StoryEditorOCM
Dalmacijatribina u kaštelima

Željka Markić o referendumu: Ne bi me iznenadilo ni da Milanović na ulice izvede tenkove, vojsku i policiju...

Piše PSD.
25. rujna 2013. - 21:37
/ Ne bi me iznenadilo ni da premijer Milanović na ulice izvede tenkove, vojsku i policiju. Vjerovala sam da Hrvatska nakon ulaska u EU neće ni pokušati ne poštivati dogovoreno, pa se pokazalo da nije tako nakon ove priče s "Lex Perković". Nakon toga, vjerujem da je sve moguće – rekla je večeras u Kaštel Lukšiću Željka Markić iz inicijative "U ime obitelji", odgovarajući na pitanje da li vjeruje kako bi ova vlast mogla ne rapisati referendum o izmjenama ustava po kojima je brak zajednica muškarca i žene.

Željku Markić na tribini u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću ugostila je Kaštelanska udruga mladih "Klub".

- Preporuke Europske komisije o provođenju referenduma govore o tome da je rok za raspisivanje referenduma unutar šest mjeseci od podnošenja zahtjeva za raspisivanjem. Mi se držimo tog roka i očekujemo da ovaj rok bude ispoštovan, odnosno da referendum bude raspisan do kraja godine.

- U međuvremenu, radimo i pripremamo se da taj trenutak dočekamo spremni, održavamo redovite susrete volontera. Prema preporukama Vijeća Europe, također, Vlada se u kampanji oko referendumskog pitanja ne smije prekomjerno uključivati u jednostranu kampanju, iako ima pravo iznijeti svoj stav. Iz mnogih dosadašnjih izjava ministara očito je da to nije tako – kazala je Markić.

M. Kavain
Foto: Jadran Babić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 18:42