...‘

Piše Tonči Vlašić
15. travnja 2024. - 21:21

Ove godine je započela rekonstrukcija veslačkog hangara Neptuna, u ovoj godini ćemo graditi boćarski dom ‘Đuro Miletić’ u Gospinom polju. Isto tako u ovoj godini ćemo rekonstruirati u potpunosti postojeću Sportsku dvoranu u Gospinom polju. Investicija je vrijedna više od tri milijuna eura. Dobit ćemo gotovo novi objekt. U ovoj godini ćemo napraviti i teren za natjecanje malih nogometaša, uzrasta do 12 godina, odmah do postojeće dvorane. To je cilj koji smo zacrtali u ovoj, 2024. godini. Sredstva smo osigurali dijelom iz proračuna grada Dubrovnika, drugim dijelom zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske, ili kroz nacionalna sredstva, ili kroz sredstva europskih fondova. Ono što je kruna svih projekata je multifunkcionalna dvorana Dubrovnik za koju smo osigurali pedeset postotno financiranje iz Europske investicijske banke. Čekamo da završe izbori, te očekujemo potom pomoć Vlade kako bi osigurali preostalih pedeset posto – rekao je gradonačelnik Mato Franković na svečanosti dubrovačkog sporta, koja je održana u Studentskom centru Dubrovnik.

Čestitao je svim laureatima i dobitnicima priznanja Dubrovačkog saveza športova, poželio nove uspjehe, a zatim otkrio.

- Prije deset dana sam potpisao ugovor za izradu idejnog rješenja za bazen za rasplivavanje pored postojećeg bazena u Gružu. To je važno za daljnji razvoj dubrovačkog vaterpola i plivanja.

Nakon toga, budući ga je, kako je rekao, Zoran Grbić, predsjednik Tenis kluba Dubrovnik, prijeko gledao, dodao.

- Nadam se Zorane kako će do kraja godine ići natječaj za izgradnju sportske infrastrukture sto posto financirane od strane europskih fondova. Takva su obećanja. Mi imamo gotovu građevinsku dozvolu za tenis dvoranu u Lapadu – na kraju će Franković.

28. travanj 2024 09:22