stdClass Object ( [id] => 1142055 [title] => Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja: šef Vijeća ugovorio je ‘veliki projekt‘ bez znanja svog kuma i načelnika, pa je krenulo ‘čašćenje‘. Nazvali smo ih obojicu [alias] => politicka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja. Uz napomenu, kako je nastavak, suprotno običaju, još bolji i smješniji.

Na brzinu ćemo vas samo uvesti u likove. Dakle, načelnik općine Dugi Rat je Tonči Bauk, član HDZ-a koji je na ovogodišnjim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat i koji je za samo 43 glasa u drugome krugu pobijedio HDZ-ova službenog kandidata Franu Marčića. Tonči Bauk i Frane Marčić obiteljski su jako povezani, štoviše, Tonči je Frani krsni kum, ali, eto, politika ih je razdvojila, iako, obojica tvrde, ne i zavadila.

---

image
Tonči Bauk
Ante Čizmić/Cropix
---

---

image
Frane Marčić
Ante Čizmić/Cropix
---

U Općinskom vijeću, da kažemo još i to prije nego krenemo na radnju, HDZ s partnerima (HDS i HSP) ima većinu, njihovih je sedam ruku u odnosu na Baukovih šest, koliko ih je načelnik uspio skupiti s Domovinskim pokretom i još dvije nezavisne liste. A da bi HDZ imao većinu – evo još samo ovo pa nećemo više – pobrinuo se prvi Baukov suradnik Ivica Vuković, drugi s načelnikove predizborne liste, koji se odmah nakon izbora priklonio Frani Marčiću uz objašnjenje kako je to učinio jer Bauk nije želio ispuniti njegov jedini uvjet za ulazak u lokalnu politiku, a to je bila – koalicija s HDZ-om.

Ako vam je sve ovo komplicirano, zamislite kako je tek mještanima Dugoga Rata, općine sa 7000 stanovnika, koji su u svibnju mogli birati između čak dvanaest ponuđenih lista, što je, ako izuzmemo Zagreb i Split, bio nacionalni rekord.

No, da počnemo.

Prije nekoliko dana, točnije 2. studenoga, Frane Marčić je na svom Facebook profilu kao predsjednik Općinskoga vijeća objavio fotografiju na kojoj sa svojim suradnicima, zamjenikom Domagojem Vukovićem i kolegom vijećnikom Andrijom Marasovićem, zadovoljno pozira u kancelariji direktora splitskoga "Prometa". Uz njih trojicu, na fotografiji su i direktor "Prometa" Miroslav Delić, jedini u sakou i jedini koji nije nasmiješen, dvije bočice negazirane vode, obje skoro do kraja ispražnjene, dvije čaše, maketa zglobnog autobusa i dvije posude s grickalicama.

Uz fotografiju Marčić je stavio i sljedeći tekst: "Nakon nekoliko odrađenih sastanaka u proteklih par mjeseci, postigli smo dogovor s Prometom Split d.o.o. o povratku autobusne linije broj 60 u općinu Dugi Rat od 1. siječnja 2022. godine. U proračunu općine za 2022. godinu osigurat ćemo sredstva za subvencioniranje dva autoprijevoznika te će naši mještani i gosti dobiti redovitiju i kvalitetniju uslugu javnog prijevoza. Učenici, studenti... moći će birati s kojim autoprijevoznikom im je povoljnije i zgodnije putovati te koristiti subvencioniranje pokaznih karata."

Objavu, koja je dosad dobila 69 lajkova (od toga jedanaest "srca") i trinaest dijeljenja, nedugo po njezinu puštanju u virtualni svijet objavom na svom Facebook profilu prokomentirao je i načelnik Bauk. I nju prenosimo u cijelosti.

"Ponukan člankom koji je izišao na društvenim mrežama i ostalim medijima (Bauk misli na Slobodnu Dalmaciju koja je prenijela Marčićev status, op.a.) o gradskom prijevozniku Promet iz Splita, ne mogu kao načelnik ostati bez komentara. Žalosno je da predsjednik i dopredsjednik Vijeća već danima pregovaraju s direktorom Prometa gosp. Delićem na temu povratka Prometa na naše područje, a da za to nisam bio upoznat. Moram priznati da su me upoznali jučer kako bi opravdali svoje postupke i objavili članak.

