StoryEditorOCM
S mora i krajaPRIVEZANE CIME

Vikendaši u velikom problemu, kako će se vratiti u Split? Olujno jugo blokiralo otoke, evo koje su sve linije u prekidu

Piše Božidar Lončar
1. travnja 2024. - 10:37

Već cijeli tjedan Split i okolica su na udaru olujnog juga.

Uz jak vjetar, do kraja Uskrsnog ponedjeljka očekuju nas kiša i grmljavina. Kako javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, na području Srednje Dalmacije zabilježeni su udari juga od 60 do 100 kilometara na sat, zbog čega je i dalje na snazi narančasti meteoalarm.

Očekuju se udari grmljavine u kasnim večernjim satima, između 22 sata i ponoći. Jugo će ostati olujno, a prema večeri okrenuti na sjeverozapadni vjetar, dok bi kiša trebala prestati tijekom noći na utorak.

Najjači zabilježen udar u Splitu je 101 kilometara na sat, prosjek je oko 72 kilometra.

Iz Jadrolinije su na svojoj internetskoj stranici objavili kako su trajektne i katamaranske linije s Brača, Šolte, Visa i Korčule, kao i u suprotnom smjeru, otkazane ili u prekidu:

- Katamaranske linije Jelsa - Bol - Split, Ubli - Vela Luka - Hvar - Split i Vis - Split su u prekidu. Ne plove ni trajekti na linijama Split - Vis, Sumartin - Makarska i Sućuraj - Drvenik.

Na liniji Split - Stari Grad otkazane su plovidbe u 11.30 i 14.30 sati, kao i u 10 sati iz Rogača prema Splitu i u 11.15 iz Splita za Šoltu.

Isplovljavanja trajekata na liniji Split - Supetar u 10.45 iz Splita i 12.30 iz Supetra su otkazana - naveli su iz "Jadrolinije" za srednjodalmatinsko područje.

Za dubrovačko okružje, linija Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ je u prekidu, ne plove ni trajekti od Prapratnog na Pelješcu do Sobre na Mljetu, kao ni trajekti na relaciji Ploče - Trpanj. U prekidu je i brodska linija Dubrovnik - Koločep - Lopud -Suđurađ.

Na zadarskom području u prekidu je brzobrodska pruga Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Božava - Brbinj, kao i brodska linija Zadar - Preko od 9.30 sati.

U šibenskom okružju, trajektna linija Šibenik - Kaprije - Žirije je otkazana, dok brod na pruzi Šibenik - Zlarin - Prvić Luka - Šepurine - Vodice ne uplovljava u Prvić Luku i Vodice.

image
‘Jadrolinija‘/screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:03