StoryEditor
ObalaSve se gleda

Počelo postavljanje kamera: od danas u Kaštelima pojačan video nadzor, evo na kojim lokacijama

Piše PSD
28. siječnja 2022. - 15:20

U sklopu posebnog projekta postavljanja video nadzora, koji se provodi neovisno o elaboratu kojim je predviđeno postavljanje  40 kamera na frekventnijim gradskim lokacijama, ovlaštena kaštelanska tvrtka u ovom trenutku postavlja po nekoliko kamera na pet lokacija u gradu, javlja portal grada Kaštela.

Radi se o lokacijama u blizini vile Nike u Kaštel Starom i Kaštilca u Kaštel Gomilici, kao i pokraj đardina u Kaštel Novom, u blizini Tuđmanovog spomenika u Kaštel Lukšiću i mjesnog groblja u Kaštel Starom.

- Dio kamera postavlja se zbog prevencije nepropisnog odlaganja otpada, a dio u prevenciji nesavjesnog postupanja s kulturnim dobrima – kazali su nadležni u Gradu za isti izvor.

Za postavljanje ovih prvih kamera na pet lokacija Grad je izdvojio 118 tisuća kuna.

Pred Gradom i ovlaštenom tvrtkom, nakon što za nekoliko dana ove prve kamere budu u funkciji, stoji zahtjevan posao provedbe projekta postavljanja  najavljenog video nadzora na još 40 lokacija, koje je Grad odredio u suradnji s MUP-om. Veći broj lokacija utvrdili su u Gradu želeći osigurati komunalni red, a dio lokacija odredili su u MUP-u želeći uvesti red u promet na kaštelanskim cestama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 11:31