Naravno da je svim mještanima u interesu imati bolju uslugu, ali što to financijski znači za našu općinu nitko od njih nije ni razmišljao. Dotične financijski plan, za kojeg sam ja zadužen, ne interesira jer su ionako za 2021. izglasali proračun koji sam trebao rezati zbog financijskih dubioza.

Kao što vidite, populisti opet varaju narod kao na izborima i miješaju se u poslove za koje nemaju ovlasti, a ni znanja. Egocentrici i politički mrtvaci žele napraviti paralelnu vlast kao što rade i u drugim mjestima kako bi opravdali svoj neuspjeh. Dragi sumještani, ne nasjedajte na populističke pamflete jer ja nisam bio pregovarač. Ako su zaista sve riješili, a za što nisu imali ovlasti, neka prema svojim ovlastima potpišu i ugovor", napisao je 3. studenoga Bauk i dobio 90 lajkova (jedanaest "srca" i jedan izraz iznenađenja) uz dva dijeljenja.

Nazvali smo, naravno, nakon svega i jednog i drugog, no prije njihovih izjava dvije napomene.

Prva – da čitatelje s područja Dugog Rata ne držimo u neizvjesnosti – kaže kako neće biti ništa od skorog povratka "Prometovih" autobusa na dugoratsko područje, a druga – da i ostali čitatelji znaju što se ovdje događa – podsjeća kako "Prometovi" autobusi vozeći od Splita prema Omišu, i obratno, već dvije godine ne staju na stanicama u općini Dugi Rat jer Općina nije pristala na poskupljenje godišnje subvencije s 350.000 kuna na 1.250.000 kuna.

– Mi taj novac naprosto nemamo – govorio je tadašnji načelnik Jerko Roglić.

– Mi taj novac naprosto nemamo – govori sadašnji načelnik Tonči Bauk.

– Mi smo uspjeli sve riješiti i dobiti povoljniju cijenu – govori Frane Marčić.

Sva trojica HDZ-ovci. A krenut ćemo od onoga koji je sve "zakuhao".

Gospodine Marčić, zašto ste, bez načelnikova znanja, išli na sastanke u "Promet"?

– Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast i da ne zaboravi da je on samo izvršni organ te da sve odluke donosi Vijeće.

Da niste to malo krivo shvatili?

– Kome to nije jasno neka malo bolje prouči zakone. Mi smo ozbiljna stranka i znamo što radimo.

---

image
Frane Marčić: Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast
Ante Čizmić/Cropix
---

Po vama bi znači Jandroković trebao hodati okolo i dogovarati poslove, a da Plenković o tome pojma nema?

– Znao je naš načelnik sve na vrijeme. Kad smo sve završili i dogovorili, obavijestili smo ga i tada se nije bunio, a sad se pravi da ništa ne zna.

Činjenica je da ste išli na sastanke bez njega. Zašto, uz čiji nalog?

– Ne treba nama nalog da radimo u interesu svoje općine. Nema smisla sada raspravljati tko je što i kako napravio, bitno je da građani od svega imaju korist i da smo uspjeli spustiti godišnju cijenu na 700.000 kuna.

Načelnik je jedina ovlaštena osoba za sklapanje takvih poslova, bez njegova potpisa vaš dogovor ne vrijedi, i predlaganje proračuna je u njegovoj domeni.

– Gospodine, ovo je demokracija, a ne diktatura.

Za jednog političara imate čudno poimanje demokracije, možda da probate s pojmom anarhija?

– Ponavljam, građani su nam na prvome mjestu, njih politička prepucavanja ne zanimaju, dosta im je igrokaza.

Toliko od Frane Marčića. Zasad.

Idemo čuti Tončija Bauka.

Gospodine Bauk, kad ste saznali za dogovor s "Prometom"?

– Kad je sve bilo gotovo. Ni u čemu nisam sudjelovao, niti sam išta o tome znao.

I, što ćete sada napraviti?

