StoryEditorOCM
ObalaISKUSAN ‘MEŠTAR‘

Trogiranina zaustavili policajci, odbio testiranje na drogu, a onda mu u stanu našli ‘dilersko carstvo‘; evo detalja

Piše Dalmacija SD
15. siječnja 2024. - 10:57

Nakon što je 10. siječnja dovršeno kriminalističko istraživanje u kojem je pronađena i oduzeta značajnija količina droge i to preko 22 kilograma marihuane, sada je dovršeno drugo kriminalističko istraživanje u kojem je pronađena značajnija količina droge, i to gotovo tri kilograma amfetamina.

Trogirski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, dana 14. siječnja oko 1.30 sati u Trogiru zaustavljen je automobil kojim je upravljao 52-godišnjak koji je policajcima dragovoljno izručio 3,9 grama amfetamina, ali je testiranje na droge - odbio.

- Muškarac je isključen iz prometa i uhićen, a vozilo stavljeno pod nadzor. Temeljem sudskog naloga, 14. siječnja obavljena je pretraga vozila koje je koristio spomenuti 52-godišnjak kojom prilikom je pronađeno i oduzeto 738 grama amfetamina i pištolj s pripadajućim streljivom.

Također je, temeljem naloga pretražen je i stan na području Šibensko-kninske županije koji koristi spomenuti 52-godišnjak te je pronađeno i oduzeto 2066,25 grama droge amfetamin i manja količina marihuane.

52-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, dok će zbog osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana biti podnesen optužni prijedlog, a zbog osnovane sumnje u počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdani odgovarajući prekršajni obrasci - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:42