stdClass Object ( [id] => 1294232 [title] => U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, za korist svoju i Mosta, ‘uložio‘ - Sinj! Prevelik je to ulog na izravnu štetu grada [alias] => u-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada [catid] => 251 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da Miro Bulj ima tiskaru novca on i svi oko njega sijali bi od sreće. Nitko ne bi bio uskraćen. Dijelio bi svima kapom i šakom, a ne bi zaboravio ni sebe. Dijeli i danas, upravo to mu je najbolje išlo kroz minule dvije godine otkako je u fotelji gradonačelnika Sinja.

Novcem sugrađana kupovao je njihovu naklonost. Koja je - što Bulj, naravno, neće priznati - ipak manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika. Kao i broj "kupljenih" raznim davanjima - od božićnice, uskrsnice i alkarice preko zapošljavanja do podjele raznih drugih sinekura. 

Problem je, međutim, što je sinjska gradska blagajna skromna, godišnji proračun centra cetinskog kraja i neslužbene prijestolnice Dalmatinske zagore s 23,5 tisuća stanovnika "težak" je tek 15 milijuna eura. Kada se od toga oduzme unaprijed zadano - a to su financiranje gradske administracije, dječjih vrtića, gradskih ustanova, vatrogastva, socijale, kulture, sporta, dugoročno preuzete obveze... - za podjelu ostaje puno manje nego bi Bulj želio podijeliti.

Već je ‘izgorio‘?

Pa je tako uz tekuće proračunske prihode kroz minule dvije godine uspio potrošiti i tri-četiri milijuna eura koje mu je, kao neutrošena novčana sredstva, na računu ostavila bivša gradonačelnica Kristina Križanac. U potrošnji se Bulj tako zahuktao da s nezadovoljstvom reagira kada mu se spomene ona mudrost o sedam debelih i sedam mršavih godina.

Njemu bi se moglo dogoditi da ovaj mandat obilježi s prve dvije debele i druge dvije mršave godine. I da s "mršavom" gradskom blagajnom dočeka sljedeće izbore. Osim ako ne pribjegne kreditnom zaduženju Grada. Jer obveze koje su pred gradonačelnikom Buljem i gradom kojemu je na čelu su definirane i neizbježne, tek će doći, novčane zalihe su istrošene, a novi dodatni izvori se ne naziru.

Svoj pohod na čelo grada Sinja Bulj je vodio pod geslom "Sinj borbe vrijedan" i tvrdnjom da mu je Sinj u srcu. Nitko dobronamjeran u to nije sumnjao, ali... Već poslije prve godine upravljanja alkarskim gradom Bulj se pohvalio: "Gorim za Sinj."

No, koliko god ne želio priznati, poslije druge godine gradonačelničkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo. Iako sve više vremena provodi u svom uredu, okružen pročelnicama s kojima pokušava pronaći rješenja da bi opravdao povjerenje koje su mu poklonili birači, Bulju je postalo posve jasno kako je puno lakše verbalno "vladati" iz oporbenih klupa, u čemu se izvještio u Hrvatskom saboru i Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te ranije u Gradskom vijeću Sinja, nego na vlasti svakodnevno donositi odluke, zakonski biti odgovoran za potrošnju poreznog novca te unatoč neispunjenim obećanjima svoju sveukupnu aktivnost Sinjanima predstaviti kao uspješnu i u njihovu korist.

---

image

Bulj u Saboru - njegova trojna politička uloga je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljna  

Tomislav Krišto/Cropix
---

Vrijedni ostvareni projekti

Prije godinu dana Bulj je javnosti kazao da je prvu godinu mandata potrošio na sanaciju neželjenih posljedica svojih prethodnika i pripreme za novi razvojni ciklus po njegovoj viziji alkarskog grada.

U drugoj godini stigli su i prvi rezultati. Najvrijedniji je novi dječji vrtić "Nikolino" u novogradnji crkve sv. Nikole u Brnazama. Ideja nije bila Buljeva, ali ju je bio svesrdno podržao, izborio se da Grad uloži 4,5 milijuna kuna i osigura skrb za 80 mališana u vrhunskim uvjetima uz ugovor s Crkvom o dugogodišnjem korištenju.

Drugi hvale vrijedan projekt je otkup dijela pratećih objekata Gradskog bazena pa je Sinj s ulaganjima od svega 1,5 milijuna kuna ponovno postao vlasnik 1/1 onoga što je i ranije u cijelosti bilo njegovo.