– Ne pada mi na pamet potpisati taj ugovor. Prvo, mi novca u proračunu za tu svrhu nemamo, za našu malu općinu 700.000 kuna je enorman iznos, a kao drugo, ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast. To što je HDZ naumio, vladati u Dugom Ratu a da nemaju svoga načelnika, još je nedoživljeno. Njihove ovlasti tiču se samo Općinskog vijeća, a to znači potvrđivanja ili odbijanja odluka koje pripremam ja sa svojim ljudima i koje prema zakonu moraju doći na razmatranje vijećnika, sve ostalo je skandalozno. I sam čin odlaska u "Promet" je skandalozan jer Općina ne daje koncesije prijevoznicima, nego samo subvencije, a koncesijama se bavi Županija.

---

image
Tonči Bauk: Ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast
Ante Čizmić/Cropix
---

Predsjednik Vijeća kaže kako je sve ovo dio vašeg igrokaza.

– To što on radi je degutantno jer vrlo dobro zna tko ima kakve ovlasti. A morao bi znati i da je upravo njegova stranka u prošlom mandatu odbila produljiti ugovor s "Prometom". I to s punim pravom. Uostalom, mještani Dugog Rata imaju zadovoljavajući autobusni prijevoz s tvrtkom "Dalmatinac" za koji godišnje plaćamo 450.000 kuna, dok nam je novi izdatak, koliko god mi željeli imati još jednog prijevoznika, naprosto u ovom trenutku neizvediv. Sve ostalo je politička manipulacija u režiji stranke koja se jedino time i bavi.

Jeste li još uvijek član HDZ-a?

– Davno sam ja s njima raskrstio.

Jeste li istupili iz članstva, zatražili ispisnicu?

– Nisam, ali, evo, kad već navaljujete, odmah ću pokrenuti taj postupak.

Kako mislite dalje vladati, nemate većinu u Vijeću, miriše li to na nove izbore u Dugom Ratu?

– Ja sam od prvoga dana pokazao da sam za suradnju, čak sam mislio da smo je i uspostavili, ali, eto, oni je očito ne žele.

Što želi Frane Marčić, pitamo Franu Marčića.

– Želimo da naša općina ide naprijed.

S vama koji želite vladati poput načelnika iako ste izgubili na izborima?

– Ja ne radim ništa mimo zakona.

Načelnik kaže da neće potpisati ugovor s "Prometom".

– To sad kaže, a nama je rekao drugačije.

Zašto ga još uvijek držite u HDZ-u?

– Tko kaže da ga držimo?

Pa, još uvijek je član stranke, niti ste ga vi izbacili, niti se on iščlanio.

