StoryEditorOCM
S mora i krajaImali su sreće...

Čistili okoliš na Medarevu, pa naletjeli na neeksplodiranu granatu. Sreća da su je uopće primijetili u zelenilu...

Piše L.V.
20. travnja 2024. - 14:31
Članovi udruge Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota pronašli su neeksplodiranu minobacačku granatu u okolini Opće bolnice DubrovnikDv/

Dok su od smeća čistili okoliš oko Opće bolnice Dubrovnik, i to teren koji vodi prema stanici HGSS-a, članovi udruge Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota pronašli su neeksplodiranu minobacačku granatu. odmah su pozvali policiju koja je čuvala teren dok nije došla ekipa i demontirala neeksplodiranu napravu. 

-Već tri godine čistimo isti teren, tuda zvrndaju i djeca, koliko znam tu su bila nekad mitraljeska gnijezda, i stvarno smo se svi ustresli. Zvali smo odmah policiju, oni su okružili teren dok nije došla ekipa i uklonila je. Koja je, i od kojeg rata, zasad ne znam - vidno ustresena ispričala nam je predsjednica udruge Nada Zanze.

Članovi udruge već godinama čiste baš ovaj teren u neposrednoj blizini dubrovačke bolnice kao i brojne druge lokacije po Dubrovniku i šire, pa je prava sreća da se nikome ništa nije dogodilo. Po tim dijelovima na Medarevu sad je sve puno berača šparoga, šetača, nerijetko i djece, no nije poznato ima li još uvijek sličnih ‘klopki‘ zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 05:40