StoryEditorOCM
Zagorajavna tribina

Brojni Dalmatinci i ne znaju koliko bogatstvo stvarno imaju: evo kako se to dogodilo, dobro pogledajte o kome je riječ

Piše Mladen Nejašmić
12. travnja 2024. - 09:43

Nakon 1833. godine i prvih, ali i zadnjih katastarskih mjerenja, u tijeku je provedba višegodišnjeg programa katastarskih izmjera građevinskih područja za razdoblje do 2030. godine.

Tako je ove godine na red došlo i područje općine Šestanovac u čijim će se prostorijama u petak 12. travnja, s početkom u 17.30 sati, održati javna tribina o početku izmjera u svrhu izrade katastra nekretnina i obnove, odnosno osnivanja zemljišnih knjiga.

O cilju projekta vrijednoga gotovo 2 milijuna eura govorit će predstavnici osječke tvrtke “GEOprema” i zagrebačkoga “Geodata projekta”, kojima je povjeren taj posao, a obuhvatit će dijelove katastarskih općina Katuni i Žeževica, ukupne površine 519 hektara ili 8682 parcela.

Za sve one jedinice lokalne samouprave koje su obuhvaćene provedbom novih izmjera, za što je Vlada za ovu i iduću godinu osigurala više od 15 milijuna eura, to ujedno znači jačanje konkurentnosti gospodarstva, potencijalni rast investicija, ali i ono najvažnije - stvarne i primjerene podatke o nekretninama u vlasništvu građana, javnih institucija i privatnog sektora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:50