– HDZ nikoga ne izbacuje, nismo mi takva stranka. Čim se samostalno odlučio kandidirati, prestao je biti naš član, tako to kod nas ide.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nastavak je još smješniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => nastavak je još smješniji 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-11-09 10:24:46 [created_by] => 3226 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-11-11 09:30:42 [modified_by] => 3226 [publish_up] => 2021-11-11 07:27:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 184 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/11\/09\/19967720.png","\/images\/slike\/2021\/11\/09\/11427168.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/09\/17956634.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/09\/17956638.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/09\/17956632.jpg","\/images\/slike\/2021\/11\/09\/17956628.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Duje Klari\u0107\/Cropix, Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Duje Klari\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Ton\u010di Bauk i\u00a0Frane Mar\u010di\u0107","","Ton\u010di Bauk:\u00a0Ne mogu i ne\u0107u pristati na paralelnu vlast","Ton\u010di Bauk","Frane Mar\u010di\u0107","Frane Mar\u010di\u0107:\u00a0Pustite vi \u0161to na\u010delnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1368x906","hd_19967720_1920.png":"1920x1080","k_19967720_1280.png":"1280x1280","k_19967720_1024.png":"1024x1024","k_19967720_640.png":"640x640","k_19967720_480.png":"480x480","k_19967720_340.png":"340x340","k_19967720_220.png":"220x220","o_19967720_1280.png":"1280x847","o_19967720_1024.png":"1024x678","o_19967720_640.png":"640x423","o_19967720_480.png":"480x317","o_19967720_340.png":"340x225","o_19967720_220.png":"220x145","h_19967720_1280.png":"1280x854","h_19967720_1024.png":"1024x683","h_19967720_640.png":"640x427","h_19967720_480.png":"480x320","h_19967720_340.png":"340x227","h_19967720_220.png":"220x147","pp_19967720_1280.png":"1006x1280","pp_19967720_1024.png":"805x1024","pp_19967720_640.png":"503x640","pp_19967720_480.png":"377x480","pp_19967720_340.png":"267x340","pp_19967720_220.png":"173x220"},{"size0":"1920x1241","hd_11427168_1920.jpg":"1920x1080","k_11427168_1280.jpg":"1280x1280","k_11427168_1024.jpg":"1024x1024","k_11427168_640.jpg":"640x640","k_11427168_480.jpg":"480x480","k_11427168_340.jpg":"340x340","k_11427168_220.jpg":"220x220","o_11427168_1280.jpg":"1280x827","o_11427168_1024.jpg":"1024x661","o_11427168_640.jpg":"640x413","o_11427168_480.jpg":"480x310","o_11427168_340.jpg":"340x219","o_11427168_220.jpg":"220x142","h_11427168_1280.jpg":"1280x854","h_11427168_1024.jpg":"1024x683","h_11427168_640.jpg":"640x427","h_11427168_480.jpg":"480x320","h_11427168_340.jpg":"340x227","h_11427168_220.jpg":"220x147","pp_11427168_1280.jpg":"1006x1280","pp_11427168_1024.jpg":"805x1024","pp_11427168_640.jpg":"503x640","pp_11427168_480.jpg":"377x480","pp_11427168_340.jpg":"267x340","pp_11427168_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x3034","hd_17956634_1920.jpg":"1920x1080","k_17956634_1280.jpg":"1280x1280","k_17956634_1024.jpg":"1024x1024","k_17956634_640.jpg":"640x640","k_17956634_480.jpg":"480x480","k_17956634_340.jpg":"340x340","k_17956634_220.jpg":"220x220","o_17956634_1280.jpg":"1280x2022","o_17956634_1024.jpg":"1024x1618","o_17956634_640.jpg":"640x1011","o_17956634_480.jpg":"480x758","o_17956634_340.jpg":"340x537","o_17956634_220.jpg":"220x347","h_17956634_1280.jpg":"1280x854","h_17956634_1024.jpg":"1024x683","h_17956634_640.jpg":"640x427","h_17956634_480.jpg":"480x320","h_17956634_340.jpg":"340x227","h_17956634_220.jpg":"220x147","pp_17956634_1280.jpg":"1006x1280","pp_17956634_1024.jpg":"805x1024","pp_17956634_640.jpg":"503x640","pp_17956634_480.jpg":"377x480","pp_17956634_340.jpg":"267x340","pp_17956634_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1203","hd_17956638_1920.jpg":"1920x1080","k_17956638_1280.jpg":"1280x1280","k_17956638_1024.jpg":"1024x1024","k_17956638_640.jpg":"640x640","k_17956638_480.jpg":"480x480","k_17956638_340.jpg":"340x340","k_17956638_220.jpg":"220x220","o_17956638_1280.jpg":"1280x802","o_17956638_1024.jpg":"1024x641","o_17956638_640.jpg":"640x401","o_17956638_480.jpg":"480x300","o_17956638_340.jpg":"340x213","o_17956638_220.jpg":"220x137","h_17956638_1280.jpg":"1280x854","h_17956638_1024.jpg":"1024x683","h_17956638_640.jpg":"640x427","h_17956638_480.jpg":"480x320","h_17956638_340.jpg":"340x227","h_17956638_220.jpg":"220x147","