StoryEditorOCM
GastroNA PUTU S POSLA

Tražite nadahnuće za ručak od pola sata, a ne želite iste okuse? Imamo sjajan recept, ne može biti jednostavniji i slasniji, a sve imate u videu. Kupite piletinu...

Piše dv
11. listopada 2022. - 13:16

"Slatko - slana teriyaki piletina u pola sata❣️" - kratko i jasno je objasnila gastro blogerica Marija Mazalin, koja je na Instagramu podijelila ovaj odličan recept za, uistinu, jednostavno i slasno jelo, uz koje vam treba još samo salata i čaša vina.

Poslije posla kupite piletinu, ako je nemate kod kuće. Provjerite još imate li sezam i soja umak, s ostalim sigurno raspolažete, predlaže Slobodna Dalmacija.


SASTOJCI

• 400g piletine

• sol, papar, češnjak

• 6 žlica meda

• 3 žlice rižinog octa (kao zamjena može i jabučni, na koncu i vinski ocat)

• 5 žlica soja umaka

• 1 žlica sezama

• 5 režnja češnjaka

• 60 g riže

 

RECEPT

 

1. Začinite i prepecite piletinu na srednjoj vatri 6-7min

2. Za to vrijeme napravite umak, tako da promješate med, ocat i soja umak

3. Pomaknite piletinu uz rub tave, a u sredini na 3-4 minute prepecite sezam i češnjak, dok ne postane lagano smeđ

4. Prelijte umakom, neka zavrije, pa pecite još 10-ak minuta na laganoj vatri, dok se umak malo ne zgusne

5. Za to vrijeme napravite rižu po izboru, ja koristim integralnu 

6. Pri serviranju preko piletine prelijte umak

 

25. studeni 2024 05:15