StoryEditorOCM
Dalmacijausred bijela dana zaražena zvijer napadala domaće životinje

Žeževica: cijelo selo naganjalo bijesnu lisicu

Piše PSD.
2. travnja 2011. - 18:44

Prava drama odvijala se u žeževačkom zaselku Pejkovićima kada je bijesna lisica usred bijela dana ušetala u selo napadajući sve oko sebe. Najprije je nasrnula na magarca i kravu koji su bili na ispaši. Vrpoljenje životinja prvi je primijetio Joško Pejković, alarmirajući potom cijelo selo.

- Ubrzo je lisica bila opkoljena. Krenuo sam prema njoj sa štapom u ruci i nekoliko je puta jako udario. Međutim, umjesto odstupanja predator se zaletio u kokošinjac uhvativši za vrat pijetla. Opet sam krenuo za njom i nastavio je tući, ali i dalje bez pomoći. Iz jednog kokošinjca lisica je ušla u drugi i nadalje napadajući perad - kazuje nam akter nemila događaja Joško Pejković.

Budući da se cijelo selo diglo na noge, životinja je ubrzo stjerana u obližnju kamenu kuću u kojoj su je seljani opkolili čekajući da se Joško vrati s puškom po koju je otišao u obiteljsku kuću u četiri kilometra udaljeni Šestanovac.

U međuvremenu, tvrde seljani, lisica je pokušala pobjeći kroz prozor stare i zubom vremena oronule kuće, ali su je u tome uspjeli spriječiti.

- Vidjevši da nema kuda, učinila je nemoguće. Uspjela je skočiti na čak tri i pol metra visoko potkrovlje kuće, gdje joj više nije bilo spasa.

LIJA1

Popeo sam se na drvene ljestve i nakon jednosatnog naganjanja, uspio sam je dobro odmjerenim hicem ustrijeliti - veli Pejković.

O svemu je odmah obaviještena Veterinarska ambulanta u Šestanovcu, čiji su djelatnici potom odnijeli lešinu. Ubrzo je na teren izišao i veterinarski inspektor Ivo Vuletić.

Naknadnom analizom utvrđeno je da se radi o bijesnoj životinji. Stoga je naloženo da se svi psi iz uzgajivačnice u vlasništvu Joška Pejkovića, inače strastvenog lovca i uzgajivača lovačkih pasa, cijepe kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

piše i snimio mladen nejašmić 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 15:56