pp_17956638_1280.jpg":"1006x1280","pp_17956638_1024.jpg":"805x1024","pp_17956638_640.jpg":"503x640","pp_17956638_480.jpg":"377x480","pp_17956638_340.jpg":"267x340","pp_17956638_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17956632_1920.jpg":"1920x1080","k_17956632_1280.jpg":"1280x1280","k_17956632_1024.jpg":"1024x1024","k_17956632_640.jpg":"640x640","k_17956632_480.jpg":"480x480","k_17956632_340.jpg":"340x340","k_17956632_220.jpg":"220x220","o_17956632_1280.jpg":"1280x854","o_17956632_1024.jpg":"1024x683","o_17956632_640.jpg":"640x427","o_17956632_480.jpg":"480x320","o_17956632_340.jpg":"340x227","o_17956632_220.jpg":"220x146","h_17956632_1280.jpg":"1280x854","h_17956632_1024.jpg":"1024x683","h_17956632_640.jpg":"640x427","h_17956632_480.jpg":"480x320","h_17956632_340.jpg":"340x227","h_17956632_220.jpg":"220x147","pp_17956632_1280.jpg":"1006x1280","pp_17956632_1024.jpg":"805x1024","pp_17956632_640.jpg":"503x640","pp_17956632_480.jpg":"377x480","pp_17956632_340.jpg":"267x340","pp_17956632_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2776","hd_17956628_1920.jpg":"1920x1080","k_17956628_1280.jpg":"1280x1280","k_17956628_1024.jpg":"1024x1024","k_17956628_640.jpg":"640x640","k_17956628_480.jpg":"480x480","k_17956628_340.jpg":"340x340","k_17956628_220.jpg":"220x220","o_17956628_1280.jpg":"1280x1850","o_17956628_1024.jpg":"1024x1480","o_17956628_640.jpg":"640x925","o_17956628_480.jpg":"480x694","o_17956628_340.jpg":"340x491","o_17956628_220.jpg":"220x318","h_17956628_1280.jpg":"1280x854","h_17956628_1024.jpg":"1024x683","h_17956628_640.jpg":"640x427","h_17956628_480.jpg":"480x320","h_17956628_340.jpg":"340x227","h_17956628_220.jpg":"220x147","pp_17956628_1280.jpg":"1006x1280","pp_17956628_1024.jpg":"805x1024","pp_17956628_640.jpg":"503x640","pp_17956628_480.jpg":"377x480","pp_17956628_340.jpg":"267x340","pp_17956628_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4747115 Threads: 4 Questions: 162660016 Slow queries: 70618 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4799618 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/politicka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu-1142055 [printLink] => /dalmacija/obala/politicka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu-1142055?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 241405 [name] => dugi rat [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dugi-rat [link] => /tag/dugi-rat ) [1] => stdClass Object ( [id] => 639626 [name] => tonči bauk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-26 08:00:58 [main_article_id] => 0 [alias] => tonci-bauk [link] => /tag/tonci-bauk ) [2] => stdClass Object ( [id] => 639625 [name] => frane marčić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-26 08:00:58 [main_article_id] => 0 [alias] => frane-marcic [link] => /tag/frane-marcic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nastavak je još smješniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja: šef Vijeća ugovorio je ‘veliki projekt‘ bez znanja svog kuma i načelnika, pa je krenulo ‘čašćenje‘. Nazvali smo ih obojicu [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3226 [name] => Vinko Vuković [username] => vinko-vukovi [email] => vinko-vukovi@sd.hr [password] => $2y$10$YO25wAxyFtorM2joNX.2NOXZftdmUYZoNQomCJcy/gPHsWRdTtcde [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-vukovic-3226 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1744 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c5809996ece13595660a096152f26ee?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/19967720.png [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Duje Klarić/Cropix, Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] => Tonči Bauk i Frane Marčić [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/19967720.png [title] => Tonči Bauk i Frane Marčić Duje Klarić/Cropix, Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/11427168.jpg [title] => Duje Klarić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/17956634.jpg [title] => Tonči Bauk: Ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/17956638.jpg [title] => Tonči Bauk Ante Čizmić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/17956632.jpg [title] => Frane Marčić Ante Čizmić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/11/09/17956628.jpg [title] => Frane Marčić: Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast Ante Čizmić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja. Uz napomenu, kako je nastavak, suprotno običaju, još bolji i smješniji.

