StoryEditorOCM
Otocistarta uskoro

Sjajna vijest za Hvarane! Dobivaju novu katamaransku liniju koja će voziti svakim radnim danom i čitavu zimu

Piše split sd
20. rujna 2023. - 21:39

Stigla je obavijest koja će obradovati sve stanovnike otoka Hvara! Grad Stari Grad objavio je uvođenje nove katamaranske linije koja će izravno povezivati Stari Grad i Split, te obratno, počevši od 2. listopada.

Osim već postojećih trajektnih ruta, ova nova katamaranska linija bit će dostupna Hvaranima svakog radnog dana, od ponedjeljka do petka. To će im zasigurno biti od velike koristi, posebno izvan ljetnih mjeseci.

"Ova linija odgovor je primarno na potrebe otočana koji dugi niz godina apeliraju na potrebu za boljom povezanošću sa Splitom, posebno izvan turističke sezone.  Zahvalni smo Vladi i Splitsko-dalmatinskoj županiji koji su prepoznali potrebe otočana. Svim otočkim gradovima i općinama na proaktivnoj suradnji, Gradu Hvaru, Općinama Jelsa, Bol i Sućuraj, te, naravno, Jadroliniji i Agenciji za obalni linijski pomorski promet. 

Posebna zahvalnost građanskoj inicijativi ‘Za otok‘ koja se srčano zalagala i podupirala aktivnosti u cilju bolje povezanosti otoka s kopnom.  Ovo je zajednički uspjeh i samo suradnjom možemo dalje unaprjeđivati kvalitetu života svih naših građana", objavili su iz Grada Starog Grada. 

Katamaran će isplovljavati iz Splita svakog radnog dana u 11:30 sati, dok će iz Starog Grada kretati u 13 sati; osim nakon 28. lipnja, kada će polaziti u 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:02