StoryEditorOCM
OtociTRGOVAČKI BIZNIS

Još jedan veliki šoping-centar dolazi u okolicu Splita, interes kupaca je velik, pogledajte kako će izgledati projekt

Piše Ivica Radić
16. lipnja 2023. - 10:47

Supetarski vijećnici, njih 11 nazočnih na sjednici lokalnog parlamenta, jednoglasno su usvojili prijedloge za dodjelu javnih gradskih priznanja zaslužnim udrugama, društvima i pojedincima u ovoj godini.

Nagradu za životno djelo zaslužio je Roberto Barilla, i to za dugogodišnji rad kojim je dao izuzetan doprinos na području kulture i promocije Supetra. Laureat je lani izdao monografiju "Otok Brač – negdje između mora i zvijezda" koja se proteže na 1386 stranica, a na tom projektu je uporno, strpljivo i samozatajno radio 18 godina. Mnogi su je zbog kvalitete i opsežnosti informacija nazvali "Bračkom biblijom".

Skupno priznanje zaslužio je Tamburaški sastav "Supetar" za izniman doprinos promicanju kulturnog amaterizma i očuvanju kulturne baštine. Zanimljivo je spomenutu kako tamburice u Supetru, s kraćim prekidima, djeluju već 123 godine.

Grb Grada Supetra pripao je Jozi Hudiju za nesebičan doprinos kao dobrovoljni darivatelj krvi, jer je do sada preko stotinu puta darovao "doze žoivota". Mažoretkinje Grada Supetra nagrađene su Plaketom za brojna osvojena priznanja na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Laureatima će nagrađene biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati 29. lipnja, na blagdan sv. Petra, nebeskog zaštitnika "glavnoga grad" Brača.

Na sjednici je bilo riječi i o pismu namjere trgovačkog lanca "Plodine" iz Rijeke koji na području Supetra planira izgraditi svoj prvi prodajni centar na tom škoju. Vijećnici su podržali inicijativu za pokretanje izrade izmjena i dopune prostorno-planske dokumentacije, jer bi se na taj način stvorile ključne pretpostavke za taj projekt.

To je nastavak širenja spomenutog trgovačkog lanca na području Dalmacije, gdje su samo od prošlog ljeta otvorili objekte u Zaostrogu, Opuzenu, Pirovcu i Rogoznici, a pripremaju i novogradnju u Orebiću.

"Plodine" planiraju 85 posto zemljišta otkupiti od privatnih osoba, a 15 posto od Grada. Ukupan obuhvat buduće parcele bio bi gotovo 12 tisuća četvornih metara, a prodajni objekt gotovo 2300 kvadrata

Supermarket u Supetru imao bi u svojoj ponudi zelenu tržnicu, samoposlužnu pekaru s vlastitim krušnim pećima, gastro odjel s pripremom jednostavnih toplih jela, mesnicu i slične sadržaje. Nudit će se i veliki broj neprehrambenih proizvoda na odjelima tehnike i kućanstva.

Iz pisma namjere je razvidno kako bi "Plodine" u svojem supermarketu u Supetru imali 30 stalno zaposlenih i još toliko za vrijeme turističke sezone.

Zanimljivo je spomenuti kako će se taj objekt za šoping graditi u poslovno-trgovačkoj zoni "Žedno-Drage", smještenoj istočno od grada, uz državnu cestu, gdje već posluju tri velika prodajna objekta. Na tom prostoru su "Konzum" i "Tommy" smješteni gotovo jedan do drugoga, dok je "Lidl" tek neznatno dalje, a uz to u Supetru ima i više prodavaonica "Studenca".

Očito je kako su trgovačkim kućama Supetar i Brač i te kako primamljivi i kako su ne boje međusobne konkurencije, jer je očito da posla ima za svih njih. Kupcima će to biti jedna opcija više u odluci kojem će trgovačkom lancu pokloniti svoje povjerenje.

image
Grad Supetar
image
Grad Supetar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 20:37