StoryEditorOCM
ObalaSTEČAJNI POSTUPAK

Prodane ‘Kerumove šupe‘ na atraktivnoj lokaciji, doznajemo tko je odriješio kesu za nekretnine splitskog poduzetnika

Piše HINA/ Zadarski.hr
16. siječnja 2024. - 11:15

Stečajna upraviteljica tvrtke "Kerum" Natalija Mladineo izvijestila je da su na javnoj dražbi prodana dva od četiri oglašena spremišta te tvrtke u Zadru, o kojima smo svojedobno pisali kao o "kerumovim šupama"

Prodaja spremišta na Trgu kneza Višeslava bila je oglašena lani u listopadu, a četiri spremišta od ukupno desetak četvornih metara tražila su nove kupce po početnim cijenama od 2289 do 2522 eura.

Na prvoj dražbi nije pristigla ni jedna pisana ponuda, a na drugoj krajem studenoga kupac Antun Škara dostavio je dvije ponude za kupnju dva spremišta za iznos od 2350 odnosno 2375 eura. Tom kupcu je i proslijeđen kupoproradajni ugovor te je pozvan na plaćanje koje će izvršiti do kraja ovog tjedna, ističe se u izvješću Mladineo, stečajne upraviteljice nekoć stožerne tvrtke u posrnulom poslovnom sustavu Željka Keruma, bivšeg splitskoga gradonačelnika.

Obavijest o prodaji ostatka nekretnina "Keruma" u stečaju uslijedila je nakon što je Trgovački sud u Splitu odredio prodaju 2742 kvadrata zemljišta i nekretnina te tvrtke u Drnišu utvrđene vrijednosti 85.838 eura koje će se prodavati kao cjelina na elektroničkoj javnoj dražbi.

Postupak javne dražbe provest će Financijska agencija (Fina), a navedene nekretnine ne mogu se na prvoj dražbi prodati ispod tri četvrtine utvrđene vrijednosti. na drugoj dražbi ispod jedne polovine utvrđene vrijednosti, a na trećoj dražbi ispod jedne četvrtine utvrđene vrijednosti. Na četvrtoj, pak, javnoj dražbi nekretnine se prodaje po početnoj cijeni od 1 kune, odnosno 0,13 eura.

“Imovina se prodaje po načelu ‘viđeno-kupljeno’, te se neće priznati naknadni prigovori na pravne ili materijalne nedostatke”, ističe se u zaključku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 03:17