Naranča, poznata još i kao kraljica citrusa, svojom jarkom narančastom bojom rado je viđen gost na našim stolovima. Prepuna vitamina i hranjivih tvari najčešće se konzumira svježa, no nećete pogriješiti ako napravite liker od naranče. Evo jednog recepta koji je s nama podijelila jedna Župka i koji će vas sigurni smo oduševiti bogatstvom okusa obogaćen aromom cimeta i klinčića. Ne zahtijeva puno sastojaka, već samo malo strpljenja, a nagradit će vas ukusnim rezultatom
Sastojci
staklenka od 720 ml
1 žlica meda
1 kg šećera
150 - 200 ml rakije (lozovača)
cimet
klinčić
Priprema
Staklenku dobro operite i osušite.
Naranču operite i razrežite na 4 dijela.
Na dno tegle stavite šećer, dodajte cimet i klinčić po želji.
Med otopite s malo rakije i prelijte u teglu.
Na kraju posložite naranču i prelijte sve rakijom.
Ostavite neka stoji na suncu 40 dana, s povremenim okretanjem tegle kako bi se šećer otopio.
Liker procijediti kroz gazu ili cjedilo u čistu steriliziranu bocu.
Čuvajte na hladnom i tamnom mjestu te poslužujte rashlađeno.