StoryEditorOCM
DalmacijaDan antifaističke borbe i Dan državnosti

Sinj: dva praznika - vijenci položeni na dva različita mjesta

Piše PSD.
21. lipnja 2013. - 22:06
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim antifašistima i braniteljima Domovinskog rata s područja Sinja i cetinskog kraja u petak su u Sinju obilježeni Dan antifaističke borbe i Dan državnosti RH.

S tim da je Dan antifašističke borbe obilježen kod spomen-kosturnice u Gradskom parku - Đardinu, a Dan državnosti kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Općine.

Vijence na spomen-kosturnicu antifašista položile su delegacije Grada Sinja, Policijske postaje Sinj i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinske krajine.

Predsjednik te udruge Ante Veselica podsjetio je da je s područja bivše općine Sinj u narodnooslobodilačkoj borbi sudjelovalo oko 7.000 boraca od kojih je poginulo njih 1.400, a s civilnim žrtvama izgubljeno je preko 5.000 života ili više nego svako deseti stanovnik.

Narodnoslobodilačka borba i te žrtve današnju RH svrstali su u pobjednike 2. svjetskog rata, kazao je Veselica.

Kod spomenika poginulim braniteljima Sinja i Cetinske krajine vijence su položile delegacije Grada Sinja, MUP-a, HDZ-a i Saveza antifašističkih boraca i antifašista, a sinjski župnik fra Ante Bilokapić predvodio je molitvu odriješenja.

Ove subote Savez antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinske krajine povodom Dana antifašističke borbe položit će vijence na mjestu nekadašnje partizanske bolnice na Vrdovu. Povodom Dana državnosti u utorak će se u crkvi Gospe Sinjske slaviti sveta misa.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 04:39