StoryEditorOCM
Obalastotinu takmaca

Strašnije od ‘Squid gamea‘: Najmlađi natjecatelj pobjednik prve adventske olignjade u Hrvata, ‘smaknuo‘ najveću lignju

Piše Maja Rilović Koprivec
9. prosinca 2023. - 20:56

„Dva galeba“, ekipa koju su činili Mata Jonić i Nikša Sibiljan, pobjednici su prve adventske olignjade Squid Game Slano 2023.  s ukupnim ulovom liganja čak  3,794 kilograma!  Mata Jonić uhvatio je i najvećeg olignja teškog 0,786 kila, a on je ujedno bio i najmlađi natjecatelj na olignijadi!

Za vikend se naime, održala  prva adventska olignjada ikad, a ovo natjecanje u lignjolovu organiziralo je Sportsko ribolovno ekološko društvo „Šijun“ iz Slanoga.

 Na natjecanju je drugoplasirana bila ekipa „Butarag“ - Ivo Kmetović, Tonći Radinković i Baldo Kunica koji su iz mora izvukli  2,146 kilograma liganja, a trećeplasirani  ekipa

 „Jeguljice“ - Marko Medar i Ivica Medar čiji je ulov bio težak 2, 122 kilograma.  

Najstariji natjecatelj olignjade bio je  Mišo Tepšić.

Natjecanje je održano nakon više od mjesec dana odgoda, praćenja vremenske prognoze, a na prvu adventsku olignjadu u Hrvata, kako javljaju organizatori, prijavilo se čak 40 ekipa ukupno  101 natjecatelj koji su od 14 do 18.30 sati danas nastojali izvući što više liganja iz ribolovne zone koja je bila  koločepski kanal ispred slanjske vale, i vanjska strana Jakljana i Olipe. 

Za natjecatelje Squid Game Slano 2023. podijeljene su i nagrade za najbolje pojedince i ekipe, a organizirana je i večera za sve natjecatelje i bogata humanitarna lutrija u suradnji sa udrugom ‘Tata je tata’. Sinoć je na slanskoj rivi nastupila grupa Bolero, a sav prihod od lutrije namijenjen je akciji „Svi za Luciju“.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 11:06