Jednostavan ljetni recept za brzi ručak ili večeru donosi Dobra hrana. Ova pita hit je ovog ljeta!
Potrebno je:
1 tikvica
2 jaja
1 mladi luk
250 g svježeg sira
3 žlice grčkog jogurta
5 žlica zobenog brašna
1 žličica praška za pecivo
3-4 cherry rajčice
50 g slanine
250 g mozzarelle
maslinovo ulje
svježi bosiljak
Priprema:
Tikvicu najprije naribajte, posolite i pustite da stoji 20 minuta. Zatim je ocijedite i prebacite u čistu posudu. Dodajte joj svježi sir, grčki jogurt, jedan nasjeckani mladi luk, dvije žlice maslinova ulja i dva jaja. Začinite soli i paprom i sve dobro promiješajte. Dodajte i zobeno brašno te prašak za pecivo. Pomiješajte i ostavite sa strane. Cherry rajčice prepolovite, slaninu narežite na trakice. Smjesu od pite prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje ili dobro premazali maslinovim uljem. Po smjesi rasporedite cherry rajčice i slaninu, dodajte još malo maslinova ulja i pecite oko 45 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i odmah po vrhu rasporedite mozzarellu i bosiljak.