StoryEditorOCM
ObalaČEKA SE REAKCIJA

Moćna Imoćanka s dalmatinskog sveučilišta na ‘meti‘ USKOK-a, bliska je i Ivi Sanaderu! U Rektoratu vlada zavjet šutnje

Piše Zadarski.hr
6. studenog 2023. - 10:13

Nakon što je objavljena vijest, za sada još uvijek neslužbena, kako je USKOK-ova istraga usmjerna i prema prof. dr. Dijani Vican, donedavnoj rektorici Sveučilišta u Zadru, koja sada radi na mjestu voditeljice Centra "Stjepan Matičević", iz krovne visokoškolske ustanove se nitko ne želi oglasiti.

Novi rektor dr. Josip Faričić, koji je Vican zamijenio na to, funkciji prije nekoliko mjeseci, a službeno s početkom listopada i nove aklademske godine, ne javlja se na mobitel, a odgovora nema ni od Ivane Zrilić, voditeljice rektorova Kabineta. 

Profesori i djelatnici Zadarskog sveučilišta s kojima smo jutros razgovarali u šoku su primili vijesti koja je jutros potresla Zadar.

image

Bivša rektorica i nekadašnja državna tajnica Dijana Vican

Jure Mišković/Cropix

Podsjetimo, prof. dr. Vican je rođena Imoćanka koja je još od 1987. godine zaposlenica današnjeg Sveučilišta u Zadru, a od 2008. do 2011. godine bila je državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Bliska je HDZ-u i dužnost u Zagrebu obnašala je u mandatima dvaju premijera iz te stranke, danas osuđenog Ive Sanadera i Jadranke Kosor, njegove nasljednice u Banskim dvorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:31