Bulj tomu dodaje završetak pomoćnog igrališta NK "Junak" s umjetnom travom i javnom rasvjetom s ulaganjem 4-5 milijuna kuna, pristupnu cestu do Veteranskog centra, Sanaciju odlagališta "Mojanka", ulaganja pripadajućeg dijela u Aglomeraciju Sinj, uvođenje poticaja poduzetnicima i povećanje poticaja poljoprivrednicima, asfaltiranje nerazvrstanih prometnica i gradskih ulica, naknade roditeljima čija djeca su ostala bez mjesta u vrtiću, odnosno jaslicama, povećanje stipendija koje primaju svi redovni studenti te stipendije dijelu srednjoškolaca, besplatni autobusni prijevoz svih učenika i studenata, stambeno zbrinjavanje mladih obitelji s čijom izvedbom su mnogi nezadovoljni...

Kao posebno vrijedna ulaganja Bulj navodi ona u projektnu dokumentaciju. Tvrdi da je Sinj zatekao bez ikakvih pripremljenih projekata, a bez njih se nije moguće natjecati za europska, državna ili županijska sredstva. Pa je, tvrdi, na projektnu dokumentaciju već do sada utrošeno na milijune kuna.

Prastara cesta još čeka

Ima jedan projekt koji Sinju i najvećem dijelu alkarskog kraja doslovno život znači, ali Bulj oko njega do danas nije napravio baš ništa. A i ono što radi svodi se na posao u korist svoje (sinjske) štete. To je brza cesta prema Splitu. Projekt kojega je davno trebala realizirati država preko Hrvatskih cesta jer cesta kojom je Sinj (do Križica) povezan sa Splitom izgrađena je prije 60 godina i profilirana za tadašnji intenzitet prometa.

Taj projekt je na čekanju zahvaljujući i političkom djelovanju Bulja. Sinjski gradonačelnik se u ulozi saborskog zastupnika Mosta uzdigao među oporbene perjanice čiji je glavni cilj rušenje Vlade. To mu politički nitko ne može zamjeriti. Problem je, međutim, trojna Buljeva uloga, što je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljno. Posebno zato jer Bulj u svojim javnim istupima zna prijeći granice dobroga ukusa pa mu se omaknu grube uvrede i blaćenja.

A na Buljevoj verbalnoj meti redovito je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Nedavno je potpredsjedniku Vlade i ministru Olegu Butkoviću, u čijem je resoru i cestogradnja, kazao da je kroz kampanju pojeo stada pečenih janjaca. A onda od tog istog ministra, koji uvijek ima manje nego od njega svi traže, očekuje da u njegovu mandatu brzu cestu Križice-Sinj stavi na listu prioriteta!?

Obećava raj na dugom štapu

U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, htio on to priznati ili ne, kao jedini Mostov gradonačelnik, "uložio" Sinj. Preveliki je to ulog kojega će Sinjani plaćati i kada Bulj više ne bude gradonačelnik. Bulj vodi takvu politiku, kojoj je jedino "ideološko" obilježje osigurati potporu birača, a on je danas okrenut onima desnije od centra jer vjeruje da mu je to profitabilnije.

Tako vodi politiku da bi mu se moglo pripisati kako bi htio biti konkurencija vjerskim zajednicama kršćanske provenijencije, koje vjeruju u život poslije smrti. Čini se da je zakasnio najmanje dva milenija. I Bulj, naime, obećava raj, ali na dugom štapu. Građani to, čini se, shvaćaju. Kako su kao vjernici davno odabrali komu vjerovati za daleku budućnost, Bulju ostaje pobrinuti se da im osigura bolji život s ove strane. Što je puno teže napraviti nego obećati.

---

image

Naklonost građana Bulju ipak je manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
---

O dvije godine gradonačelničke dužnosti Mira Bulja puno bi se još moglo reći. Od prvog dana stupanja na dužnost, kada je na zvučna zvona obećao transparentnost koja se u međuvremenu uvelike izgubila, preko obećanog povratka uskotračne željeznice "Sinjske rere", do obećanja da će vratiti iseljenu sinjsku mladost dovođenjem velikih investitora i otvaranjem novih radnih mjesta...

