StoryEditorOCM
ZagoraIDU NA VIJEĆE

Prijedlog oporbe: ‘Gradonačelniče Bulj, isplatite Sinjanima uskrsnice od 100 eura, evo koje su najranjivije skupine‘

Piše DALMACIJA SD
23. veljače 2024. - 18:18

Predsjednik kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Sinja Stipe Perić potpisao je priopćenje "Klub vijećnika HDZ-a predlaže isplatu uskrsnice od 100 eura".

Kao prilog dostavlja se prijedlog za dopunu Dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća (sazvane za 27. veljače) i prijedlog Zaključka o isplati uskrsnice, piše Ferata. hr.

"Nakon što je 2022. godine na prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a prvi put isplaćena ‘uskrsnica‘ umirovljenicima i nezaposlenim osobama s područja Grada Sinja, takav prijedlog upućujemo i ove godine, nadajući se uvažavanju naših argumenta i prihvaćanju prijedloga od strane gradonačelnika Mira Bulja.

image

Sinjski gradonačelnik Miro Bulj

Josko Šupić/Cropix

Poznato je kako su u Republici Hrvatskoj troškovi života u zadnjih nekoliko godina značajno porasli i to kao posljedica rata u Ukrajini i energetske i prehrambene krize te inflatornih pritisaka.

Povodom te ozbiljne situacije Vlada RH je usvojila peti paket mjera za zaštitu građana i gospodarstva od rasta cijena vrijedan nekoliko milijardi eura. Vladinim mjerama praktički se sprječava poskupljenje struje i plina za kućanstva i gospodarstvo, a Vladin paket uključuje i pomoć za ugrožene kupce energenata, osobe s invaliditetom, hrvatske branitelje, zatim naknade za troškove stanovanja, komunalne naknade, grijanje, vodne usluge i nabava ogrjevnog drva, pomoć korisnicima doplatka za djecu, umirovljenike, nezaposlene i niz drugih prava.

Nadamo se da će se gradonačelnik Bulj koji je na računu u trenutku preuzimanja vlasti zatekao iznos od 30 milijuna kuna, ugledati na Vladu RH i isplatom "uskrsnice" u iznosu od 100 eura pomoći našim sugrađanima iz najranjivijih skupina: umirovljenicima (čija mirovinska primanja ne prelaze iznos od 500 eura mjesečno), roditeljima njegovateljima i njegovateljima koji to pravo ostvaruju na temelju rješenja Hrvatskog zavoda za socijalni rad korisnicima nacionalne naknade za starije osobe, nezaposlenima, te po prvi puta i osobama s invaliditetom, te im omogućiti da predstojeće uskršnje blagdane i ovaj visoki cjenovni udar dočekaju barem malo radosniji i ponosniji.

Stoga Klub vijećnika HDZ-a Sinj u proceduru usvajanja na Gradskom vijeću, upućuje prijedlog za dopunu dnevnog reda 24. sjednice Gradskog vijeća, točkom – Prijedlog Zaključka o isplati prigodne jednokratne novčane naknade "uskrsnice", radi ublažavanja posljedica porasta životnih troškova i povodom blagdana Uskrsa, u iznosu od 100 eura, stoji u dopisu koji potpisuje Stipe Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:59