Na brzinu ćemo vas samo uvesti u likove. Dakle, načelnik općine Dugi Rat je Tonči Bauk, član HDZ-a koji je na ovogodišnjim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat i koji je za samo 43 glasa u drugome krugu pobijedio HDZ-ova službenog kandidata Franu Marčića. Tonči Bauk i Frane Marčić obiteljski su jako povezani, štoviše, Tonči je Frani krsni kum, ali, eto, politika ih je razdvojila, iako, obojica tvrde, ne i zavadila.

---

image
Tonči Bauk
Ante Čizmić/Cropix
---

---

image
Frane Marčić
Ante Čizmić/Cropix
---

U Općinskom vijeću, da kažemo još i to prije nego krenemo na radnju, HDZ s partnerima (HDS i HSP) ima većinu, njihovih je sedam ruku u odnosu na Baukovih šest, koliko ih je načelnik uspio skupiti s Domovinskim pokretom i još dvije nezavisne liste. A da bi HDZ imao većinu – evo još samo ovo pa nećemo više – pobrinuo se prvi Baukov suradnik Ivica Vuković, drugi s načelnikove predizborne liste, koji se odmah nakon izbora priklonio Frani Marčiću uz objašnjenje kako je to učinio jer Bauk nije želio ispuniti njegov jedini uvjet za ulazak u lokalnu politiku, a to je bila – koalicija s HDZ-om.

Ako vam je sve ovo komplicirano, zamislite kako je tek mještanima Dugoga Rata, općine sa 7000 stanovnika, koji su u svibnju mogli birati između čak dvanaest ponuđenih lista, što je, ako izuzmemo Zagreb i Split, bio nacionalni rekord.

No, da počnemo.

Prije nekoliko dana, točnije 2. studenoga, Frane Marčić je na svom Facebook profilu kao predsjednik Općinskoga vijeća objavio fotografiju na kojoj sa svojim suradnicima, zamjenikom Domagojem Vukovićem i kolegom vijećnikom Andrijom Marasovićem, zadovoljno pozira u kancelariji direktora splitskoga "Prometa". Uz njih trojicu, na fotografiji su i direktor "Prometa" Miroslav Delić, jedini u sakou i jedini koji nije nasmiješen, dvije bočice negazirane vode, obje skoro do kraja ispražnjene, dvije čaše, maketa zglobnog autobusa i dvije posude s grickalicama.

Uz fotografiju Marčić je stavio i sljedeći tekst: "Nakon nekoliko odrađenih sastanaka u proteklih par mjeseci, postigli smo dogovor s Prometom Split d.o.o. o povratku autobusne linije broj 60 u općinu Dugi Rat od 1. siječnja 2022. godine. U proračunu općine za 2022. godinu osigurat ćemo sredstva za subvencioniranje dva autoprijevoznika te će naši mještani i gosti dobiti redovitiju i kvalitetniju uslugu javnog prijevoza. Učenici, studenti... moći će birati s kojim autoprijevoznikom im je povoljnije i zgodnije putovati te koristiti subvencioniranje pokaznih karata."

Objavu, koja je dosad dobila 69 lajkova (od toga jedanaest "srca") i trinaest dijeljenja, nedugo po njezinu puštanju u virtualni svijet objavom na svom Facebook profilu prokomentirao je i načelnik Bauk. I nju prenosimo u cijelosti.

"Ponukan člankom koji je izišao na društvenim mrežama i ostalim medijima (Bauk misli na Slobodnu Dalmaciju koja je prenijela Marčićev status, op.a.) o gradskom prijevozniku Promet iz Splita, ne mogu kao načelnik ostati bez komentara. Žalosno je da predsjednik i dopredsjednik Vijeća već danima pregovaraju s direktorom Prometa gosp. Delićem na temu povratka Prometa na naše područje, a da za to nisam bio upoznat. Moram priznati da su me upoznali jučer kako bi opravdali svoje postupke i objavili članak.

Naravno da je svim mještanima u interesu imati bolju uslugu, ali što to financijski znači za našu općinu nitko od njih nije ni razmišljao. Dotične financijski plan, za kojeg sam ja zadužen, ne interesira jer su ionako za 2021. izglasali proračun koji sam trebao rezati zbog financijskih dubioza.

Kao što vidite, populisti opet varaju narod kao na izborima i miješaju se u poslove za koje nemaju ovlasti, a ni znanja. Egocentrici i politički mrtvaci žele napraviti paralelnu vlast kao što rade i u drugim mjestima kako bi opravdali svoj neuspjeh. Dragi sumještani, ne nasjedajte na populističke pamflete jer ja nisam bio pregovarač. Ako su zaista sve riješili, a za što nisu imali ovlasti, neka prema svojim ovlastima potpišu i ugovor", napisao je 3. studenoga Bauk i dobio 90 lajkova (jedanaest "srca" i jedan izraz iznenađenja) uz dva dijeljenja.

