stdClass Object ( [id] => 1265351 [title] => Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje? [alias] => vruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Balvan-revolucija. Doslovno. Predsjednik Zoran Milanović bio je u pravu. Bar jednom. Uzdravlje, predsjedniče, sretna vam treća godišnjica mandata! Pozdravlja vas i Stipe Latković!

Tužna je Vruja danas. Daleka i sama. Napuštena. Smrt na nju gleda s Biokova. Cesta je izlokana. Tamo gdje nije popločana. A bili bi je cijelu popločali da ih nisu zaustavili. Banda.

---

---

Spuštamo se niz serpentine. Zapinjemo. Posrćemo. Sunce nam se kesi. Novinari su jedini koji još o Vruji brinu. Brinuli dabogda tako i o sebi. Da nije njih, Vruja bi sad bila resort. Grad vode i vjetra, kako ga je njegov stvoritelj prozvao. Limuzine bi ovuda prolazile. Kokteli bi se ispijali. Predsjednici bi opet navraćali.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Balvan blokirao cestu

Stijene su odlomljene. Prijete. Tko je bez grijeha, neka prvi baci bovan. Monopoly za hrvatske poduzetnike. Kako ti se kocka okrene. Kupuješ, gradiš, kupuješ. Kuće, hoteli, resorti. Dok ne završiš u zatvoru. Pa odmaraš tri kruga, dok drugi bacaju kocke, kupuju i grade.

Miješalice za beton zinule od jada. Skorene i ruzinave. Lopate odbačene. Nepotrebne. Nikad žulja te više osjetiti neće. I karijole. Proklet dan kad su ovdje došle. Izvrnute pored puta izdišu. Do njih se ne može. Ispriječio se balvan. Blokirao cestu. Neka revolucija počne!

Predsjedniče, hoćete li s nama? Nećete? Zašto? Već ste bili, kažete? Šteta, ako ikad, Vruju baš sada treba posjetiti. Da je samo vidite. Ni prosvjednika više nema. Kako ste ih vi ono bili nazvali? Ne balvan-revolucionarima, to znamo, nego ono drugo? Šatoraši? Ma da, ali nismo na to mislili, bilo je još nešto, dajte, sjetite se, svakog vraga se vi sjećate pa niste valjda zaboravili kako ste nazvali ljude koji su došli prosvjedovati protiv devastacije prirode u režiji donatora vaše kampanje Stipe Latkovića?

Hajdučija koja uzima pravdu u svoje ruke?

E, to, hvala, predsjedniče!

Idemo dalje. Do dna. Na kojem se Latkovićeva Vruja i službeno nalazi otkako je 6. veljače ove godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odbilo žalbu tvrtke "Point-Split" d.o.o. na odluku Skupštine Splitsko-dalmatinske županije kojom se tom društvu u vlasništvu Stipe Latkovića oduzima koncesija na pomorskom dobru i otkako je još 20. svibnja prošle godine Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu protiv više hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u uvali Vruja počinili kaznena djela protupravne gradnje i skidanja i povrede službenog pečata i znaka, a sve to na izvangrađevinskom području koje se, sukladno Prostornom planu uređenja grada Omiša i Prostornom planu uređenja općine Zadvarje, nalazi u zaštićenom obalnom području mora koje je područje od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

---

image

Stipe Latković
 

Cropix
---

I Gospu podigao da ga čuva

Spuštanje se oteglo. Duga je cesta. Da je i poznamo, nikad nećemo stići na Vruju. Pogotovo ne s ovakvim bisagama.

Oleandri se osušili. Vreće s cementom skamenile. Pošast nije birala, jednako su stradali i nevini i krivi. Samo su masline preživjele. S pogledom na lozu koja nikad ni kapi vina nije dala. Niti će. A sve je njezin Stipe bio lijepo iskrčio. Sve kultivirao. Šumu popilao. Brdo odvalio. Mule uziđao. Staze utabao.

I Gospu je bio podigao. Da ga čuva. Ali ni Ona ništa nije mogla kad je hajdučija udarila po njegovu protupožarnom putu. Jer, baš to je on na Vruji sagradio. I ništa više. Zeru protupožarnog putića. A crveni kmeri udarili po njemu kao da je ne znam kakav bespravni graditelj. I poslali mu inspekcije za vrat. Jednu za drugom.

Građevinska inspekcija bezbroj je puta intervenirala na Vruji. I svaki put stala protiv Latkovića. Još davnih dana, dok ni Ivica Račan nije znao za Milanovića, doneseno je rješenje o uklanjanju puta koji je neimar iz Žeževice probio od Magistrale do mora, pa je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog gradnje lukobrana, dva podvodna pregradna zida i bazena uz obalu, pa je doneseno rješenje o uklanjanju svih nelegalnih objekata na Vruji, pa je opet, nakon Latkovićeve žalbe, doneseno isto rješenje, pa opet isto, jer triput je triput, pa je i četvrti put doneseno rješenje o uklanjanju, pa i peti put, šesti... a sve za neku stvar jer se Latković uvijek žalio i stvari, kroz sve te godine, a traje to od 2002., vraćao na početak.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Gradele i peka crveni od rđe

U međuvremenu i usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića, recimo, i Ivo Josipović. A prije Josipovića i Stjepan Mesić. I svi su, ispravno, naciljali novinare. Da nije njih, ova bi lijepa poduzetnička priča odavno bila privedena kraju. I ne bi danas paučina prekrivala Latkovićeve škure. Niti bi gradele i peka bili crveni od rđe.

Virimo kroz posivjelo staklo. Restoran je tu nekoć bio. Stol i stolice su netaknuti. Prašina također. Na podu tek leži komad jelovnika. Čitamo nazive jela. Zabavno je. Mliječno jelo bogova, mitski Ketos, tuna kralja Arthura Dalmatinusa, suze kraljice Teute, božanska lignja Petra Velikog, Hefestovo blago, tagliatelle Lucrezije Borgije, jelo perzijskog kralja Darija, juha cara Dioklecijana, neman kralja Tomislava, Barbarossina flota, Gangrad strašni škamp, Cezarova gozba, slasti boga Posejdona...

Oborita riba igra nam pred očima dok čitamo odgovor pročelnice Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Matee Dorčić. Ukratko, koncesija na pomorsko dobro pred Vrujom, lubini i komarče uključeni, Stipi Latkoviću je oduzeta, a ugovor s njegovom tvrtkom "Point-Split" d.o.o. raskida se.

