StoryEditorOCM
S mora i kraja‘pa kud baš sad!‘

‘Jučer smo imali požar, danas smo bez vode!‘; Osim na Čiovu, isti problem imaju i u Trogiru, Kaštelima, Solinu...

Piše Božidar Lončar
28. srpnja 2023. - 21:05

Kako su nam javili građani, u Slatinama nema vode, što su nam potvrdili iz Vodovodova i kanalizacije. 

- Doveli su jednu cisternu u Arbaniju na pola puta između Trogira i Slatina. To je područje od oko osam kilometara koji obuhvaća naselja Mastrinku, Arbaniju, Slatinu i Žedno gdje živi veliki broj ljudi - rekla nam je građanka.

Po vodu moraju ići više od četiri kilometara u Trogir. Očekuje se i kako će Kaštela ostati bez vode, odgovorili su iz Vodovoda i kanalizacije Split. 

- Mi smo pripremili pumpe i dogovorili se s vatrogascima kako bi ljudima bili što hitnije i brže dostupni. 

Što se to dogodilo kada su tri grada ostala bez vode? Riječ je o području s više od 80 tisuća stanovnika.

- Na predjelu Kapljić-Starine u Svetom Kaju je pukla spojnica između dva cjevovoda. Sinoć smo dobili poziv, ali smo mislili da je uzrok požar. Sinoć i jutros je potrošnja vode bila neuobičajeno veća. Željeli smo napuniti vodospreme da bi imali zalihe, no onda smo vidjeli da pumpa tone  – rekao nam je tehnički direktor Vodovoda i kanalizacija Ivica Perić.

Bez vode od 16

Iz Vodovoda i kanalizacije Split nešto iza 14 sati obavijestili su javnost kako će građani Slatina na Čiovu, Trogira, Svetog Kaja, Kaštela i općina Seget i Okrug u popodnevnim satima ostati bez vode. Od 16 do 23 postavljeni su spremnici i autocisterne s vodom.

U Solinu, Splitu, Segetu i Okrugu postavili su se spremnici i autocisterne na jednoj lokaciji, u Kaštelima na šest lokacija i u Trogiru na tri lokacije. 

Tehnički direktor ViK-a nam je kazao kako „ne vjeruju da će radove privesti kraju prije polovice večeri”:

- Tijekom noći bi neki trebali dobiti vodu, a dio u jutarnjim satima. Nadamo se kraju ujutro.

Građanka koja nam se javila morat će se već nekako snaći jer kako nam je i sama navela, nadala se kako će radovi večeras biti privedeni kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 04:28