stdClass Object ( [id] => 1245611 [title] => Oporba iz redova HDZ-a protiv SDP-ovca: Gradonačelniče, za grad niste napravili ništa, za većinu projekata utrošili ste nula kuna, a sebi i svojima ste povećali plaće [alias] => oporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place [catid] => 252 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U prvih šest mjeseci ove godine Grad Makarska iskazao je ostvarene prihode u iznosu od 66,4 milijuna kuna, rashodi su realizirani u iznosu od 65,2 milijuna kuna, pa je tako ostvaren višak prihoda i primitaka na rashodima i izdacima od 1,2 milijuna kuna.

Stanje novčanih sredstava na žiro-računu i blagajni Grada Makarske posljednjeg dana lipnja iznosilo je 46,7 milijuna kuna, što je bila idealna polazna točka da se nešto dobro napravi za grad. Međutim, za Grad se nije napravilo skoro ništa.

Ništa i za Tuđmana

Naime, u izvješću o polugodišnjem izvršenju proračuna, koji je na sjednici Gradskog vijeća Makarske usvojen većinom glasova, vidljivo je da se u stavci kapitalnih objekata naziru samo nule, odnosno da je skoro pored svakog od planiranih projekata navedeno da nije realiziran i da se utrošilo nula kuna.

Primjerice, za izgradnju Šetališta dr. Franje Tuđmana utrošeno je 0 kuna, od ukupno planiranih 100.000 kuna iz razloga što nije bilo potrebe za dodatnim ulaganjima, za trg ispred crkve Kraljice mira utrošeno je 0 kuna od ukupno planiranih 200.000 kuna iz razloga što nije izrađena projektna dokumentacija.

Za izgradnju i rekonstrukciju gradske plaže utrošeno je 0 kuna od ukupno planiranih 1.000.000 kuna iz razloga što se nije išlo u realizaciju, za izgradnju parkova i javnog zelenila na javnim prometnim površinama utrošeno je 0 kuna od ukupno 800.000 kuna iz razloga što će se sadnja stabala obaviti u drugoj polovici godine, za izgradnju i rekonstrukciju dijela rive – predio Plišćevac - utrošeno je 0 kuna od planiranih 100.000 kuna iz razloga što će se pričekati izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja i urbane opreme gradske rive u Makarskoj. I tako redom, sve same nule.

---

image

Marko Ožić Bebek je raspalio po gradonačelniku Paunoviću

Ivo Ravlić/Cropix
---

Zbog nula i stanja letargije u Gradu što se tiče rekonstrukcije i gradnje planiranih projekata, Klub vijećnika HDZ-a nije prihvatio izvještaj o izvršenju proračuna. Kako je kazao Marko Ožić Bebek, vijećnik HDZ-a i bivši makarski gradonačelnik, u pojedinačnoj raspravi je mislio navesti što sve nije napravljeno, i gdje je realizacija nula kuna.

Kao i o prethodnoj točki dnevnog reda, u kojoj se raspravljalo o Izvješću o radu gradonačelnika Zorana Paunovića za razdoblje od siječnja do lipnja 2022., ističe, a za koje se može reći da je Izvješće o neradu, tako se i o ovoj točki dnevnog reda, Izvještaju o izvršenju proračuna za isto razdoblje može slobodno reći da je Izvještaj o neizvršenju proračuna.

Pogađanje rezultata

- Ipak, sreća je što u našem gradu i neradnici mogu dobro živjeti jer je Makarska bogata i naš Grad solidno stoji s prihodima, tako je i u prvoj polovici ove godine, bez truda gradonačelnika Paunovića. Međutim, gradonačelnik Paunović i njegova zamjenica Antonia Radić Brkan očito nisu tako mislili, nego su više naglasak stavili na to da naprave nešto dobro za sebe. Da bi sebi podigli plaće, najprije su dali otkaze šestorici gradskih djelatnika, a, vidi čuda, svi su bili bliski HDZ-u. Zato su na plaću stavili ljude s velikim iskustvom kad već nemaju škole, naše kolege vijećnike, da ih savjetuju o kapitalnim ulaganjima i sportu.

Odlično će im doći u pogađanju rezultata na nogometnom prvenstvu i izboru najbolje tunje i udice za Arbunijadu. Također su iz Odjela za opće poslove i imovinu grada potrošili 572 tisuće kuna na intelektualne usluge, 101 tisuću kuna na promidžbu i informiranje, 113 tisuća kuna na sudske postupke.