"U obrazloženju odluke o oduzimanju detaljno su navedeni razlozi za donošenje predmetne Odluke, a ovim putem ćemo izdvojiti najbitnije: građevine (lukobran i gat) izgrađeni su na pomorskom dobru bez odgovarajućeg akta za građenje, koncesionar nije prijavljivao promjenjivi dio koncesijske naknade te je isti postavio plutaču sa sidrenim uređajem", navodi Matea Dorčić.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Na upit što će biti s građevinama unutar pomorskog dobra i kada možemo očekivati njihovo uklanjanje, odgovara kako to "ovisi prvenstveno o postupanjima Državnog inspektorata Republike Hrvatske". Također, pojašnjava kako se nakon prestanka koncesije predmetno pomorsko dobro nalazi u općoj uporabi te kako o njemu vode brigu jedinice lokalne samouprave. U ovom slučaju, Grad Omiš i Općina Zadvarje.

Donator Milanovićeve kampanje

"Sukladno odluci o oduzimanju, koncesionaru će se dati primjeren rok od 90 dana za napuštanje pomorskog dobra, a što je minimalni rok propisan Uredbom o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (...) Što se tiče novih postupaka dodjele koncesije na pomorskom dobru na predmetnom području, za isto je potrebno provesti sve pripremne radnje, utvrditi zakonitosti svih postojećih objekata i ukloniti nezakonito izgrađene, ishoditi suglasnosti svih javnopravnih tijela (Lučke kapetanije, Grada Omiša, Općine Zadvarje, Ministarstva kulture i medija – Konzervatorskog odjela, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva), odnosno utvrditi postoje li zakonske pretpostavke za pokretanje postupka, kao i suglasnosti jedinica lokalne samouprave", zaključuje Matea Dorčić.

A mi ćemo se, dok gacamo žalom, šutamo limenku bacardija lijevom i plasiramo zamotanu pelenu desnom, prisjetiti što je onomad o mogućem oduzimanju koncesije njegovu donatoru Latkoviću zaključio predsjednik Milanović.

– To će uzeti neki HDZ-ovac ili strani investitor. To će biti neki boutique hotel – nagovijestio je rasplet čovjek koji čvorove uglavnom zapleće.

A novinare je podučio kako nije pristojno uznemiravati stare ljude. A Stipe Latković je, reče, prešao osamdesetu. I volio bi da mu opet, ako bude mogao, pomogne u kampanji. Jer to što je od njega dobio novac nema veze s njegovom bespravnom gradnjom na Vruji. Ne-ma!

– To je čovjek koji se bavi proizvodnjom robe, znate, to je nešto, to je više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje. I ovi zavidni koji ga gledaju s balature mrze ga ustvari zato što nešto ima. To rade prvenstveno zato. Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikad nije bio priveden i nikad nije zakonski odgovarao – kazao je Milanović.

Uzurpirao zemljište Hrvatskih šuma

Kad hrvatski balvan-predsjednik idući put dođe na Vruju, uvjerit će se da je bio u pravu. I da Vruji bageri nisu naštetili. Za razliku od novinara. I prosvjednika. Parazita. I da nije njih, sve bi odavno bilo legalizirano. Riješeno. Pa tako i Latkovićeva uzurpacija zemljišta Hrvatskih šuma. Jer, i to je bio prisvojio. Kako bi se do svoga grada vjetra i vode spustio. Kako bi ono što je početkom osamdesetih prošloga stoljeća za "Dalmu" izgradio i od svijeta sakrio Dinko Kovačić svima otkrio.

Pa tako i Državnom odvjetništvu, koje je prije nešto manje od godinu dana podignulo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1940. i 1938.) i jedne hrvatske državljanke (1968.). Tereti ih se da su pri punoj svijesti gradili tamo gdje se ne smije graditi. Točnije, da su bez dozvole na Vruji izgradili pristanišni lukobran, betonsku šetnicu popločanu kamenom, kamene klupe, kućicu za tuš, više armiranobetonskih zidova, armiranobetonski plato popločen kamenom sa stubištem i armiranobetonskom rampom, mul u moru s armiranobetonskim zidom koji spaja obalu, mul dužine oko 6,5 metara, vodospremu i suterensku građevinu te armiranobetonski zid položen između vodospreme i suterenske građevine.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Okrivljenicima se stavlja na teret da su navedena kaznena djela počinili od listopada 2016. godine do 9. lipnja 2021. godine. I to prvookrivljenik kao stvarni voditelj poslovanja investitora i izvođača radova jednog trgovačkog društva, drugookrivljenik kao direktor i član uprave, a zatim kao prokurist toga trgovačkog društva, te trećeokrivljenica kao direktorica i članica uprave toga trgovačkog društva. Tereti ih se i da su bez građevinske dozvole nalagali izvođenje radova građenja pristupne cesta od Jadranske magistrale do hotelskog kompleksa, ukupne dužine oko 1300 metara i širine oko 3,5 metara te dva potporna armiranobetonska zida.

Potom su, nastavlja DORH, znajući da je viši građevinski inspektor Državnog inspektorata 16. studenoga 2018. obustavio daljnje građenje pristupne ceste te da je na početnom dijelu ceste postavio službeni znak "Zatvoreno gradilište", nalagali nastavak gradnje.

Monopoly, rekosmo. Kupuj, gradi, ne pitaj. Kuća, hotel, resort. Pa tri kruga u zatvor. A u daljini, more se smiješi. Zubi od pjene, usne od neba.

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Balvan-revolucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Balvan-revolucija 2 0 10691 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-02-16 14:47:39 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => Vinko Vuković [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-02 09:05:43 [modified_by] => 3226 [publish_up] => 2023-02-16 20:00:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 1992 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje? [metakey] => Stipe Latković, vruja [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24327706.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326715.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326713.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326714.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326709.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326698.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326697.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326695.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326700.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326701.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326690.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326692.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326693.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326688.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326687.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326686.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326685.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326680.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326681.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326682.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326683.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/24326689.jpg","\/images\/slike\/2023\/02\/16\/22084412.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante Cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Usprkos svim tim rje\u0161enjima o ru\u0161enju, resort je rastao. I radio. A posje\u0107ivali su ga i predsjednici. Prije Milanovi\u0107a i Ivo Josipovi\u0107, kao i Stjepan Mesi\u0107<\/p>","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","","

