StoryEditorOCM
OtociARHITEKTONSKO ČUDO

Bivši dinamovac bacio se u milijunski biznis u srcu Dalmacije: luksuzna vila mnogima upada u oči, pogledajte i zašto

Piše Iva Novak/JL
17. listopada 2023. - 07:18

Otok Murter popularna je turistička destinacija i najveći otok šibenskog arhipelaga koji most povezuje s kopnom.

Taj školj je poznat po prekrasnim plažama, a "Villa Isola" nalazi se samo 500 metara od Slanice, najpoznatije pješčane plaže na Murteru. Luksuzni objekt izgrađen je na posjedu površine 750 četvornih metara, a stambena površina iznosi 380 kvadrata.

image
 
 
 My Luxoria

Prostor je pomno isplaniran, s velikim fokusom na detalje. Vila koja se može iznajmiti preko agencije "My Luxoria" sastoji se od četiri spavaće sobe, od koji svaka ima vlastitu kupaonicu, te dodatna dva zahoda koji su u prizemlju.

U suterenu kuće nalazi se dnevni prostor za opuštanje i zabavu. Ovdje gosti na raspolaganju imaju privatno kino, biljar, bar, teretanu i saunu. Ovaj dio kuće ima izlaz na vanjski bazen površine 40 kvadrata i sunčalište s vanjskom ljetnom kuhinjom s roštiljem te blagovaonicom za čak 12 osoba.

image
 
 
 My Luxoria
image
 
 
 My Luxoria

- Na prvom je katu druga dnevna zona iz koje se pruža panoramski pogled na more, na obje strane otoka te na Kornate. Ovdje se nalazi i kuhinja te WC s izlazom na sunčanu terasu, površine 85 kvadrata.

Na terasi su ležaljke s jacuzzijem te lounge zona za opuštanje. Ukratko, sve potrebno za hedonistički odmor kojem svatko teži - govori vlasnik vile i dodaje da gostima nude i druge sadržaje, na primjer korištenje električnih romobila, bicikla te daske za veslanje.

Na pitanje klijenata su dostupne i usluge privatnog kuhara, nabave namirnica, dnevnog čišćenja, fizioterapeuta te unajmljivanje broda i mogućnost privezivanja broda. Uz to se može naručiti i DJ.

image
 
 
 My Luxoria

Kuću je osmislio i njezinu unutrašnjost uredio arhitekt Krešimir Petrić.

- Kad sam odlučio investirati i sagraditi novu vilu na Murteru, preporučili su mi mladog arhitekta. Nakon inicijalnog razgovora svidjelo mi se komunicirati i surađivati s mladom ambicioznom osobom.

Krešo je vrlo brzo postao autor arhitekture i interijera vile Isola pa smo zajedničkim snagama došli do finalnog produkta. Pri predstavljanju idejnog rješenja vile shvatio sam da je sve složeno baš kako sam i želio, pun pogodak - kaže vlasnik vile, 34-godišnji Antonijo Ježina koji i živi na Murteru.

Profesionalno je igrao nogomet 18 godina, bio je prvoligaški golman "Zadra", "Istre 1961", "Dinama", belgijskog "Royal Antwerpa", te "Slaven Belupa" i "Osijeka, a nakon toga se počeo baviti nekretninama i turizmom. Ujedno je vlasnik i aparthotela "Stella Adriatica".

image
 
 
 My Luxoria
image
 
 
 My Luxoria

Kako je tekao proces gradnje vile, pitamo vlasnika.

- Kao i u svakom poslu, uvijek ima teškoća, ali uz podršku obitelji, prijatelja i ljudi koji su bili i pratili proces gradnje uspjeli smo napraviti i završiti reprezentativan objekt. Vilu smo htjeli uklopiti u vanjsko okruženje.

Okružena je maslinicima, a to što je okrenuta prema moru i suncu, s prekrasnim pogledom, stvara savršen spoj prirode s modernim stilom. Time smo izbjegli da ovo bude još jedna suhoparna, masivna nova kuća na tržištu. Kuću sam gradio oko 15 mjeseci, od početka radova, do dolaska prvih gostiju.

Uzmite u obzir da je u tom vremenu bila i jedna sezona unutar koje se nije ništa radilo na objektu. "Vila Isola" je potpuno dovršena ovog ljeta - kaže Ježina.

image
 
 
 My Luxoria
image
 
 
 My Luxoria
image
 
 
 My Luxoria

Korišteni su materijali svijetlih nijansi i moderna štiha, čime je dobiveno moderno elegantno uređenje koje odiše toplinom kako bi se gosti osjećali ugodno i radosno te se osjećali kao da su doma. U sobama prevladavaju nježni tonovi sa staklenim stijenama, što osigurava dovoljno prirodnog svijetla i stvara osjećaj povezanosti s prirodom.

Time je postignuta prozračnost, a minimalistički pristup uređenja s drvenim komadima osigurava ugodu.

- Namještaj je rađen po mjeri kako bi se realizirale naše početne ideje te kako bi se našlo najbolje prostorno i vizualno rješenje. Projekt interijera također je izradio arhitekt Petrić.

Ponosan sam što smo gotovo cijelu kuću opremili domaćim namještajem. Većina stvari je rađeno po mjeri, cijela stolarija, dio komadnog namještaja te sauna. Imamo specifičnu crvenu prostoriju za biljar koja je koncipirana kao crvena prostorna niša dnevne zone u suterenu - naglašava vlasnik.

image
 
 
 My Luxoria
image
 
 
 My Luxoria

Što je bilo najizazovnije, pitamo ga za kraj.

- Najizazovniji dio je bio napraviti objekt koji će biti reprezentativan i moralo se misliti na svaki detalj kako bi stvorili privlačan i funkcionalan prostor, ali s ciljem zadovoljavanja visokih estetskih standarda. Mnogo je detalja o kojima se moralo razmišljati.

Htjeli smo visokim luksuzom pružiti gostima da se tako osjećaju te im priuštiti nezaboravan odmor koji će pamtiti. Kuća ima arhitektonsku specifičnost, njena morfologija, pozicija i koncepcija sadržaja je potpuno kontekstualna, a oblikovanje suvremeno i prilagođeno njezinoj budućoj namjeni.

Vila je projektirana morfogenetički što, moram priznati, na početku nisam shvaćao, no tijekom gradnje i nastanka kuće ustanovio sam niz elemenata koji kuću čine drukčijom i potpuno prilagođenom mikrolokaciji. Vila u prizemlju ima četiri sobe, a svaka ima svoju kupaonicu.

Na suterenskoj etaži su dnevni boravak povezan s terasom i bazenom, soba za biljar, teretana i sauna. Postignuta je maksimalna intima i povezanost s prirodom; prostor suterena, u scenariju otvorene staklene stijene, ponaša se kao natkriveni trijem uz terasu.

Proces izgradnje sam podcijenio, mislio sam da je gradnja jednostavnija, ali sam u ovih 15 mjeseci stekao veliko iskustvo i spoznao kompleksnost ovog posla i investiranja. U ovom trenutku mogu reći da bih svakako ponovio ovu avanturu jer se trud uvijek isplati, u ovom slučaju je on fizički postojan i vidljiv.

Prema utiscima gostiju koji su već boravili u vili, uspjeli smo i to je ono za što smo radili i trudili se. To nas ispunjava i čini zadovoljnima - zaključuje Ježina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:52