U ovom izvještaju nećemo vidjeti koliko su nas koštala putovanja gradonačelnika i zamjenice na Maltu, putovanje u Francusku ili koliko su koštali ručkovi i noćenja influencerima, skriveni koncerti za članove Komiteta, ali nadamo se da ćemo te informacije dobiti na rebalansu ili izvršenju proračuna druge polovice godine - kazao je Ožić Bebek, dodavši da se, nažalost, u ovome izvještaju također ne može vidjeti ni da je bilo građenja objekata i uređaja za javne površine. Naime, od 15 milijuna kuna potrošeno je samo 510 tisuća kuna. Nije se kupovalo ni zemljište za nerazvrstane ceste, od planiranih 4 milijuna kuna potrošena je svega 281 tisuća kuna, što je jadno i bijedno.

- Građenje objekata i uređaja za nerazvrstane ceste izgleda već nešto ozbiljnije, i tu je od 15 milijuna i 740 tisuća kuna planiranih, potrošeno 2 milijuna i 801 tisuća kuna ili 17,8 posto. Ali, taj iznos uključuje 2 milijuna i 235 tisuća kuna koje je Paunović platio po sudskoj nagodbi poduzeću “Romana”, koja je taj novac od Grada potraživala na osnovi obećanja SDP-ova gradonačelnika Tonćija Bilića za rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića, a koje je on odbio platiti, ali su svjedoci, uključujući Lori Veličković, potvrdili da je obećao platiti.

Porazna je istina da je na građenje objekata i uređaja za nerazvrstane ceste potrošeno samo 566 tisuća kuna ili ukupno svega 3,59 posto.

Koja sramota! Na građenje uređaja i objekata za javnu rasvjetu grad je uložio svega 47 tisuća kuna od planiranih 800 tisuća. Valjda se gradonačelnik i zamjenica bolje osjećaju dok nas drže u mraku. A da bismo uskoro mogli postati i žedni i u mraku govori nam to da od 250 tisuća kuna planiranih za građenje objekata i uređaja za opskrbu pitkom vodom nije potrošena niti jedna kuna.

Pored mraka i žeđi, sve je izglednije da ćemo se uskoro i gušiti u smradu, jer je od planiranih milijun i po kuna za građenje objekata za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda potrošeno svega 9 posto - kazao je Ožić Bebek.

Kapitalni projekt na Kačiću?

U izgradnji kapitalnih objekata, pored dugoočekivanog završetka izgradnje dječjeg vrtića, navodi se da je Grad platio milijun i 901 tisuću kuna za kupnju poslovnog prostora na Kačićevom trgu.

---

image

Gradonačelnik je sjednici prisustvovao iz Makedonije preko videolinka

Ivo Ravlić/Cropix
---

- Od kada je to kapitalni projekt? To može biti kapitalno samo za gradonačelnika Paunovića i njegovog prijatelja vinara, pogotovo ako su sredstva za tu kupnju došla iz komunalnog doprinosa, kako je navedeno. Od sanacije spomeničke baštine se očigledno odustalo jer je od planiranih 3,3 milijuna kuna potrošeno samo 1,14 posto.

Nije bilo vremena ni za sanaciju i adaptaciju objekata, jer je od planiranih 7,1 milijuna kuna potrošeno svega 2,72 posto. Ne možemo reći da nam je ovakav izvještaj iznenađenje. Znali smo da će biti ovako, isticali smo prilikom rasprava o izvršenju proračuna za 2021. godinu da upamtite izvršenja programa građenja i održavanja u iznosima većima od 90 posto koje smo mi ostvarili jer se Paunović i SDP tome neće nikada primaknuti.

Iznenađenje su nam veliki “projekti” koje je gradonačelnik Paunović najavljivao, a znali smo da se radi o mazanju očiju i da su pali već u startu. Dokaz tome je da je za participativno budžetiranje od skromnih milijun kuna potrošeno samo 33,35 posto. Također, od još skromnijih 150 tisuća kuna za sufinanciranje postupka potpomognute oplodnje potrošeno je samo 7 i pol tisuća kuna. Gradonačelniče Paunoviću, ni Vi ni zamjenica, ni Vaši savjetnici ni odvjetnici, pa ni Sretan Glavičić (bivši predsjednik makarskog SDP-a, op.a), nama ne možete mazati oči.

Klub HDZ-a neće prihvatiti Vaš nerad i javašluk, nećemo prihvatiti ovaj izvještaj - kazao je Bebek.