Stipe Latkovi\u0107
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1401","hd_24327706_1920.jpg":"1920x1080","k_24327706_1280.jpg":"1280x1280","k_24327706_1024.jpg":"1024x1024","k_24327706_640.jpg":"640x640","k_24327706_480.jpg":"480x480","k_24327706_340.jpg":"340x340","k_24327706_220.jpg":"220x220","o_24327706_1280.jpg":"1280x934","o_24327706_1024.jpg":"1024x747","o_24327706_640.jpg":"640x467","o_24327706_480.jpg":"480x350","o_24327706_340.jpg":"340x248","o_24327706_220.jpg":"220x160","h_24327706_1280.jpg":"1280x854","h_24327706_1024.jpg":"1024x683","h_24327706_640.jpg":"640x427","h_24327706_480.jpg":"480x320","h_24327706_340.jpg":"340x227","h_24327706_220.jpg":"220x147","pp_24327706_1280.jpg":"1280x1628","pp_24327706_1024.jpg":"1024x1303","pp_24327706_640.jpg":"640x814","pp_24327706_480.jpg":"480x611","pp_24327706_340.jpg":"340x432","pp_24327706_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24326715_1920.jpg":"1920x1080","k_24326715_1280.jpg":"1280x1280","k_24326715_1024.jpg":"1024x1024","k_24326715_640.jpg":"640x640","k_24326715_480.jpg":"480x480","k_24326715_340.jpg":"340x340","k_24326715_220.jpg":"220x220","o_24326715_1280.jpg":"1280x853","o_24326715_1024.jpg":"1024x682","o_24326715_640.jpg":"640x426","o_24326715_480.jpg":"480x320","o_24326715_340.jpg":"340x226","o_24326715_220.jpg":"220x146","h_24326715_1280.jpg":"1280x854","h_24326715_1024.jpg":"1024x683","h_24326715_640.jpg":"640x427","h_24326715_480.jpg":"480x320","h_24326715_340.jpg":"340x227","h_24326715_220.jpg":"220x147","pp_24326715_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326715_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326715_640.jpg":"640x814","pp_24326715_480.jpg":"480x611","pp_24326715_340.jpg":"340x432","pp_24326715_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1255","hd_24326713_1920.jpg":"1920x1080","k_24326713_1280.jpg":"1280x1280","k_24326713_1024.jpg":"1024x1024","k_24326713_640.jpg":"640x640","k_24326713_480.jpg":"480x480","k_24326713_340.jpg":"340x340","k_24326713_220.jpg":"220x220","o_24326713_1280.jpg":"1280x836","o_24326713_1024.jpg":"1024x669","o_24326713_640.jpg":"640x418","o_24326713_480.jpg":"480x313","o_24326713_340.jpg":"340x222","o_24326713_220.jpg":"220x143","h_24326713_1280.jpg":"1280x854","h_24326713_1024.jpg":"1024x683","h_24326713_640.jpg":"640x427","h_24326713_480.jpg":"480x320","h_24326713_340.jpg":"340x227","h_24326713_220.jpg":"220x147","pp_24326713_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326713_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326713_640.jpg":"640x814","pp_24326713_480.jpg":"480x611","pp_24326713_340.jpg":"340x432","pp_24326713_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1314","hd_24326714_1920.jpg":"1920x1080","k_24326714_1280.jpg":"1280x1280","k_24326714_1024.jpg":"1024x1024","k_24326714_640.jpg":"640x640","k_24326714_480.jpg":"480x480","k_24326714_340.jpg":"340x340","k_24326714_220.jpg":"220x220","o_24326714_1280.jpg":"1280x876","o_24326714_1024.jpg":"1024x700","o_24326714_640.jpg":"640x438","o_24326714_480.jpg":"480x328","o_24326714_340.jpg":"340x232","o_24326714_220.jpg":"220x150","h_24326714_1280.jpg":"1280x854","h_24326714_1024.jpg":"1024x683","h_24326714_640.jpg":"640x427","h_24326714_480.jpg":"480x320","h_24326714_340.jpg":"340x227","h_24326714_220.jpg":"220x147","pp_24326714_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326714_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326714_640.jpg":"640x814","pp_24326714_480.jpg":"480x611","pp_24326714_340.jpg":"340x432","pp_24326714_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_24326709_1920.jpg":"1920x1080","k_24326709_1280.jpg":"1280x1280","k_24326709_1024.jpg":"1024x1024","k_24326709_640.jpg":"640x640","k_24326709_480.jpg":"480x480","k_24326709_340.jpg":"340x340","k_24326709_220.jpg":"220x220","o_24326709_1280.jpg":"1280x820","o_24326709_1024.jpg":"1024x656","o_24326709_640.jpg":"640x410","o_24326709_480.jpg":"480x307","o_24326709_340.jpg":"340x217","o_24326709_220.jpg":"220x140","h_24326709_1280.jpg":"1280x854","h_24326709_1024.jpg":"1024x683","h_24326709_640.jpg":"640x427","h_24326709_480.jpg":"480x320","h_24326709_340.jpg":"340x227","h_24326709_220.jpg":"220x147","pp_24326709_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326709_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326709_640.jpg":"640x814","pp_24326709_480.jpg":"480x611","pp_24326709_340.jpg":"340x432","pp_24326709_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24326698_1920.jpg":"1920x1080","k_24326698_1280.jpg":"1280x1280","k_24326698_1024.jpg":"1024x1024","k_24326698_640.jpg":"640x640","k_24326698_480.jpg":"480x480","k_24326698_340.jpg":"340x340","k_24326698_220.jpg":"220x220","o_24326698_1280.jpg":"1280x852","o_24326698_1024.jpg":"1024x682","o_24326698_640.jpg":"640x426","o_24326698_480.jpg":"480x319","o_24326698_340.jpg":"340x226","o_24326698_220.jpg":"220x146","h_24326698_1280.jpg":"1280x854","h_24326698_1024.jpg":"1024x683","h_24326698_640.jpg":"640x427","h_24326698_480.jpg":"480x320","h_24326698_340.jpg":"340x227","h_24326698_220.jpg":"220x147","pp_24326698_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326698_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326698_640.jpg":"640x814","pp_24326698_480.jpg":"480x611","pp_24326698_340.jpg":"340x432","pp_24326698_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1229","hd_24326697_1920.jpg":"1920x1080","k_24326697_1280.jpg":"1280x1280","k_24326697_1024.jpg":"1024x1024","k_24326697_640.jpg":"640x640","k_24326697_480.jpg":"480x480","k_24326697_340.jpg":"340x340","k_24326697_220.jpg":"220x220","o_24326697_1280.jpg":"1280x819","o_24326697_1024.jpg":"1024x655","o_24326697_640.jpg":"640x409","o_24326697_480.jpg":"480x307","o_24326697_340.jpg":"340x217","o_24326697_220.jpg":"220x140","h_24326697_1280.jpg":"1280x854","h_24326697_1024.jpg":"1024x683","h_24326697_640.jpg":"640x427","h_24326697_480.jpg":"480x320","h_24326697_340.jpg":"340x227","h_24326697_220.jpg":"220x147","pp_24326697_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326697_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326697_640.jpg":"640x814","pp_24326697_480.jpg":"480x611","pp_24326697_340.jpg":"340x432","pp_24326697_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24326695_1920.jpg":"1920x1080","k_24326695_1280.jpg":"1280x1280","k_24326695_1024.jpg":"1024x1024","k_24326695_640.jpg":"640x640","k_24326695_480.jpg":"480x480","k_24326695_340.jpg":"340x340","k_24326695_220.jpg":"220x220","o_24326695_1280.jpg":"1280x852","o_24326695_1024.jpg":"1024x682","o_24326695_640.jpg":"640x426","o_24326695_480.jpg":"480x319","o_24326695_340.jpg":"340x226","o_24326695_220.jpg":"220x146","h_24326695_1280.jpg":"1280x854","h_24326695_1024.jpg":"1024x683","h_24326695_640.jpg":"640x427","h_24326695_480.jpg":"480x320","h_24326695_340.jpg":"340x227","h_24326695_220.jpg":"220x147","pp_24326695_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326695_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326695_640.jpg":"640x814","pp_24326695_480.jpg":"480x611","pp_24326695_340.jpg":"340x432","pp_24326695_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