StoryEditorOCM
Dalmacija"Još Hrvatska nij' propala!"

U Dugopolju promovirana knjiga novinara "Slobodne Dalmacije" Ivana Ugrina

Piše PSD.
26. rujna 2014. - 19:54
U povodu blagdana sv. Mihovila i Jeronima, Dana općine Dugopolje, u Domu kulture predstavljena je knjiga "Još Hrvatska nij' propala!", našeg novinara Ivana Ugrina, koju su predstavili akademski slikar Josip Botteri Dini i novinar Joško Čelan.

Čelan je za Ugrina kazao da je teme za svoje kolumne birao iz gotovo svih mogućih društvenih područja, i ne samo na hrvatskom bunjištu i bojištu, te pritom pisao trijeznim stilom, bez mržnje, slijedeći kršćanska mjerila, koja je zasigurno stjecao i u obitelji, Crkvi, a potom i na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu.

Potom je na istom mjestu otvorena izložba ratnih fotografija "Da se ne zaboravi", autora Ivice Doleneca. Dolenec je novinar i grafičar iz Varaždina, koji od samog početka ratnih sukoba postaje dragovoljac Domovinskog rata, koji izvještava u mnogim publikacijama i novinama, gotovo sa svih hrvatskih bojišnica.

Danas je umirovljenik, ali svojim bogatim dokumentarnim fundusom nastoji pridonijeti stvaranju istine o Domovinskom ratu, kazao je mr. Ivan Baksa, autor predgovora u katalogu izložbe, koja je u Dugopolju doživjela svoje prvo, premijerno izlaganje.

Izložbu organizira Udruga hrvatskih branitelja-dragovoljaca Domovinskog rata, čiji je predsjednik, saborski zastupnik Zvonko Milas pozdravio nazočne, osobito domaćina, dugopoljskog načelnika prof. Stanka Balića, koji je, pročitavši svoju pjesmu posvećenu gradu heroju Vukovaru, i otvorio izložbu.

Uz brojnu domaću publiku u Domu kulture bio je prisutan i vukovarski gradonačelnik prof. Ivan Penava sa svojom zamjenicom Marijom Budimir. Program je vodila Marijana Botić Rogošić, a u glazbenom dijelu nastupila je ženska klapa Murtela iz Dugopolja pod umjetničkim vodstvom prof. Vite Balića.

OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 09:01