Potom su vijećnici NLO-a Ivana Miočević Franić i Petar Kelvišer napomenuli da još ništa nije učinjeno za gradnju kuće udruge “Sunce”, izgradnju igrališta u Velikom Brdu, nadvožnjaka na D8 put Makra, pothodnika Sljeme te niza ulica u Makarskoj, što je doista porazno i obeshrabrujuće.

---

OČEKUJE SE OTPOR

Kiosci s Peškere uklonit
će se uz policijsku asistenciju

Uklanjanje oko 100 kioska s makarskog predjela Peškera zbog futurističkog projekta od 100 milijuna kuna ‘‘Lete ribe na Peškeru‘‘, Grad je zakupcima javne površine naložio do 1. studenoga. Međutim, do sada su uklonjena samo dva kioska pa je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Petra Kelvišera, vijećnika NLO-a, zanimalo koji su daljnji koraci Grada u pitanju uklanjanja objekata.

Kako je kazao gradonačelnik Zoran Paunović, uklanjanje kioska s Peškere ide planiranom dinamikom.

- Mora se poštivati cjelokupna procedura jer očekujemo da će biti otpora i da će na kraju cijela priča možda i završiti na sudu. Grad će točno definirati datum izvršenja i onda će se napraviti uklanjanje o trošku treće osobe, a taj trošak na teret stranke će biti višestruko viši nego što bi bio da zakupci samostalno uklone kiosk. Rok prisilnog izvršenja je 15-ak dana, podnesena žalba ne odgađa izvršenje rješenja, a zatražit ćemo asistenciju PU splitsko-dalmatinske županije - policijskih službenika specijalaca zbog očekivanog otpora. Međutim, radi se o javnoj površini i provedenom natječaju uređenja Peškere i sve ide po planu - kazao je Paunović.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BURA U MAKARSKOJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => BURA U MAKARSKOJ 2 0 7356 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-11-28 11:39:35 [created_by] => 3113 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-12-02 13:01:32 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-12-02 13:01:32 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 183 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 252 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz s dalmatinske obale. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, obala [secure] => 0 [page_title] => Obala [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 1 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Oporba iz redova HDZ-a protiv SDP-ovca: Gradonačelniče, za grad niste napravili ništa, za većinu projekata utrošili ste nula kuna, a sebi i svojima ste povećali plaće [metakey] => makarska, Gradsko vijeće, proračun, projekti, paunović [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/11\/28\/23849564.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/28\/23849560.jpg","\/images\/slike\/2022\/11\/28\/23849573.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix","Ivo Ravli\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Sa sjednice Gradskog vije\u0107a Makarske<\/p>","

Marko O\u017ei\u0107 Bebek je raspalio po gradona\u010delniku Paunovi\u0107u<\/p>","