24326700_1920.jpg":"1920x1080","k_24326700_1280.jpg":"1280x1280","k_24326700_1024.jpg":"1024x1024","k_24326700_640.jpg":"640x640","k_24326700_480.jpg":"480x480","k_24326700_340.jpg":"340x340","k_24326700_220.jpg":"220x220","o_24326700_1280.jpg":"1280x853","o_24326700_1024.jpg":"1024x682","o_24326700_640.jpg":"640x426","o_24326700_480.jpg":"480x320","o_24326700_340.jpg":"340x226","o_24326700_220.jpg":"220x146","h_24326700_1280.jpg":"1280x854","h_24326700_1024.jpg":"1024x683","h_24326700_640.jpg":"640x427","h_24326700_480.jpg":"480x320","h_24326700_340.jpg":"340x227","h_24326700_220.jpg":"220x147","pp_24326700_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326700_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326700_640.jpg":"640x814","pp_24326700_480.jpg":"480x611","pp_24326700_340.jpg":"340x432","pp_24326700_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1249","hd_24326701_1920.jpg":"1920x1080","k_24326701_1280.jpg":"1280x1280","k_24326701_1024.jpg":"1024x1024","k_24326701_640.jpg":"640x640","k_24326701_480.jpg":"480x480","k_24326701_340.jpg":"340x340","k_24326701_220.jpg":"220x220","o_24326701_1280.jpg":"1280x832","o_24326701_1024.jpg":"1024x666","o_24326701_640.jpg":"640x416","o_24326701_480.jpg":"480x312","o_24326701_340.jpg":"340x221","o_24326701_220.jpg":"220x143","h_24326701_1280.jpg":"1280x854","h_24326701_1024.jpg":"1024x683","h_24326701_640.jpg":"640x427","h_24326701_480.jpg":"480x320","h_24326701_340.jpg":"340x227","h_24326701_220.jpg":"220x147","pp_24326701_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326701_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326701_640.jpg":"640x814","pp_24326701_480.jpg":"480x611","pp_24326701_340.jpg":"340x432","pp_24326701_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1239","hd_24326690_1920.jpg":"1920x1080","k_24326690_1280.jpg":"1280x1280","k_24326690_1024.jpg":"1024x1024","k_24326690_640.jpg":"640x640","k_24326690_480.jpg":"480x480","k_24326690_340.jpg":"340x340","k_24326690_220.jpg":"220x220","o_24326690_1280.jpg":"1280x826","o_24326690_1024.jpg":"1024x660","o_24326690_640.jpg":"640x413","o_24326690_480.jpg":"480x309","o_24326690_340.jpg":"340x219","o_24326690_220.jpg":"220x141","h_24326690_1280.jpg":"1280x854","h_24326690_1024.jpg":"1024x683","h_24326690_640.jpg":"640x427","h_24326690_480.jpg":"480x320","h_24326690_340.jpg":"340x227","h_24326690_220.jpg":"220x147","pp_24326690_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326690_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326690_640.jpg":"640x814","pp_24326690_480.jpg":"480x611","pp_24326690_340.jpg":"340x432","pp_24326690_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24326692_1920.jpg":"1920x1080","k_24326692_1280.jpg":"1280x1280","k_24326692_1024.jpg":"1024x1024","k_24326692_640.jpg":"640x640","k_24326692_480.jpg":"480x480","k_24326692_340.jpg":"340x340","k_24326692_220.jpg":"220x220","o_24326692_1280.jpg":"1280x852","o_24326692_1024.jpg":"1024x682","o_24326692_640.jpg":"640x426","o_24326692_480.jpg":"480x319","o_24326692_340.jpg":"340x226","o_24326692_220.jpg":"220x146","h_24326692_1280.jpg":"1280x854","h_24326692_1024.jpg":"1024x683","h_24326692_640.jpg":"640x427","h_24326692_480.jpg":"480x320","h_24326692_340.jpg":"340x227","h_24326692_220.jpg":"220x147","pp_24326692_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326692_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326692_640.jpg":"640x814","pp_24326692_480.jpg":"480x611","pp_24326692_340.jpg":"340x432","pp_24326692_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1254","hd_24326693_1920.jpg":"1920x1080","k_24326693_1280.jpg":"1280x1280","k_24326693_1024.jpg":"1024x1024","k_24326693_640.jpg":"640x640","k_24326693_480.jpg":"480x480","k_24326693_340.jpg":"340x340","k_24326693_220.jpg":"220x220","o_24326693_1280.jpg":"1280x836","o_24326693_1024.jpg":"1024x668","o_24326693_640.jpg":"640x418","o_24326693_480.jpg":"480x313","o_24326693_340.jpg":"340x222","o_24326693_220.jpg":"220x143","h_24326693_1280.jpg":"1280x854","h_24326693_1024.jpg":"1024x683","h_24326693_640.jpg":"640x427","h_24326693_480.jpg":"480x320","h_24326693_340.jpg":"340x227","h_24326693_220.jpg":"220x147","pp_24326693_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326693_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326693_640.jpg":"640x814","pp_24326693_480.jpg":"480x611","pp_24326693_340.jpg":"340x432","pp_24326693_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1262","hd_24326688_1920.jpg":"1920x1080","k_24326688_1280.jpg":"1280x1280","k_24326688_1024.jpg":"1024x1024","k_24326688_640.jpg":"640x640","k_24326688_480.jpg":"480x480","k_24326688_340.jpg":"340x340","k_24326688_220.jpg":"220x220","o_24326688_1280.jpg":"1280x841","o_24326688_1024.jpg":"1024x673","o_24326688_640.jpg":"640x420","o_24326688_480.jpg":"480x315","o_24326688_340.jpg":"340x223","o_24326688_220.jpg":"220x144","h_24326688_1280.jpg":"1280x854","h_24326688_1024.jpg":"1024x683","h_24326688_640.jpg":"640x427","h_24326688_480.jpg":"480x320","h_24326688_340.jpg":"340x227","h_24326688_220.jpg":"220x147","pp_24326688_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326688_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326688_640.jpg":"640x814","pp_24326688_480.jpg":"480x611","pp_24326688_340.jpg":"340x432","pp_24326688_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24326687_1920.jpg":"1920x1080","k_24326687_1280.jpg":"1280x1280","k_24326687_1024.jpg":"1024x1024","k_24326687_640.jpg":"640x640","k_24326687_480.jpg":"480x480","k_24326687_340.jpg":"340x340","k_24326687_220.jpg":"220x220","o_24326687_1280.jpg":"1280x853","o_24326687_1024.jpg":"1024x682","o_24326687_640.jpg":"640x426","o_24326687_480.jpg":"480x320","o_24326687_340.jpg":"340x226","o_24326687_220.jpg":"220x146","h_24326687_1280.jpg":"1280x854","h_24326687_1024.jpg":"1024x683","h_24326687_640.jpg":"640x427","h_24326687_480.jpg":"480x320","h_24326687_340.jpg":"340x227","h_24326687_220.jpg":"220x147","pp_24326687_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326687_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326687_640.jpg":"640x814","pp_24326687_480.jpg":"480x611","pp_24326687_340.jpg":"340x432","pp_24326687_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1211","hd_24326686_1920.jpg":"1920x1080","k_24326686_1280.jpg":"1280x1280","k_24326686_1024.jpg":"1024x1024","k_24326686_640.jpg":"640x640","k_24326686_480.jpg":"480x480","k_24326686_340.jpg":"340x340","k_24326686_220.jpg":"220x220","o_24326686_1280.jpg":"1280x807","o_24326686_1024.jpg":"1024x645","o_24326686_640.jpg":"640x403","o_24326686_480.jpg":"480x302","o_24326686_340.jpg":"340x214","o_24326686_220.jpg":"220x138","h_24326686_1280.jpg":"1280x854","h_24326686_1024.jpg":"1024x683","h_24326686_640.jpg":"640x427","h_24326686_480.jpg":"480x320","h_24326686_340.jpg":"340x227","h_24326686_220.jpg":"220x147","pp_24326686_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326686_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326686_640.jpg":"640x814","pp_24326686_480.jpg":"480x611","pp_24326686_340.jpg":"340x432","pp_24326686_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1217","hd_24