StoryEditorOCM
OtociJe li teži?

Dosad ste bez problema sa psom putovali na otok? Ubuduće možda i nećete moći, Jadrolinija ima novo pravilo

Piše Dalmacija SD
22. listopada 2023. - 18:15

Na trajekt smiju, ali na katamaran ne. I to ako su teži od osam kilograma. Novo je to pravilo Jadrolinije, a vrijedi za pse.

A za sve je, kažu u Jadroliniji, kriva jedna prijava. I izlazak veterinarske inspekcije na teren.

‘Utvrđeno je da bi oni trebali putovati uz pratnju vlasnika. Međutim, prema Zakonu i pravilniku o sigurnosti plovidbe, nije moguće da putnik bude vani za vrijeme plovidbe na katamaranu‘, za Novu TV je rekao  Ante Rados, regionalni voditelj, Jadrolinija Zadar.

Iz Državnog inspektorata odgovaraju - ništa oni nikome nisu zabranili, već su izdali upozorenje.

Sve donedavno psi su plovili na palubi katamarana, no kažu iz Veterinarske inspekcije, utvrdili su da ondje nisu dobri uvjeti za životinje, i sugerirali brodskom prijevozniku da usklade uvjete sa Zakonom o zaštiti životinja. A tko će pri ulazu u brod vagati životinje, još nije poznato. Na brodu vage nema, pa će taj posao vrlo vjerojatno ‘pasti‘ na posadu broda.

Ovo nije dugoročna situacija, uvjeravaju iz Jadrolinije.

‘Trudit ćemo se pronaći neko rješenje zajedno sa službama za zaštitu životinja, tako da se ne nadamo da će uskoro i biti neko konkretno rješenje‘, rekao je Rados.

A dok ga ne nađu, psi teži od osam kilograma plovit će trajektom. Oni lakši i dalje mogu u salon katamarana, ali pod uvjetom da budu u svojim psećim torbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 21:08