StoryEditorOCM

Kulturni advent u Galeriji malih formata: i Brač ima svoj adut, evo što se sprema

Piše Ivica Marković
13. prosinca 2023. - 19:41

Galerija malih formata u Bolu na Braču, u svom ugodno uređenom prostoru i ove će godine imati kulturni Advent. Taj prostor koji je uređen s puno ukusa zaista bi bilo šteta ne iskoristiti tijekom zimskih mjeseci, poglavito oko Božića i Nove godine.

Zbog toga je već prošle godine uveden kulturni Advent, koji svakako upotpunjujue i nadopunjava ponudu Bola u zimskim mjesecima.

Tako će od 15. prosinca u Galeriji malih formata biti predstavljena mlada slikarica Estera Mihaela Peruzović, a izložba njenih djela će biti otvorena u 18 sati.

Ona će se predstaviti sa svojom prvom samostalnom izložbom koja je napravljena upravo za kulturni Advent i koja nos naziv "VISSI D‘ARTE‘‘

Izložba je inspirirana operom Tosca, Giacoma Puccinija. Tosca, je djelo iznimne dramatske moći, prikazana sukobima u jedinstvu ljubavi i tragedije, a svoj glavni motiv oslikava u ariji VISSI D‘ARTE (Živjeh za umjetnost)

Dan poslije, dakle 16. prosinca biti će predstavljen Josip Botteri - Dini i njegov rad na mozaicima pod nazivom "SUSRET S MOZAICIMA".

U sklopu predstavljanja prikazat će se film o jednom dijelu prekrasnih mozaika koje je Botteri napravio u crkvama i drugim javnim prostorima
. Sam umjetnik će govoriti o povijesti i procesu nastanka mozaika popraćen njegovim slajdovima.

Ovo će predstavljanje, neuobičajno početi u subotu u 12 sati kako bi mnogi Bračani mogli po danu napraviti izlet do Bola.

Na kraju je važno napomenuti kko će Galerija malih formata biti otvorena i za Noć Muzeja.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:05