326685_1920.jpg":"1920x1080","k_24326685_1280.jpg":"1280x1280","k_24326685_1024.jpg":"1024x1024","k_24326685_640.jpg":"640x640","k_24326685_480.jpg":"480x480","k_24326685_340.jpg":"340x340","k_24326685_220.jpg":"220x220","o_24326685_1280.jpg":"1280x811","o_24326685_1024.jpg":"1024x649","o_24326685_640.jpg":"640x405","o_24326685_480.jpg":"480x304","o_24326685_340.jpg":"340x215","o_24326685_220.jpg":"220x139","h_24326685_1280.jpg":"1280x854","h_24326685_1024.jpg":"1024x683","h_24326685_640.jpg":"640x427","h_24326685_480.jpg":"480x320","h_24326685_340.jpg":"340x227","h_24326685_220.jpg":"220x147","pp_24326685_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326685_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326685_640.jpg":"640x814","pp_24326685_480.jpg":"480x611","pp_24326685_340.jpg":"340x432","pp_24326685_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24326680_1920.jpg":"1920x1080","k_24326680_1280.jpg":"1280x1280","k_24326680_1024.jpg":"1024x1024","k_24326680_640.jpg":"640x640","k_24326680_480.jpg":"480x480","k_24326680_340.jpg":"340x340","k_24326680_220.jpg":"220x220","o_24326680_1280.jpg":"1280x853","o_24326680_1024.jpg":"1024x682","o_24326680_640.jpg":"640x426","o_24326680_480.jpg":"480x320","o_24326680_340.jpg":"340x226","o_24326680_220.jpg":"220x146","h_24326680_1280.jpg":"1280x854","h_24326680_1024.jpg":"1024x683","h_24326680_640.jpg":"640x427","h_24326680_480.jpg":"480x320","h_24326680_340.jpg":"340x227","h_24326680_220.jpg":"220x147","pp_24326680_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326680_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326680_640.jpg":"640x814","pp_24326680_480.jpg":"480x611","pp_24326680_340.jpg":"340x432","pp_24326680_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1180","hd_24326681_1920.jpg":"1920x1080","k_24326681_1280.jpg":"1280x1280","k_24326681_1024.jpg":"1024x1024","k_24326681_640.jpg":"640x640","k_24326681_480.jpg":"480x480","k_24326681_340.jpg":"340x340","k_24326681_220.jpg":"220x220","o_24326681_1280.jpg":"1280x786","o_24326681_1024.jpg":"1024x629","o_24326681_640.jpg":"640x393","o_24326681_480.jpg":"480x295","o_24326681_340.jpg":"340x208","o_24326681_220.jpg":"220x135","h_24326681_1280.jpg":"1280x854","h_24326681_1024.jpg":"1024x683","h_24326681_640.jpg":"640x427","h_24326681_480.jpg":"480x320","h_24326681_340.jpg":"340x227","h_24326681_220.jpg":"220x147","pp_24326681_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326681_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326681_640.jpg":"640x814","pp_24326681_480.jpg":"480x611","pp_24326681_340.jpg":"340x432","pp_24326681_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1219","hd_24326682_1920.jpg":"1920x1080","k_24326682_1280.jpg":"1280x1280","k_24326682_1024.jpg":"1024x1024","k_24326682_640.jpg":"640x640","k_24326682_480.jpg":"480x480","k_24326682_340.jpg":"340x340","k_24326682_220.jpg":"220x220","o_24326682_1280.jpg":"1280x812","o_24326682_1024.jpg":"1024x650","o_24326682_640.jpg":"640x406","o_24326682_480.jpg":"480x304","o_24326682_340.jpg":"340x215","o_24326682_220.jpg":"220x139","h_24326682_1280.jpg":"1280x854","h_24326682_1024.jpg":"1024x683","h_24326682_640.jpg":"640x427","h_24326682_480.jpg":"480x320","h_24326682_340.jpg":"340x227","h_24326682_220.jpg":"220x147","pp_24326682_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326682_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326682_640.jpg":"640x814","pp_24326682_480.jpg":"480x611","pp_24326682_340.jpg":"340x432","pp_24326682_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1286","hd_24326683_1920.jpg":"1920x1080","k_24326683_1280.jpg":"1280x1280","k_24326683_1024.jpg":"1024x1024","k_24326683_640.jpg":"640x640","k_24326683_480.jpg":"480x480","k_24326683_340.jpg":"340x340","k_24326683_220.jpg":"220x220","o_24326683_1280.jpg":"1280x857","o_24326683_1024.jpg":"1024x685","o_24326683_640.jpg":"640x428","o_24326683_480.jpg":"480x321","o_24326683_340.jpg":"340x227","o_24326683_220.jpg":"220x147","h_24326683_1280.jpg":"1280x854","h_24326683_1024.jpg":"1024x683","h_24326683_640.jpg":"640x427","h_24326683_480.jpg":"480x320","h_24326683_340.jpg":"340x227","h_24326683_220.jpg":"220x147","pp_24326683_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326683_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326683_640.jpg":"640x814","pp_24326683_480.jpg":"480x611","pp_24326683_340.jpg":"340x432","pp_24326683_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1230","hd_24326689_1920.jpg":"1920x1080","k_24326689_1280.jpg":"1280x1280","k_24326689_1024.jpg":"1024x1024","k_24326689_640.jpg":"640x640","k_24326689_480.jpg":"480x480","k_24326689_340.jpg":"340x340","k_24326689_220.jpg":"220x220","o_24326689_1280.jpg":"1280x820","o_24326689_1024.jpg":"1024x656","o_24326689_640.jpg":"640x410","o_24326689_480.jpg":"480x307","o_24326689_340.jpg":"340x217","o_24326689_220.jpg":"220x140","h_24326689_1280.jpg":"1280x854","h_24326689_1024.jpg":"1024x683","h_24326689_640.jpg":"640x427","h_24326689_480.jpg":"480x320","h_24326689_340.jpg":"340x227","h_24326689_220.jpg":"220x147","pp_24326689_1280.jpg":"1280x1628","pp_24326689_1024.jpg":"1024x1303","pp_24326689_640.jpg":"640x814","pp_24326689_480.jpg":"480x611","pp_24326689_340.jpg":"340x432","pp_24326689_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1236x881","hd_22084412_1920.jpg":"1920x1080","k_22084412_1280.jpg":"1280x1280","k_22084412_1024.jpg":"1024x1024","k_22084412_640.jpg":"640x640","k_22084412_480.jpg":"480x480","k_22084412_340.jpg":"340x340","k_22084412_220.jpg":"220x220","o_22084412_1280.jpg":"1280x912","o_22084412_1024.jpg":"1024x729","o_22084412_640.jpg":"640x456","o_22084412_480.jpg":"480x342","o_22084412_340.jpg":"340x242","o_22084412_220.jpg":"220x156","h_22084412_1280.jpg":"1280x854","h_22084412_1024.jpg":"1024x683","h_22084412_640.jpg":"640x427","h_22084412_480.jpg":"480x320","h_22084412_340.jpg":"340x227","h_22084412_220.jpg":"220x147","pp_22084412_1280.jpg":"1280x1628","pp_22084412_1024.jpg":"1024x1303","pp_22084412_640.jpg":"640x814","pp_22084412_480.jpg":"480x611","pp_22084412_340.jpg":"340x432","pp_22084412_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7955031 Threads: 2 Questions: 1655234214 Slow queries: 4921168 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111889052 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /dalmacija/obala/vruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje-1265351 [printLink] => /dalmacija/obala/vruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje-1265351?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 304324 [name] => Stipe Latković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => stipe-latkovic [link] => /tag/stipe-latkovic ) [1] => stdClass Object ( [id] => 407447 [name] => vruja [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vruja [link] => /tag/vruja ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Balvan-revolucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje? [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24327706.jpg [galleryCount] => 23 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića i Ivo Josipović, kao i Stjepan Mesić

