StoryEditorOCM
GastroIMATE VIŠKA JABUKA?

Donosimo recept za najsočniji kolač, jednostavan je za pripremu i brzo gotov!

Piše dobra hrana
1. prosinca 2023. - 12:39

U magazinu Dobra hrana objavljeni su najbolji recepti s jabukama Slavice Šagolj. Donosimo vam recept za najsočniji biskvit s jabukama. Za njega je jedino bitno odabrati dobru sortu jabuka te pronaći kvalitetne orahe i dobit ćete savršen kolač koji će već na prvi zalogaj učiniti da se osjećate bolje i sretno.

Potrebno vam je:

Za biskvit

● 125 g glatkog brašna

● prašak za pecivo

● 100 g smeđeg šećera

● sok i korica jednog limuna

● 3 velika jaja

● 125 g otopljenog maslaca

● 4 jabuke Pink Lady

● 1 žličica cimeta

● 50 g nasjeckanih oraha

● šećer u prahu za posipanje

image

Sočni biskvit od jabuka

Bersilava Picek/cropix/dobra Hrana/

Za kremu

● 200 g mascarpone sira

● 50 g krem sira

● 100 g šećera u prahu

● 1 žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

Jabuke dobro operite, osušite, ogulite te narežite na listiće. Prelijte ih limunovim sokom da ne potamne.

Pomiješajte brašno, šećer i limunovu koricu u većoj posudi. Dodajte jaja, otopljeni maslac, cimet i nasjeckane orahe.

Četvrtinu smjese stavite u kalup, zatim red jabuka, red biskvitne smjese te jabuke i tako sve do vrha. Ostavite da red jabuka bude zadnji.

Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite oko 40 minuta na 180°C.

Pečeni kolač pustite da se dobro ohladi.

Na ohlađeni kolač stavite kremu. Sve sastojke za kremu stavite u posudu i dobro izmiješajte. Krema treba biti glatka i svilenkasta. Kremu namažite na kolač i ukrasite svježe narezanim kriškama jabuke.

22. studeni 2024 11:49