Ljeto je savršeno doba za ovu varijantu slastice, u kojoj se ne pali pećnica. Ne morate je ni pogledati.
Samo pogledajte imate li u ormarićima sve potrebne sastojke. U najvećem broju kućanstava nedostajat će samo maline. Mogu biti svježe ili smrznute.
Možda još i slatko vrthnje ili bijela čokolada, ali to možete za 15 minuta nabaviti. Toliko vam treba i za pripravu ove super slastice.
Sastojci za podlogu:
300 g mljevenog petit beurre keksa, može i digestive
150 g maslaca
2 žlice meda
2 žlice mlijeka
Za nadjev:
500 g krem sira
250 g sirnog namaza
300 g bijele čokolade
200 ml slatkog vrhnja
5 žlica šećera u prahu
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1 pakiranje želatine u prahu
Po želji:
svježe ili zamrznute maline
Postupak:
Sameljite kekse, a maslac otopite na štednjaku. Kad se otopi, dodajte mlijeko i med, pa sve dobro pomješajte. Dodajte mljeveni keks i sjedinite smjesu.
Okrugli kalup za torte obložite papirom za pečenje pa podlogu od keksa dobro utisnite u kalup, najbolje čašom, kako bi površina bila ravna. Stavite u frižider dok pripremate nadjev.
Zagrijte na laganoj vatri vrhnje za šlag, a bijelu čokoladu iskidajte na manje komade. Čokoladu dodajite u vrhnje uz neprestano miješanje, dok se sasvim ne otopi.
Dok se čokolada topi, pripremite želatinu po uputama na kesici. Kad želatina nabubri, dodajte je smjesi bijele čokolade i vrhnja i miješajte, dok se želatina potpuno ne otopi. Dok se topi, posudu maknite s vatre.
U dubokoj posudi zamutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanilije i šećer u prahu. Smjesi od sira dodajte smjesu s bijelom čokoladom, vrhnjem i želatinom pa kratko promješajte mikserom na najmanjoj brzini.
Smjesu izlijte na podlogu od keksa i dodajte maline na vrh torte. Hladite tortu barem četiri sata i uživajte večeras uz omiljenu seriju.