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24327706.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića i Ivo Josipović, kao i Stjepan Mesić

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326715.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326713.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326714.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326709.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326698.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326697.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326695.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326700.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326701.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326690.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326692.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326693.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326688.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326687.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326686.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326685.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326680.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326681.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326682.jpg [title] => Ante Cizmic/Cropix ) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326683.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/24326689.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/02/16/22084412.jpg [title] => Cropix

Stipe Latković
 

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Balvan-revolucija. Doslovno. Predsjednik Zoran Milanović bio je u pravu. Bar jednom. Uzdravlje, predsjedniče, sretna vam treća godišnjica mandata! Pozdravlja vas i Stipe Latković!

Tužna je Vruja danas. Daleka i sama. Napuštena. Smrt na nju gleda s Biokova. Cesta je izlokana. Tamo gdje nije popločana. A bili bi je cijelu popločali da ih nisu zaustavili. Banda.

---

---

Spuštamo se niz serpentine. Zapinjemo. Posrćemo. Sunce nam se kesi. Novinari su jedini koji još o Vruji brinu. Brinuli dabogda tako i o sebi. Da nije njih, Vruja bi sad bila resort. Grad vode i vjetra, kako ga je njegov stvoritelj prozvao. Limuzine bi ovuda prolazile. Kokteli bi se ispijali. Predsjednici bi opet navraćali.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Balvan blokirao cestu

Stijene su odlomljene. Prijete. Tko je bez grijeha, neka prvi baci bovan. Monopoly za hrvatske poduzetnike. Kako ti se kocka okrene. Kupuješ, gradiš, kupuješ. Kuće, hoteli, resorti. Dok ne završiš u zatvoru. Pa odmaraš tri kruga, dok drugi bacaju kocke, kupuju i grade.