Gradona\u010delnik je sjednici prisustvovao iz Makedonije preko videolinka<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_23849564_1920.jpg":"1920x1080","k_23849564_1280.jpg":"1280x1280","k_23849564_1024.jpg":"1024x1024","k_23849564_640.jpg":"640x640","k_23849564_480.jpg":"480x480","k_23849564_340.jpg":"340x340","k_23849564_220.jpg":"220x220","o_23849564_1280.jpg":"1280x853","o_23849564_1024.jpg":"1024x682","o_23849564_640.jpg":"640x426","o_23849564_480.jpg":"480x320","o_23849564_340.jpg":"340x226","o_23849564_220.jpg":"220x146","h_23849564_1280.jpg":"1280x854","h_23849564_1024.jpg":"1024x683","h_23849564_640.jpg":"640x427","h_23849564_480.jpg":"480x320","h_23849564_340.jpg":"340x227","h_23849564_220.jpg":"220x147","pp_23849564_1280.jpg":"1280x1628","pp_23849564_1024.jpg":"1024x1303","pp_23849564_640.jpg":"640x814","pp_23849564_480.jpg":"480x611","pp_23849564_340.jpg":"340x432","pp_23849564_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23849560_1920.jpg":"1920x1080","k_23849560_1280.jpg":"1280x1280","k_23849560_1024.jpg":"1024x1024","k_23849560_640.jpg":"640x640","k_23849560_480.jpg":"480x480","k_23849560_340.jpg":"340x340","k_23849560_220.jpg":"220x220","o_23849560_1280.jpg":"1280x853","o_23849560_1024.jpg":"1024x682","o_23849560_640.jpg":"640x426","o_23849560_480.jpg":"480x320","o_23849560_340.jpg":"340x226","o_23849560_220.jpg":"220x146","h_23849560_1280.jpg":"1280x854","h_23849560_1024.jpg":"1024x683","h_23849560_640.jpg":"640x427","h_23849560_480.jpg":"480x320","h_23849560_340.jpg":"340x227","h_23849560_220.jpg":"220x147","pp_23849560_1280.jpg":"1280x1628","pp_23849560_1024.jpg":"1024x1303","pp_23849560_640.jpg":"640x814","pp_23849560_480.jpg":"480x611","pp_23849560_340.jpg":"340x432","pp_23849560_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_23849573_1920.jpg":"1920x1080","k_23849573_1280.jpg":"1280x1280","k_23849573_1024.jpg":"1024x1024","k_23849573_640.jpg":"640x640","k_23849573_480.jpg":"480x480","k_23849573_340.jpg":"340x340","k_23849573_220.jpg":"220x220","o_23849573_1280.jpg":"1280x853","o_23849573_1024.jpg":"1024x682","o_23849573_640.jpg":"640x426","o_23849573_480.jpg":"480x320","o_23849573_340.jpg":"340x226","o_23849573_220.jpg":"220x146","h_23849573_1280.jpg":"1280x854","h_23849573_1024.jpg":"1024x683","h_23849573_640.jpg":"640x427","h_23849573_480.jpg":"480x320","h_23849573_340.jpg":"340x227","h_23849573_220.jpg":"220x147","pp_23849573_1280.jpg":"1280x1628","pp_23849573_1024.jpg":"1024x1303","pp_23849573_640.jpg":"640x814","pp_23849573_480.jpg":"480x611","pp_23849573_340.jpg":"340x432","pp_23849573_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 9 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7514421 Threads: 2 Questions: 1606924277 Slow queries: 4769018 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 110679173 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 252 [name] => Obala [alias] => obala [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/obala ) ) [link] => /dalmacija/obala/oporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place-1245611 [printLink] => /dalmacija/obala/oporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place-1245611?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 390794 [name] => Makarska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => makarska [link] => /tag/makarska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 279687 [name] => gradsko vijeće [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gradsko-vijece [link] => /tag/gradsko-vijece ) [2] => stdClass Object ( [id] => 280139 [name] => proračun [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => proracun [link] => /tag/proracun ) [3] => stdClass Object ( [id] => 529191 [name] => projekti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => projekti [link] => /tag/projekti ) [4] => stdClass Object ( [id] => 674955 [name] => paunović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-04-21 21:47:08 [main_article_id] => 0 [alias] => paunovic [link] => /tag/paunovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BURA U MAKARSKOJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Oporba iz redova HDZ-a protiv SDP-ovca: Gradonačelniče, za grad niste napravili ništa, za većinu projekata utrošili ste nula kuna, a sebi i svojima ste povećali plaće [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3113 [name] => Dijana Turić [username] => dijana-turi [email] => dijana-turi@sd.hr [password] => $2y$10$qZ4EGSEp2Uk.BmhoIqRLyuM91VuQgaE5Gl4woUd8FFxm55Q.gbUXS [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/dijana-turic-3113 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1631 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/40fd6a0e286ba7dfb1d65ceff1b05e7f?s=100&default=https%3A%2F%2Ff02.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/28/23849564.jpg [galleryCount] => 3 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ivo Ravlić/Cropix [mainImageDesc] =>

Sa sjednice Gradskog vijeća Makarske

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/28/23849564.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Sa sjednice Gradskog vijeća Makarske

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/28/23849560.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Marko Ožić Bebek je raspalio po gradonačelniku Paunoviću

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/11/28/23849573.jpg [title] => Ivo Ravlić/Cropix

Gradonačelnik je sjednici prisustvovao iz Makedonije preko videolinka

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U prvih šest mjeseci ove godine Grad Makarska iskazao je ostvarene prihode u iznosu od 66,4 milijuna kuna, rashodi su realizirani u iznosu od 65,2 milijuna kuna, pa je tako ostvaren višak prihoda i primitaka na rashodima i izdacima od 1,2 milijuna kuna.

Stanje novčanih sredstava na žiro-računu i blagajni Grada Makarske posljednjeg dana lipnja iznosilo je 46,7 milijuna kuna, što je bila idealna polazna točka da se nešto dobro napravi za grad. Međutim, za Grad se nije napravilo skoro ništa.

