StoryEditorOCM
DalmacijaMRIŽE U KONOBI

Švonja za rezanje ribarice dobio 1,2 milijuna kn

Piše PSD.
4. siječnja 2016. - 10:55

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRR) isplatila je 2,7 milijuna kuna na osnovi dodijeljenih sredstava iz Europskog ribarstvenog fonda i to za tri uništena ribarska plovila u sklopu mjere trajne obustave ribolovne aktivnosti odnosno slanja brodova u - rezalište.

Riječ je o isplati dvojici istarskih ribara i jednom Dalmatincu, Dragi Švonji iz Vranjica, kojem je za uništenje ribarice "Anna Jedan" isplaćeno 1,2 milijuna kuna. Kako ističu u APPRR-u, cilj trajne obustave ribolovnih aktivnosti je uskladiti i prilagoditi hrvatsku ribolovnu flotu radi postizanja održive ravnoteže između ribolovnog kapaciteta i raspoloživih resursa.

Osim toga, Agencija je iz IPARD programa Europske unije, za ulaganja u preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda u svrhu restrukturiranja tih aktivnosti i dostizanja standarda zajednice tvrtki "Mišlov" iz Kali na Ugljanu isplatila 9 milijuna kuna.

Kako je priopćeno iz Agencije, toj tvrtki sa zadarskog područja isplaćeno je nešto više od 9 milijuna kuna za izgradnju i opremanje objekta za preradu ribe, rakova, mekušaca i ostalih vodenih beskralježnjaka. "Mišlov" je izgradio objekt u gospodsarskoj zoni kod Poličnika, sjeverno od Zadra, te nabavio rashladnu opremu, uređaje za obradu i prijem ribe, čeoni električni viličar, ručni paletni viličar, drive-in regale, opremu za prešanje i soljenje ribe, te platformske vage.

S. SOLDO
FOTO: ILUSTRACIJA EPH

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:52