Miješalice za beton zinule od jada. Skorene i ruzinave. Lopate odbačene. Nepotrebne. Nikad žulja te više osjetiti neće. I karijole. Proklet dan kad su ovdje došle. Izvrnute pored puta izdišu. Do njih se ne može. Ispriječio se balvan. Blokirao cestu. Neka revolucija počne!

Predsjedniče, hoćete li s nama? Nećete? Zašto? Već ste bili, kažete? Šteta, ako ikad, Vruju baš sada treba posjetiti. Da je samo vidite. Ni prosvjednika više nema. Kako ste ih vi ono bili nazvali? Ne balvan-revolucionarima, to znamo, nego ono drugo? Šatoraši? Ma da, ali nismo na to mislili, bilo je još nešto, dajte, sjetite se, svakog vraga se vi sjećate pa niste valjda zaboravili kako ste nazvali ljude koji su došli prosvjedovati protiv devastacije prirode u režiji donatora vaše kampanje Stipe Latkovića?

Hajdučija koja uzima pravdu u svoje ruke?

E, to, hvala, predsjedniče!

Idemo dalje. Do dna. Na kojem se Latkovićeva Vruja i službeno nalazi otkako je 6. veljače ove godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odbilo žalbu tvrtke "Point-Split" d.o.o. na odluku Skupštine Splitsko-dalmatinske županije kojom se tom društvu u vlasništvu Stipe Latkovića oduzima koncesija na pomorskom dobru i otkako je još 20. svibnja prošle godine Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu protiv više hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su u uvali Vruja počinili kaznena djela protupravne gradnje i skidanja i povrede službenog pečata i znaka, a sve to na izvangrađevinskom području koje se, sukladno Prostornom planu uređenja grada Omiša i Prostornom planu uređenja općine Zadvarje, nalazi u zaštićenom obalnom području mora koje je područje od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku.

---

image

Stipe Latković
 

Cropix
---

I Gospu podigao da ga čuva

Spuštanje se oteglo. Duga je cesta. Da je i poznamo, nikad nećemo stići na Vruju. Pogotovo ne s ovakvim bisagama.

Oleandri se osušili. Vreće s cementom skamenile. Pošast nije birala, jednako su stradali i nevini i krivi. Samo su masline preživjele. S pogledom na lozu koja nikad ni kapi vina nije dala. Niti će. A sve je njezin Stipe bio lijepo iskrčio. Sve kultivirao. Šumu popilao. Brdo odvalio. Mule uziđao. Staze utabao.

I Gospu je bio podigao. Da ga čuva. Ali ni Ona ništa nije mogla kad je hajdučija udarila po njegovu protupožarnom putu. Jer, baš to je on na Vruji sagradio. I ništa više. Zeru protupožarnog putića. A crveni kmeri udarili po njemu kao da je ne znam kakav bespravni graditelj. I poslali mu inspekcije za vrat. Jednu za drugom.

Građevinska inspekcija bezbroj je puta intervenirala na Vruji. I svaki put stala protiv Latkovića. Još davnih dana, dok ni Ivica Račan nije znao za Milanovića, doneseno je rješenje o uklanjanju puta koji je neimar iz Žeževice probio od Magistrale do mora, pa je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog gradnje lukobrana, dva podvodna pregradna zida i bazena uz obalu, pa je doneseno rješenje o uklanjanju svih nelegalnih objekata na Vruji, pa je opet, nakon Latkovićeve žalbe, doneseno isto rješenje, pa opet isto, jer triput je triput, pa je i četvrti put doneseno rješenje o uklanjanju, pa i peti put, šesti... a sve za neku stvar jer se Latković uvijek žalio i stvari, kroz sve te godine, a traje to od 2002., vraćao na početak.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Gradele i peka crveni od rđe

U međuvremenu i usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića, recimo, i Ivo Josipović. A prije Josipovića i Stjepan Mesić. I svi su, ispravno, naciljali novinare. Da nije njih, ova bi lijepa poduzetnička priča odavno bila privedena kraju. I ne bi danas paučina prekrivala Latkovićeve škure. Niti bi gradele i peka bili crveni od rđe.

Virimo kroz posivjelo staklo. Restoran je tu nekoć bio. Stol i stolice su netaknuti. Prašina također. Na podu tek leži komad jelovnika. Čitamo nazive jela. Zabavno je. Mliječno jelo bogova, mitski Ketos, tuna kralja Arthura Dalmatinusa, suze kraljice Teute, božanska lignja Petra Velikog, Hefestovo blago, tagliatelle Lucrezije Borgije, jelo perzijskog kralja Darija, juha cara Dioklecijana, neman kralja Tomislava, Barbarossina flota, Gangrad strašni škamp, Cezarova gozba, slasti boga Posejdona...

Oborita riba igra nam pred očima dok čitamo odgovor pročelnice Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije Matee Dorčić. Ukratko, koncesija na pomorsko dobro pred Vrujom, lubini i komarče uključeni, Stipi Latkoviću je oduzeta, a ugovor s njegovom tvrtkom "Point-Split" d.o.o. raskida se.

"U obrazloženju odluke o oduzimanju detaljno su navedeni razlozi za donošenje predmetne Odluke, a ovim putem ćemo izdvojiti najbitnije: građevine (lukobran i gat) izgrađeni su na pomorskom dobru bez odgovarajućeg akta za građenje, koncesionar nije prijavljivao promjenjivi dio koncesijske naknade te je isti postavio plutaču sa sidrenim uređajem", navodi Matea Dorčić.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Na upit što će biti s građevinama unutar pomorskog dobra i kada možemo očekivati njihovo uklanjanje, odgovara kako to "ovisi prvenstveno o postupanjima Državnog inspektorata Republike Hrvatske". Također, pojašnjava kako se nakon prestanka koncesije predmetno pomorsko dobro nalazi u općoj uporabi te kako o njemu vode brigu jedinice lokalne samouprave. U ovom slučaju, Grad Omiš i Općina Zadvarje.