Bulj baci verbalnu bombu, koja u pravilu ima veliki odjek, pokupi političke punte i na tome stane. Dalje nema, do nove "bombe". Osim što sve što radi uredno u realnom vremenu plasira na društvenim mrežama. On bi rekao "Iz naroda za narod". 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA POLA MANDATA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => NA POLA MANDATA 2 0 7342 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-05-29 07:28:53 [created_by] => 3221 [created_by_alias] => Toni Paštar [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-05-30 08:36:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-05-30 08:36:49 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 196 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 251 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Dalmatinske zagore. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, zagora [secure] => 0 [page_title] => Zagora [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, za korist svoju i Mosta, 'uložio' - Sinj! Prevelik je to ulog na izravnu štetu grada [metakey] => toni paštar, Miro Bulj, Sinj, most, hdz [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/05\/29\/23596296.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/24605294.jpg","\/images\/slike\/2023\/05\/29\/23596248.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Tom Dubravec\/ Cropix","Tomislav Kri\u0161to\/Cropix","Tom Dubravec\/ Cropix\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Miro Bulj -\u00a0poslije druge godine gradona\u010delni\u010dkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo<\/p>","

Bulj u Saboru - njegova trojna politi\u010dka\u00a0uloga je u centraliziranoj dr\u017eavi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljna \u00a0<\/p>","

Naklonost gra\u0111ana Bulju ipak je manja nego prije dvije godine, ali je na u\u017eas njegove formalne i neformalne oporbe jo\u0161 uvijek velika<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23596296_1920.jpg":"1920x1080","k_23596296_1280.jpg":"1280x1280","k_23596296_1024.jpg":"1024x1024","k_23596296_640.jpg":"640x640","k_23596296_480.jpg":"480x480","k_23596296_340.jpg":"340x340","k_23596296_220.jpg":"220x220","o_23596296_1280.jpg":"1280x853","o_23596296_1024.jpg":"1024x682","o_23596296_640.jpg":"640x426","o_23596296_480.jpg":"480x320","o_23596296_340.jpg":"340x226","o_23596296_220.jpg":"220x146","h_23596296_1280.jpg":"1280x854","h_23596296_1024.jpg":"1024x683","h_23596296_640.jpg":"640x427","h_23596296_480.jpg":"480x320","h_23596296_340.jpg":"340x227","h_23596296_220.jpg":"220x147","pp_23596296_1280.jpg":"1280x1628","pp_23596296_1024.jpg":"1024x1303","pp_23596296_640.jpg":"640x814","pp_23596296_480.jpg":"480x611","pp_23596296_340.jpg":"340x432","pp_23596296_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24605294_1920.jpg":"1920x1080","k_24605294_1280.jpg":"1280x1280","k_24605294_1024.jpg":"1024x1024","k_24605294_640.jpg":"640x640","k_24605294_480.jpg":"480x480","k_24605294_340.jpg":"340x340","k_24605294_220.jpg":"220x220","o_24605294_1280.jpg":"1280x853","o_24605294_1024.jpg":"1024x682","o_24605294_640.jpg":"640x426","o_24605294_480.jpg":"480x320","o_24605294_340.jpg":"340x226","o_24605294_220.jpg":"220x146","h_24605294_1280.jpg":"1280x854","h_24605294_1024.jpg":"1024x683","h_24605294_640.jpg":"640x427","h_24605294_480.jpg":"480x320","h_24605294_340.jpg":"340x227","h_24605294_220.jpg":"220x147","pp_24605294_1280.jpg":"1280x1628","pp_24605294_1024.jpg":"1024x1303","pp_24605294_640.jpg":"640x814","pp_24605294_480.jpg":"480x611","pp_24605294_340.jpg":"340x432","pp_24605294_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23596248_1920.jpg":"1920x1080","k_23596248_1280.jpg":"1280x1280","k_23596248_1024.jpg":"1024x1024","k_23596248_640.jpg":"640x640","k_23596248_480.jpg":"480x480","k_23596248_340.jpg":"340x340","k_23596248_220.jpg":"220x220","o_23596248_1280.jpg":"1280x853","o_23596248_1024.jpg":"1024x682","o_23596248_640.jpg":"640x426","o_23596248_480.jpg":"480x320","o_23596248_340.jpg":"340x226","o_23596248_220.jpg":"220x146","h_23596248_1280.jpg":"1280x854","h_23596248_1024.jpg":"1024x683","h_23596248_640.jpg":"640x427","h_23596248_480.jpg":"480x320","h_23596248_340.jpg":"340x227","h_23596248_220.jpg":"220x147","pp_23596248_1280.jpg":"1280x1628","pp_23596248_1024.jpg":"1024x1303","pp_23596248_640.jpg":"640x814","pp_23596248_480.jpg":"480x611","pp_23596248_340.jpg":"340x432","pp_23596248_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8145345 Threads: 2 Questions: 1683726224 Slow queries: 5017130 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112534149 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 56 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 251 [name] => Zagora [alias] => zagora [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/zagora ) ) [link] => /dalmacija/zagora/u-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada-1294232 [printLink] => /dalmacija/zagora/u-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada-1294232?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 645622 [name] => toni paštar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-03 11:36:17 [main_article_id] => 0 [alias] => toni-pastar [link] => /tag/toni-pastar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 410524 [name] => Miro Bulj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => miro-bulj [link] => /tag/miro-bulj ) [2] => stdClass Object ( [id] => 362381 [name] => Sinj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => sinj [link] => /tag/sinj ) [3] => stdClass Object ( [id] => 352056 [name] => most [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => most [link] => /tag/most ) [4] => stdClass Object ( [id] => 285718 [name] => HDZ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hdz [link] => /tag/hdz ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA POLA MANDATA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, za korist svoju i Mosta, ‘uložio‘ - Sinj! Prevelik je to ulog na izravnu štetu grada [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3221 [name] => Toni Paštar [username] => toni-pa-tar [email] => toni-pa-tar@sd.hr [password] => $2y$10$fnIsitcCtERHQO9iLG7wKepiKljq83Z5/T8x2eWKQXRVy5Xs2GB2K [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/toni-pastar-3221 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1739 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/553f6f1a5809e40cf66c83fb1533812b?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/23596296.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Tom Dubravec/ Cropix [mainImageDesc] =>

