StoryEditor
S mora i krajaPANIKA NA ASFALTU

Dosad neviđeno na Dalmatini: punih 11 kilometara vozio ususret svima ostalima, u pogrešnom smjeru prošao je cijeli tunel ‘Sveti Rok‘. Doznajemo detalje opasne ‘igre‘

Piše Zadarski.hr
15. lipnja 2022. - 11:24

Nevjerojatna i krajnje opasna situacija odigrala se u noći s ponedjeljka na utorak na autocesti A1 kod Svetog Roka.

Policajci su uhvatili 37-godišnjaka iz Gospića kako u smjeru Zadra i Splita vozi u pogrešnom smjeru, odnosno kolnikom koji je predviđen za prometovanje prema Zagrebu. Na autocestu se uključio na čvoru Sveti Rok u 1.17 sati, da bi narednih 11 minuta ovu inače opasnu dionicu učinio još opasnijom.

U suprotnom smjeru je prošao kroz cijeli tunel "Sveti Rok", da bi ga MUP-ovci konačno zaustavili na njegovu južnom portalu. Vozaču je to bio izlaz iz tunela, a svima ostalima ulaz iz smjera Dalmacije.

Pravo je čudo da se nije dogodila tragedija, jedna od sretnijih okolnosti je to što je s obzirom na dio dana, odnosno noći, bio vrlo slab intenzitet prometa. Informaciju su medijima dojavili iz Policijske uprave ličko-senjske, navode da će muškarca prijaviti za kazneno djelo obijesne vožnje u cestovnom prometu.

- Vozač se sumnjiči da je od 1.17 do 1.28 sati na autocesti A1 teško kršio propise o sigurnosti prometa na cestama i ugrozio druge sudionike u prometu. On je od čvora Sveti Rok do južnog portala tunela "Sveti Rok" upravljao automobilom njemačkih registracijskih oznaka, iz smjera sjevera prema jugu suprotnim kolnikom, odnosno onim koji je namijenjen za promet vozila iz pravca Zadra i Maslenice prema Gospiću i Zagrebu - kažu u ličkoj policiji.

Vozač je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku ličko-senjske policije, a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu. Doznajemo da se radi o starom poznaniku policije, jer je serijski počinitelj raznih prekrašaja, pa i prometnih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. kolovoz 2022 06:16