Donator Milanovićeve kampanje

"Sukladno odluci o oduzimanju, koncesionaru će se dati primjeren rok od 90 dana za napuštanje pomorskog dobra, a što je minimalni rok propisan Uredbom o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru (...) Što se tiče novih postupaka dodjele koncesije na pomorskom dobru na predmetnom području, za isto je potrebno provesti sve pripremne radnje, utvrditi zakonitosti svih postojećih objekata i ukloniti nezakonito izgrađene, ishoditi suglasnosti svih javnopravnih tijela (Lučke kapetanije, Grada Omiša, Općine Zadvarje, Ministarstva kulture i medija – Konzervatorskog odjela, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Općinskog i Županijskog državnog odvjetništva), odnosno utvrditi postoje li zakonske pretpostavke za pokretanje postupka, kao i suglasnosti jedinica lokalne samouprave", zaključuje Matea Dorčić.

A mi ćemo se, dok gacamo žalom, šutamo limenku bacardija lijevom i plasiramo zamotanu pelenu desnom, prisjetiti što je onomad o mogućem oduzimanju koncesije njegovu donatoru Latkoviću zaključio predsjednik Milanović.

– To će uzeti neki HDZ-ovac ili strani investitor. To će biti neki boutique hotel – nagovijestio je rasplet čovjek koji čvorove uglavnom zapleće.

A novinare je podučio kako nije pristojno uznemiravati stare ljude. A Stipe Latković je, reče, prešao osamdesetu. I volio bi da mu opet, ako bude mogao, pomogne u kampanji. Jer to što je od njega dobio novac nema veze s njegovom bespravnom gradnjom na Vruji. Ne-ma!

– To je čovjek koji se bavi proizvodnjom robe, znate, to je nešto, to je više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje. I ovi zavidni koji ga gledaju s balature mrze ga ustvari zato što nešto ima. To rade prvenstveno zato. Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikad nije bio priveden i nikad nije zakonski odgovarao – kazao je Milanović.

Uzurpirao zemljište Hrvatskih šuma

Kad hrvatski balvan-predsjednik idući put dođe na Vruju, uvjerit će se da je bio u pravu. I da Vruji bageri nisu naštetili. Za razliku od novinara. I prosvjednika. Parazita. I da nije njih, sve bi odavno bilo legalizirano. Riješeno. Pa tako i Latkovićeva uzurpacija zemljišta Hrvatskih šuma. Jer, i to je bio prisvojio. Kako bi se do svoga grada vjetra i vode spustio. Kako bi ono što je početkom osamdesetih prošloga stoljeća za "Dalmu" izgradio i od svijeta sakrio Dinko Kovačić svima otkrio.

Pa tako i Državnom odvjetništvu, koje je prije nešto manje od godinu dana podignulo optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1940. i 1938.) i jedne hrvatske državljanke (1968.). Tereti ih se da su pri punoj svijesti gradili tamo gdje se ne smije graditi. Točnije, da su bez dozvole na Vruji izgradili pristanišni lukobran, betonsku šetnicu popločanu kamenom, kamene klupe, kućicu za tuš, više armiranobetonskih zidova, armiranobetonski plato popločen kamenom sa stubištem i armiranobetonskom rampom, mul u moru s armiranobetonskim zidom koji spaja obalu, mul dužine oko 6,5 metara, vodospremu i suterensku građevinu te armiranobetonski zid položen između vodospreme i suterenske građevine.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Okrivljenicima se stavlja na teret da su navedena kaznena djela počinili od listopada 2016. godine do 9. lipnja 2021. godine. I to prvookrivljenik kao stvarni voditelj poslovanja investitora i izvođača radova jednog trgovačkog društva, drugookrivljenik kao direktor i član uprave, a zatim kao prokurist toga trgovačkog društva, te trećeokrivljenica kao direktorica i članica uprave toga trgovačkog društva. Tereti ih se i da su bez građevinske dozvole nalagali izvođenje radova građenja pristupne cesta od Jadranske magistrale do hotelskog kompleksa, ukupne dužine oko 1300 metara i širine oko 3,5 metara te dva potporna armiranobetonska zida.

Potom su, nastavlja DORH, znajući da je viši građevinski inspektor Državnog inspektorata 16. studenoga 2018. obustavio daljnje građenje pristupne ceste te da je na početnom dijelu ceste postavio službeni znak "Zatvoreno gradilište", nalagali nastavak gradnje.

Monopoly, rekosmo. Kupuj, gradi, ne pitaj. Kuća, hotel, resort. Pa tri kruga u zatvor. A u daljini, more se smiješi. Zubi od pjene, usne od neba.

Iz dana u dan trudimo se približiti naš sadržaj vašim potrebama, Slobodna Dalmacija je tu za vas i zbog vas. Molimo vas stoga da izaberete jedan od ponuđenih odgovora i podijelite s nama mišljenje o članku koji ste upravo pročitali.

---

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Cizmic/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića i Ivo Josipović, kao i Stjepan Mesić

Cropix

Stipe Latković
 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/vruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje-1265351 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a0f1c07b9f3ebd17be8e78b968ab732c926d3121 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vruja+je+slobodna%2C+a+%C5%A1to+sada%3F+Pogledajte+%C5%A1to+je+Latkovi%C4%87+ostavio+za+sobom%2C+raspitali+smo+se+-+kada+%C4%87e+ru%C5%A1enje%3F&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fvruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje-1265351 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fvruja-je-slobodna-a-sto-sada-pogledajte-sto-je-latkovic-ostavio-za-sobom-raspitali-smo-se-kada-ce-rusenje-1265351 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Balvan-revolucija [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
ObalaBalvan-revolucija

Vruja je slobodna, a što sada? Pogledajte što je Latković ostavio za sobom, raspitali smo se - kada će rušenje?

Piše Vinko Vuković
16. veljače 2023. - 21:00
Usprkos svim tim rješenjima o rušenju, resort je rastao. I radio. A posjećivali su ga i predsjednici. Prije Milanovića i Ivo Josipović, kao i Stjepan MesićAnte Čizmić/Cropix

Balvan-revolucija. Doslovno. Predsjednik Zoran Milanović bio je u pravu. Bar jednom. Uzdravlje, predsjedniče, sretna vam treća godišnjica mandata! Pozdravlja vas i Stipe Latković!

Tužna je Vruja danas. Daleka i sama. Napuštena. Smrt na nju gleda s Biokova. Cesta je izlokana. Tamo gdje nije popločana. A bili bi je cijelu popločali da ih nisu zaustavili. Banda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 11:34