StoryEditorOCM
Dalmacijanema stajanja

To je radna subota! Splitski učenici zasukali rukave i očistili Gripe od šprica i škovaca

8. listopada 2016. - 16:25
gripe_ciscenje9-081016

Umirovljeni liječnik dr. Joško Kalilić, rođeni Splićanin, ne staje u namjeri da svoj rodni grad, ili barem njegove određene dijelove ne očisti od škovaca koje mu nagrđuju izgled.

Nakon Marjana, Turske Kule, Parka Ane Roje, unutrašnjih zidova Tvrđave Gripe, u subotu je na red za čišćenje došao južni vanjski dio Tvrđave Gripe. Akcija čišćenja je počela u 9 sati, a opet su glavnu riječ imali mladi, učenici viših razreda obližnje OŠ "Lučac", koji su se rado odazvali pozivu za čišćenjem.

- Na ovom području, ispred južnog pročelja Tvrđave Gripe postoje dva igrališta koja su prije pripadali OŠ "Lučac" (bivša škola "Bruno Ivanović", op.a.). Stoga sam za pomoć u čišćenju nazvao Gordana Bakovića, ravnatelja OŠ "Lučac", kojeg sam upitao bi li mi "njegovi" učenici mogli pomoći u čišćenju.

Ravnatelj Baković je rado pristao i poslao mi ove divne mlade ljude. Osim njih u čišćenju su sudjelovali i volonteri iz Španjolske, Finske, Njemačke, kao i djelatnici Udruge "Help", radnici "Parkova i nasada" i stanovnci kotara Lučac - kazao nam je dr. Kalilić.

Kad se voli svoj grad

Ovo područje je prema mišljenju dr. Kalilića trebalo očistiti jer dva igrališa za košarku i nogomet, te dva zjoga za balote, već dugo vremena stoje prazni i na njima se ne može igrati.

- Bilo je puno raznih škovaca uokolo tih igrališta: od narkomanskih igala, grana, stakala do trave, pa se dica tu nisu mogla igrat. Zbog toga smo odlučili očistiti ovaj dio grada - ustvrdio je dr. Kalilić koji, kako kaže, ne namjerava stati sa svojim akcijama. Kako to obično u Splitu biva, mnogi u dr. Kaliliću vide osobu koja voli svoj grad i koja želi da on bude uredan i čist, dok drugi s podsmijehom gledaju na njegove akcije.

- Ja sam u mirovini, imam puno vrimena i mogu se bavit ovim "poslom". Uz to sam rođeni Splićanin, volim svoj grad, odnosno zaljubljen sam u njega i želim mu pomoći da izgleda ljepše i čistije, na ponos svih nas - zaključio je dr. Kalilić.

E, kad bi u Splitu bilo više Kalilića, možda bi ovaj grad zaista bio bolje mjesto za život...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 13:49