Miro Bulj - poslije druge godine gradonačelničkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/23596296.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix

Miro Bulj - poslije druge godine gradonačelničkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/24605294.jpg [title] => Tomislav Krišto/Cropix

Bulj u Saboru - njegova trojna politička uloga je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljna  

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/05/29/23596248.jpg [title] => Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Naklonost građana Bulju ipak je manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Da Miro Bulj ima tiskaru novca on i svi oko njega sijali bi od sreće. Nitko ne bi bio uskraćen. Dijelio bi svima kapom i šakom, a ne bi zaboravio ni sebe. Dijeli i danas, upravo to mu je najbolje išlo kroz minule dvije godine otkako je u fotelji gradonačelnika Sinja.

Novcem sugrađana kupovao je njihovu naklonost. Koja je - što Bulj, naravno, neće priznati - ipak manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika. Kao i broj "kupljenih" raznim davanjima - od božićnice, uskrsnice i alkarice preko zapošljavanja do podjele raznih drugih sinekura. 

Problem je, međutim, što je sinjska gradska blagajna skromna, godišnji proračun centra cetinskog kraja i neslužbene prijestolnice Dalmatinske zagore s 23,5 tisuća stanovnika "težak" je tek 15 milijuna eura. Kada se od toga oduzme unaprijed zadano - a to su financiranje gradske administracije, dječjih vrtića, gradskih ustanova, vatrogastva, socijale, kulture, sporta, dugoročno preuzete obveze... - za podjelu ostaje puno manje nego bi Bulj želio podijeliti.

Već je ‘izgorio‘?

Pa je tako uz tekuće proračunske prihode kroz minule dvije godine uspio potrošiti i tri-četiri milijuna eura koje mu je, kao neutrošena novčana sredstva, na računu ostavila bivša gradonačelnica Kristina Križanac. U potrošnji se Bulj tako zahuktao da s nezadovoljstvom reagira kada mu se spomene ona mudrost o sedam debelih i sedam mršavih godina.

Njemu bi se moglo dogoditi da ovaj mandat obilježi s prve dvije debele i druge dvije mršave godine. I da s "mršavom" gradskom blagajnom dočeka sljedeće izbore. Osim ako ne pribjegne kreditnom zaduženju Grada. Jer obveze koje su pred gradonačelnikom Buljem i gradom kojemu je na čelu su definirane i neizbježne, tek će doći, novčane zalihe su istrošene, a novi dodatni izvori se ne naziru.

Svoj pohod na čelo grada Sinja Bulj je vodio pod geslom "Sinj borbe vrijedan" i tvrdnjom da mu je Sinj u srcu. Nitko dobronamjeran u to nije sumnjao, ali... Već poslije prve godine upravljanja alkarskim gradom Bulj se pohvalio: "Gorim za Sinj."

