StoryEditorOCM
S mora i krajaVLAST JE SLAST

Poznati splitski profesor na putu korak od ‘masne‘ političke plaće daleko od Hrvatske, ruku bi mu mogao dati i Imoćanin

Piše Sandra Barčot
24. travnja 2024. - 12:53
Mate Šimundić (nezavisni) aktualni je predsjednik Županijske skupštine splitsko-dalmatinskeBožidar Vukičević/Cropix

Dok Državno izborno povjerenstvo pregledava i provjerava valjanost lista na kandidacijskim popisima, građani će ovog puta u jedinstvenoj nacionalnoj izbornoj jedinici imati dosta mogućnosti za glasanje i biranje svojih predstavnika.

Čak dva pretendenta za mjesto župana splitsko-dalmatinskog na lokalnim izborima prije nepune tri godine sada su i na listama za Europski parlament.

image

Ivica Kukavica (Nezavisna lista Imotski) je nakon lokalnog i županijskog vijećničkog mandata postao i saborski zastupnik, ali tu mu očito nije kraj...

Vladimir Dugandžić/Cropix

Profesor Mate Šimundić i Ivica Kukavica, veteran Četvrte garfdijske brigade, premijerno su krenuli u novu izbornu utrku za naknadu, plaću od veću od 7000 eura plus niz dodatnih prihoda poput naknada za politički radi, dnevnica, putnih troškova..., a radi se o desno orijentiranim političarima koji se nalaze na dvjema listama, te koji su i aktualni vijećnici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Mate Šimundić, kojeg je šira javnost upoznala kao kandidata Domovinskog pokreta za župana, a koji je izišao iz DP-a i sada kao nezavisni vijećnik "dirigira" regionalnim parlamentom, za izbore 9. lipnja je na nezavisnoj listi Ladislava Ilčića, aktualnog europarlamentarca iz saziva na odlasku koji je na tu dužnost došao kao zamjena za Ružu Tomašić.

- Borimo se za iste vrijednosti, dobra Hrvatska i kršćanska Europa – istaknuo je Šimundić na društvenim mrežama.

Drugi vijećnik regionalne Skupštine, također prije tri godine kandidat za župana, ali na Mostovoj listi, Ivica Kukavica u borbu za mjesto u europskom parlamentu ide na listu Domovinskog pokreta.

Kukavica je na tek okončanim parlamentarnim izborima izborio poziciju u Hrvatskom saboru s DP-ove liste u 10. izbornoj jedinici, te sada ide i u utrku za bolje plaćeno mjesto u europskom parlamentu sa istom političkom opcijom, kao predstavnik svoje Nezavisne liste Imotski koja je na lokalnoj razini žestoka oporba vladajućem HDZ-u, a u Županiji podržava tu stranku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:59