StoryEditorOCM
DalmacijaDI ZA VIKEND?

Pun kufer događanja za Split i okolicu

Piše PSD
3. lipnja 2016. - 18:11
mediteran_festival4-130615

Ako kiša ne pomrsi planove, ovaj vikend Splitu i okolici u duhu ljeta donosi uistinu pregršt različitih događanja. Uz tri filmska festivala i tri „after party“ koncerta, koji su tek dio opcija koje imate na raspolaganju, čak i najizbirljiviji trebali bi pronaći nešto za sebe u ponudi.

Jedna od iščekivanih manifestacija svakako je deveto izdanje Festivala mediteranskog filma Split koji za večeras u 21:30 ima zakazano otvaranje u ljetnom kinu Bačvice. Mediteranske filmove uz već poznatu lokaciju u Zlatnim vratima, ove godine tijekom osam dana možete pogledati i na terasi kina Tesla gdje od subote počinje prikazivanje kratkih filmovima.

U Makarskoj se pak održava treći međunarodni festival dokumentarnog filma pod nazivom DokuMA Film Festival koji se odvija od 19 sati na tri lokacije: u Vatrogasnom domu, ljetnom kinu i kinu Đardin. Kao i prijašnjih godina, festival u cilju promoviranja kinematografije Europske unije ugošćuje zemlju partnera, a izbor je ove godine pao na autore iz Danske čije filmove možete pogledati u sklopu subotnjeg i nedjeljnog programa.

Oni koji pak žele pobjeći od vreve grada u prirodu pod (nadajmo se) vedro zvjezdano nebo, Hrvatsko planinarsko društvo Mosor evo već treću godinu organizira Mosor Film Festival posvećen filmovima planinarske tematike i svemu vezanom uz planine. Ove godine na repertoaru je trinaest kratkih filmskih uradaka autora iz Hrvatske, Slovenije, Srbije te Bosne i Hercegovine. Program započinje na sjevernom rubu livade Ljuvač od 21 sat i potrajat će do ponoći, a svi koji se odluče prenoćiti tamo mogu se smjestiti u planinarskom domu "Umberto Girometta" ili pak kampirati na samoj livadi.

Kao što smo već pisali u Slobodnoj, vraća nam se i Xstatic na jedan dan. Ovaj festival urbane kulture u subotu će obilježiti oslikavanje zidova na školskom igralištu u Spinutu, natjecanje u breakdanceu i skateu te veliko finale malonogometnog turnira "Dani Spinuta".

Za one željne zabave uz glazbu, FMFS i Xstatic u sklopu svojih programa imaju u planu i after partyje na kojima ćete se moći i naplesati do mile volje. DJ Sensini na FMFS-u iza prikazivanja filmova servira stari disco, indie, dance, funky i nu disco od 23:30 sati, a od 21 sat na tvrđavi Gripe u sklopu Xstatica nastupaju bendovi Kiša metara, Žuvi, 6Wild i Prti Bee Gee.

S obzirom na to da se u subotu održava i Split Pride, od 19 sati u Đardinu udruge Flomatser i Rišpet organiziraju besplatni koncert elektropop grupe Nipplepeople i ROLO, projekt tri splitska glazbenika različitih glazbenih pozadina.

Muzičkog repertoara neće nedostajati ni u svim (ne)mogućim klubovima i kafićima, tako da se pripremite za dobar provod u svakom slučaju. Više o svim događanjima možete saznati na njihovim službenim ili Facebook stranicama.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 12:32