No, koliko god ne želio priznati, poslije druge godine gradonačelničkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo. Iako sve više vremena provodi u svom uredu, okružen pročelnicama s kojima pokušava pronaći rješenja da bi opravdao povjerenje koje su mu poklonili birači, Bulju je postalo posve jasno kako je puno lakše verbalno "vladati" iz oporbenih klupa, u čemu se izvještio u Hrvatskom saboru i Skupštini Splitsko-dalmatinske županije te ranije u Gradskom vijeću Sinja, nego na vlasti svakodnevno donositi odluke, zakonski biti odgovoran za potrošnju poreznog novca te unatoč neispunjenim obećanjima svoju sveukupnu aktivnost Sinjanima predstaviti kao uspješnu i u njihovu korist.

---

image

Bulj u Saboru - njegova trojna politička uloga je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljna  

Tomislav Krišto/Cropix
---

Vrijedni ostvareni projekti

Prije godinu dana Bulj je javnosti kazao da je prvu godinu mandata potrošio na sanaciju neželjenih posljedica svojih prethodnika i pripreme za novi razvojni ciklus po njegovoj viziji alkarskog grada.

U drugoj godini stigli su i prvi rezultati. Najvrijedniji je novi dječji vrtić "Nikolino" u novogradnji crkve sv. Nikole u Brnazama. Ideja nije bila Buljeva, ali ju je bio svesrdno podržao, izborio se da Grad uloži 4,5 milijuna kuna i osigura skrb za 80 mališana u vrhunskim uvjetima uz ugovor s Crkvom o dugogodišnjem korištenju.

Drugi hvale vrijedan projekt je otkup dijela pratećih objekata Gradskog bazena pa je Sinj s ulaganjima od svega 1,5 milijuna kuna ponovno postao vlasnik 1/1 onoga što je i ranije u cijelosti bilo njegovo.

Bulj tomu dodaje završetak pomoćnog igrališta NK "Junak" s umjetnom travom i javnom rasvjetom s ulaganjem 4-5 milijuna kuna, pristupnu cestu do Veteranskog centra, Sanaciju odlagališta "Mojanka", ulaganja pripadajućeg dijela u Aglomeraciju Sinj, uvođenje poticaja poduzetnicima i povećanje poticaja poljoprivrednicima, asfaltiranje nerazvrstanih prometnica i gradskih ulica, naknade roditeljima čija djeca su ostala bez mjesta u vrtiću, odnosno jaslicama, povećanje stipendija koje primaju svi redovni studenti te stipendije dijelu srednjoškolaca, besplatni autobusni prijevoz svih učenika i studenata, stambeno zbrinjavanje mladih obitelji s čijom izvedbom su mnogi nezadovoljni...

Kao posebno vrijedna ulaganja Bulj navodi ona u projektnu dokumentaciju. Tvrdi da je Sinj zatekao bez ikakvih pripremljenih projekata, a bez njih se nije moguće natjecati za europska, državna ili županijska sredstva. Pa je, tvrdi, na projektnu dokumentaciju već do sada utrošeno na milijune kuna.

Prastara cesta još čeka

Ima jedan projekt koji Sinju i najvećem dijelu alkarskog kraja doslovno život znači, ali Bulj oko njega do danas nije napravio baš ništa. A i ono što radi svodi se na posao u korist svoje (sinjske) štete. To je brza cesta prema Splitu. Projekt kojega je davno trebala realizirati država preko Hrvatskih cesta jer cesta kojom je Sinj (do Križica) povezan sa Splitom izgrađena je prije 60 godina i profilirana za tadašnji intenzitet prometa.

Taj projekt je na čekanju zahvaljujući i političkom djelovanju Bulja. Sinjski gradonačelnik se u ulozi saborskog zastupnika Mosta uzdigao među oporbene perjanice čiji je glavni cilj rušenje Vlade. To mu politički nitko ne može zamjeriti. Problem je, međutim, trojna Buljeva uloga, što je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljno. Posebno zato jer Bulj u svojim javnim istupima zna prijeći granice dobroga ukusa pa mu se omaknu grube uvrede i blaćenja.

A na Buljevoj verbalnoj meti redovito je predsjednik Vlade Andrej Plenković. Nedavno je potpredsjedniku Vlade i ministru Olegu Butkoviću, u čijem je resoru i cestogradnja, kazao da je kroz kampanju pojeo stada pečenih janjaca. A onda od tog istog ministra, koji uvijek ima manje nego od njega svi traže, očekuje da u njegovu mandatu brzu cestu Križice-Sinj stavi na listu prioriteta!?

