StoryEditorOCM
Dalmacijaregionalna suradnja

Za zonu Vučevica dobrodošla francuska iskustva

Piše PSD.
26. listopada 2010. - 14:23
 − Splitsko-dalmatinska županija najbolje od svih hrvatskih regija surađuje s Francuskom, a mi ćemo tu suradnju i poboljšati – kazao je na primanju u sjedištu Županije Jerome Pasquier, francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj.

− Hrvatska je na pragu EU-a. Čeka vas novac za projekte, a mi ćemo vam pomoći u njihovoj realizaciji – kazao je francuski gost.

Francuzi već znaju da će uskoro u Split stići predstavnici pokrajine Herault kako bi produbili suradnju između dviju regija, a veseli ih činjenica što se u mnogim hrvatskim školama uči francuski jezik.

Petroslav Sapunar
, predsjednik Županijske skupštine, rekao je da je na prošloj sjednici Skupštine jednoglasno prihvaćen sporazum o prijateljstvu s pokrajinom Herault, a Visko Haladić, zamjenik župana, potvrdio je da će se taj sporazum potpisati početkom studenoga u Splitu. Visoke francuske goste pozdravio je prvi čovjek Županije, župan Ante Sanadar.

− Želimo surađivati preko hrvatsko-francuskog društva i sveučilišta, a za nas je vrlo važna i suradnja preko europskih fondova. Od velike je važnosti za Splitsko-dalmatinsku županiju i jačanje veza na gospodarskom planu. Mi smo prijateljska županija za strana ulaganja, za što imamo i certifikat, a svoju budućnost upravo i gradimo na inozemnim ulaganjima – rekao je Sanader. Visokim je gostima kazao da je u županiji 30 gospodarskih zona.

− U zoni Vučevica otvorit ćemo tehnološki park, a u tome će nam puno pomoći iskustva vaše zemlje. Stoga se nadamo da ćete nam i dalje biti od velike pomoći – kazao je Sanader visokim francuskim gostima.

Uz veleposlanika, primanju su nazočili Corine Crespel, prva tajnica veleposlanstva, Philippe Colombani, šef Ureda za ekonomske poslove, te Jean Marc Cassam-Chenai, savjetnik za kulturne poslove.

ojdana koharević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 15:29