Nazvali smo, naravno, nakon svega i jednog i drugog, no prije njihovih izjava dvije napomene.

Prva – da čitatelje s područja Dugog Rata ne držimo u neizvjesnosti – kaže kako neće biti ništa od skorog povratka "Prometovih" autobusa na dugoratsko područje, a druga – da i ostali čitatelji znaju što se ovdje događa – podsjeća kako "Prometovi" autobusi vozeći od Splita prema Omišu, i obratno, već dvije godine ne staju na stanicama u općini Dugi Rat jer Općina nije pristala na poskupljenje godišnje subvencije s 350.000 kuna na 1.250.000 kuna.

– Mi taj novac naprosto nemamo – govorio je tadašnji načelnik Jerko Roglić.

– Mi taj novac naprosto nemamo – govori sadašnji načelnik Tonči Bauk.

– Mi smo uspjeli sve riješiti i dobiti povoljniju cijenu – govori Frane Marčić.

Sva trojica HDZ-ovci. A krenut ćemo od onoga koji je sve "zakuhao".

Gospodine Marčić, zašto ste, bez načelnikova znanja, išli na sastanke u "Promet"?

– Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast i da ne zaboravi da je on samo izvršni organ te da sve odluke donosi Vijeće.

Da niste to malo krivo shvatili?

– Kome to nije jasno neka malo bolje prouči zakone. Mi smo ozbiljna stranka i znamo što radimo.

---

image
Frane Marčić: Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast
Ante Čizmić/Cropix
---

Po vama bi znači Jandroković trebao hodati okolo i dogovarati poslove, a da Plenković o tome pojma nema?

– Znao je naš načelnik sve na vrijeme. Kad smo sve završili i dogovorili, obavijestili smo ga i tada se nije bunio, a sad se pravi da ništa ne zna.

Činjenica je da ste išli na sastanke bez njega. Zašto, uz čiji nalog?

– Ne treba nama nalog da radimo u interesu svoje općine. Nema smisla sada raspravljati tko je što i kako napravio, bitno je da građani od svega imaju korist i da smo uspjeli spustiti godišnju cijenu na 700.000 kuna.

Načelnik je jedina ovlaštena osoba za sklapanje takvih poslova, bez njegova potpisa vaš dogovor ne vrijedi, i predlaganje proračuna je u njegovoj domeni.

– Gospodine, ovo je demokracija, a ne diktatura.

Za jednog političara imate čudno poimanje demokracije, možda da probate s pojmom anarhija?

– Ponavljam, građani su nam na prvome mjestu, njih politička prepucavanja ne zanimaju, dosta im je igrokaza.

Toliko od Frane Marčića. Zasad.

Idemo čuti Tončija Bauka.

Gospodine Bauk, kad ste saznali za dogovor s "Prometom"?

– Kad je sve bilo gotovo. Ni u čemu nisam sudjelovao, niti sam išta o tome znao.

I, što ćete sada napraviti?

– Ne pada mi na pamet potpisati taj ugovor. Prvo, mi novca u proračunu za tu svrhu nemamo, za našu malu općinu 700.000 kuna je enorman iznos, a kao drugo, ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast. To što je HDZ naumio, vladati u Dugom Ratu a da nemaju svoga načelnika, još je nedoživljeno. Njihove ovlasti tiču se samo Općinskog vijeća, a to znači potvrđivanja ili odbijanja odluka koje pripremam ja sa svojim ljudima i koje prema zakonu moraju doći na razmatranje vijećnika, sve ostalo je skandalozno. I sam čin odlaska u "Promet" je skandalozan jer Općina ne daje koncesije prijevoznicima, nego samo subvencije, a koncesijama se bavi Županija.

---

image
Tonči Bauk: Ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast
Ante Čizmić/Cropix
---

Predsjednik Vijeća kaže kako je sve ovo dio vašeg igrokaza.

– To što on radi je degutantno jer vrlo dobro zna tko ima kakve ovlasti. A morao bi znati i da je upravo njegova stranka u prošlom mandatu odbila produljiti ugovor s "Prometom". I to s punim pravom. Uostalom, mještani Dugog Rata imaju zadovoljavajući autobusni prijevoz s tvrtkom "Dalmatinac" za koji godišnje plaćamo 450.000 kuna, dok nam je novi izdatak, koliko god mi željeli imati još jednog prijevoznika, naprosto u ovom trenutku neizvediv. Sve ostalo je politička manipulacija u režiji stranke koja se jedino time i bavi.