Obećava raj na dugom štapu

U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, htio on to priznati ili ne, kao jedini Mostov gradonačelnik, "uložio" Sinj. Preveliki je to ulog kojega će Sinjani plaćati i kada Bulj više ne bude gradonačelnik. Bulj vodi takvu politiku, kojoj je jedino "ideološko" obilježje osigurati potporu birača, a on je danas okrenut onima desnije od centra jer vjeruje da mu je to profitabilnije.

Tako vodi politiku da bi mu se moglo pripisati kako bi htio biti konkurencija vjerskim zajednicama kršćanske provenijencije, koje vjeruju u život poslije smrti. Čini se da je zakasnio najmanje dva milenija. I Bulj, naime, obećava raj, ali na dugom štapu. Građani to, čini se, shvaćaju. Kako su kao vjernici davno odabrali komu vjerovati za daleku budućnost, Bulju ostaje pobrinuti se da im osigura bolji život s ove strane. Što je puno teže napraviti nego obećati.

---

image

Naklonost građana Bulju ipak je manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
---

O dvije godine gradonačelničke dužnosti Mira Bulja puno bi se još moglo reći. Od prvog dana stupanja na dužnost, kada je na zvučna zvona obećao transparentnost koja se u međuvremenu uvelike izgubila, preko obećanog povratka uskotračne željeznice "Sinjske rere", do obećanja da će vratiti iseljenu sinjsku mladost dovođenjem velikih investitora i otvaranjem novih radnih mjesta...

Bulj baci verbalnu bombu, koja u pravilu ima veliki odjek, pokupi političke punte i na tome stane. Dalje nema, do nove "bombe". Osim što sve što radi uredno u realnom vremenu plasira na društvenim mrežama. On bi rekao "Iz naroda za narod". 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Tom Dubravec/ Cropix Tomislav Krišto/Cropix Tom Dubravec/ Cropix/Cropix
Tom Dubravec/ Cropix

Miro Bulj - poslije druge godine gradonačelničkog mandata Buljev entuzijazam je vidno splasnuo

Tomislav Krišto/Cropix

Bulj u Saboru - njegova trojna politička uloga je u centraliziranoj državi kakva je Hrvatska za Sinj pogibeljna  

Tom Dubravec/ Cropix/Cropix

Naklonost građana Bulju ipak je manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/zagora/u-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada-1294232 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=0ae32c6d2ac18ed959fdae6ced3982e09265ae86 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=U+ru%C5%A1enje+HDZ-ove+Vlade+Bulj+je%2C+za+korist+svoju+i+Mosta%2C+%E2%80%98ulo%C5%BEio%E2%80%98+-+Sinj%21+Prevelik+je+to+ulog+na+izravnu+%C5%A1tetu+grada&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fu-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada-1294232 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fzagora%2Fu-rusenje-hdz-ove-vlade-bulj-je-za-korist-svoju-i-mosta-ulozio-sinj-prevelik-je-to-ulog-na-izravnu-stetu-grada-1294232 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => NA POLA MANDATA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ZagoraNA POLA MANDATA

U rušenje HDZ-ove Vlade Bulj je, za korist svoju i Mosta, ‘uložio‘ - Sinj! Prevelik je to ulog na izravnu štetu grada

Piše Toni Paštar
30. svibnja 2023. - 10:36

Da Miro Bulj ima tiskaru novca on i svi oko njega sijali bi od sreće. Nitko ne bi bio uskraćen. Dijelio bi svima kapom i šakom, a ne bi zaboravio ni sebe. Dijeli i danas, upravo to mu je najbolje išlo kroz minule dvije godine otkako je u fotelji gradonačelnika Sinja.

Novcem sugrađana kupovao je njihovu naklonost. Koja je - što Bulj, naravno, neće priznati - ipak manja nego prije dvije godine, ali je na užas njegove formalne i neformalne oporbe još uvijek velika. Kao i broj "kupljenih" raznim davanjima - od božićnice, uskrsnice i alkarice preko zapošljavanja do podjele raznih drugih sinekura. 

Problem je, međutim, što je sinjska gradska blagajna skromna, godišnji proračun centra cetinskog kraja i neslužbene prijestolnice Dalmatinske zagore s 23,5 tisuća stanovnika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 16:26