StoryEditorOCM
Dalmacijanastavljeno suđenje bivšem predsjedniku uprave ‘jadrankamena’

Vilović na optuženičkoj klupi jer radnicima nije isplatio plaće

Piše PSD.
16. travnja 2013. - 12:10
Na Općinskom sudu u Splitu održano je suđenje Vedranu Viloviću, bivšem direktoru bračkog “Jadrankamena” kojega Općinsko državno odvjetništvo u Splitu tereti zbog povrede prava na rad i drugih prava iz rada.

Optužnica navodi kako Vedran Vilović, kao predsjednik Uprave Trgovačkog društva “Jadrankamen” sa sjedištem u Pučišćima na otoku Braču, protivno odredbama kolektivnog ugovora i Zakona o radu, protekom roka od 15 dana u prosincu 2011. godine, nije isplatio neto plaće za studeni za gotovo 300 radnika.

Na ročištu u ponedjeljak saslušan je jedan od radnika koji je u spornom razdoblju bio na bolovanju pa nije imao neposredna saznanja o inkriminaciji.

U optužnom aktu svih 288 radnika predloženi su kao svjedoci, ali na sudsku raspravu neće biti pozvani svi do jednoga, već pojedini od njih.

Optužnica navodi kako su radnici obavili rad u tome mjesecu, a njihova tvrtka raspolagala je novcem na žiroračunima i bila solventna, čime su radnici oštećeni za ukupni iznos od milijun i pol kuna. Protiv Vilovića je prvo podnesena kaznena prijava te je ispitan Na Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega je podignuta optužnica.

U svojoj obrani Vilović je kazao kako nije isplatio plaće jer je podmirio druge obveze poduzeća.

Zakon o kaznenom postupku omogućio je postupanje tužiteljstva i podizanje optužnica u roku od 15 dana kada se ne radi o složenijim predmetima. Sankcija za navedeno kazneno djelo može biti ili novčana ili do tri godine zatvora. Suđenje se nastavlja krajem svibnja.
Katarina MARIĆ BANJE
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 18:03