StoryEditorOCM
S mora i krajaKAZNENE PRIJAVE

Policija otkrila što je sve pronašla u kući kriminalca Firića nedaleko od Splita: cijeli arsenal oružja, a tek droge!

Piše Dalmacija SD
6. veljače 2024. - 09:07

U odnosu na događaj od 30. siječnja kada su policajci nakon zaprimljene dojave o nasilju u obitelji na širem splitskom području, na mjestu događaja pronašli teško ozlijeđenu ženu i usmrćenog psa, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim muškarcem.

Premda iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske danas nisu naveli identitet osobe, neslužbeno doznajemo da je riječ o Davoru Firiću koji se u ponedjeljak, nakon višednevnog bijega, predao policiji i odmah je lišen je slobode. Firić je, doznajemo, preko posrednika neko vrijeme dogovarao predaju, a pretražena mu je kuća na Klisu.

- U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga stana i prostorija koje koristi 59-godišnjak i tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli 7,6 kilograma droge konoplje kanabis s više od 0,3 postoaktivne tvari "tetrahidro kanabinola" i 24.grama ulja pripravljenog od opojne droge konoplja kanabis, gotovo 1,1 kilogram amfetamina, 840 grama ketamina, 0,35 grama kokaina i jedan gram hašiša, te tri digitalne vage za precizno mjerenje, tri uređaja za vakumiranje plastičnih paketića, veći broj mobilnih uređaja i novac.

Također, tijekom pretrage pronađena je i oduzeta veća količina oružja: automatska puška, zračna puška, puška "pumparica", pištolj, 56 komada malokalibarskog streljiva, pet ručno izrađenih štapina od eksplozivne materije, te dva detonatora za eksploziv.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 59-godišnjak ostvario obilježja kaznenih dijela nasilja u obitelji, teške tjelesne ozljede, ubijanja ili mučenja životinja, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku - priopćemno je iz policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:45