Jeste li još uvijek član HDZ-a?

– Davno sam ja s njima raskrstio.

Jeste li istupili iz članstva, zatražili ispisnicu?

– Nisam, ali, evo, kad već navaljujete, odmah ću pokrenuti taj postupak.

Kako mislite dalje vladati, nemate većinu u Vijeću, miriše li to na nove izbore u Dugom Ratu?

– Ja sam od prvoga dana pokazao da sam za suradnju, čak sam mislio da smo je i uspostavili, ali, eto, oni je očito ne žele.

Što želi Frane Marčić, pitamo Franu Marčića.

– Želimo da naša općina ide naprijed.

S vama koji želite vladati poput načelnika iako ste izgubili na izborima?

– Ja ne radim ništa mimo zakona.

Načelnik kaže da neće potpisati ugovor s "Prometom".

– To sad kaže, a nama je rekao drugačije.

Zašto ga još uvijek držite u HDZ-u?

– Tko kaže da ga držimo?

Pa, još uvijek je član stranke, niti ste ga vi izbacili, niti se on iščlanio.

– HDZ nikoga ne izbacuje, nismo mi takva stranka. Čim se samostalno odlučio kandidirati, prestao je biti naš član, tako to kod nas ide.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Duje Klarić/Cropix, Ante Čizmić/Cropix Duje Klarić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix
Duje Klarić/Cropix, Ante Čizmić/Cropix
Tonči Bauk i Frane Marčić
Ante Čizmić/Cropix
Tonči Bauk: Ne mogu i neću pristati na paralelnu vlast
Ante Čizmić/Cropix
Tonči Bauk
Ante Čizmić/Cropix
Frane Marčić
Ante Čizmić/Cropix
Frane Marčić: Pustite vi što načelnik govori, bilo bi mu bolje da se informira kako funkcionira vlast
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/politicka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu-1142055 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=79d69a2f03c172a0c8890d277c9ef291d3a416bc [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Politi%C4%8Dka+komedija+u+Dugom+Ratu+se+nastavlja%3A+%C5%A1ef+Vije%C4%87a+ugovorio+je+%E2%80%98veliki+projekt%E2%80%98+bez+znanja+svog+kuma+i+na%C4%8Delnika%2C+pa+je+krenulo+%E2%80%98%C4%8Da%C5%A1%C4%87enje%E2%80%98.+Nazvali+smo+ih+obojicu&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpoliticka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu-1142055 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Fpoliticka-komedija-u-dugom-ratu-se-nastavlja-sef-vijeca-ugovorio-je-veliki-projekt-bez-znanja-svog-kuma-i-nacelnika-pa-je-krenulo-cascenje-nazvali-smo-ih-obojicu-1142055 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nastavak je još smješniji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Obalanastavak je još smješniji

Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja: šef Vijeća ugovorio je ‘veliki projekt‘ bez znanja svog kuma i načelnika, pa je krenulo ‘čašćenje‘. Nazvali smo ih obojicu

11. studenog 2021. - 08:27

Politička komedija u Dugom Ratu se nastavlja. Uz napomenu, kako je nastavak, suprotno običaju, još bolji i smješniji.

Na brzinu ćemo vas samo uvesti u likove. Dakle, načelnik općine Dugi Rat je Tonči Bauk, član HDZ-a koji je na ovogodišnjim lokalnim izborima nastupio kao nezavisni kandidat i koji je za samo 43 glasa u drugome krugu pobijedio HDZ-ova službenog kandidata Franu Marčića. Tonči Bauk i Frane Marčić obiteljski su jako povezani, štoviše, Tonči je Frani krsni kum, ali, eto, politika ih je razdvojila, iako, obojica tvrde, ne i zavadila.

U Općinskom vijeću, da kažemo još i to prije nego krenemo na radnju, HDZ s partnerima (HDS i HSP) ima većinu, njihovih je sedam ruku u odnosu na Baukovih šest, koliko ih je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2024 03:06