Ništa i za Tuđmana

Naime, u izvješću o polugodišnjem izvršenju proračuna, koji je na sjednici Gradskog vijeća Makarske usvojen većinom glasova, vidljivo je da se u stavci kapitalnih objekata naziru samo nule, odnosno da je skoro pored svakog od planiranih projekata navedeno da nije realiziran i da se utrošilo nula kuna.

Primjerice, za izgradnju Šetališta dr. Franje Tuđmana utrošeno je 0 kuna, od ukupno planiranih 100.000 kuna iz razloga što nije bilo potrebe za dodatnim ulaganjima, za trg ispred crkve Kraljice mira utrošeno je 0 kuna od ukupno planiranih 200.000 kuna iz razloga što nije izrađena projektna dokumentacija.

Za izgradnju i rekonstrukciju gradske plaže utrošeno je 0 kuna od ukupno planiranih 1.000.000 kuna iz razloga što se nije išlo u realizaciju, za izgradnju parkova i javnog zelenila na javnim prometnim površinama utrošeno je 0 kuna od ukupno 800.000 kuna iz razloga što će se sadnja stabala obaviti u drugoj polovici godine, za izgradnju i rekonstrukciju dijela rive – predio Plišćevac - utrošeno je 0 kuna od planiranih 100.000 kuna iz razloga što će se pričekati izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja uređenja i urbane opreme gradske rive u Makarskoj. I tako redom, sve same nule.

---

image

Marko Ožić Bebek je raspalio po gradonačelniku Paunoviću

Ivo Ravlić/Cropix
---

Zbog nula i stanja letargije u Gradu što se tiče rekonstrukcije i gradnje planiranih projekata, Klub vijećnika HDZ-a nije prihvatio izvještaj o izvršenju proračuna. Kako je kazao Marko Ožić Bebek, vijećnik HDZ-a i bivši makarski gradonačelnik, u pojedinačnoj raspravi je mislio navesti što sve nije napravljeno, i gdje je realizacija nula kuna.

Kao i o prethodnoj točki dnevnog reda, u kojoj se raspravljalo o Izvješću o radu gradonačelnika Zorana Paunovića za razdoblje od siječnja do lipnja 2022., ističe, a za koje se može reći da je Izvješće o neradu, tako se i o ovoj točki dnevnog reda, Izvještaju o izvršenju proračuna za isto razdoblje može slobodno reći da je Izvještaj o neizvršenju proračuna.

Pogađanje rezultata

- Ipak, sreća je što u našem gradu i neradnici mogu dobro živjeti jer je Makarska bogata i naš Grad solidno stoji s prihodima, tako je i u prvoj polovici ove godine, bez truda gradonačelnika Paunovića. Međutim, gradonačelnik Paunović i njegova zamjenica Antonia Radić Brkan očito nisu tako mislili, nego su više naglasak stavili na to da naprave nešto dobro za sebe. Da bi sebi podigli plaće, najprije su dali otkaze šestorici gradskih djelatnika, a, vidi čuda, svi su bili bliski HDZ-u. Zato su na plaću stavili ljude s velikim iskustvom kad već nemaju škole, naše kolege vijećnike, da ih savjetuju o kapitalnim ulaganjima i sportu.

Odlično će im doći u pogađanju rezultata na nogometnom prvenstvu i izboru najbolje tunje i udice za Arbunijadu. Također su iz Odjela za opće poslove i imovinu grada potrošili 572 tisuće kuna na intelektualne usluge, 101 tisuću kuna na promidžbu i informiranje, 113 tisuća kuna na sudske postupke.

U ovom izvještaju nećemo vidjeti koliko su nas koštala putovanja gradonačelnika i zamjenice na Maltu, putovanje u Francusku ili koliko su koštali ručkovi i noćenja influencerima, skriveni koncerti za članove Komiteta, ali nadamo se da ćemo te informacije dobiti na rebalansu ili izvršenju proračuna druge polovice godine - kazao je Ožić Bebek, dodavši da se, nažalost, u ovome izvještaju također ne može vidjeti ni da je bilo građenja objekata i uređaja za javne površine. Naime, od 15 milijuna kuna potrošeno je samo 510 tisuća kuna. Nije se kupovalo ni zemljište za nerazvrstane ceste, od planiranih 4 milijuna kuna potrošena je svega 281 tisuća kuna, što je jadno i bijedno.

- Građenje objekata i uređaja za nerazvrstane ceste izgleda već nešto ozbiljnije, i tu je od 15 milijuna i 740 tisuća kuna planiranih, potrošeno 2 milijuna i 801 tisuća kuna ili 17,8 posto. Ali, taj iznos uključuje 2 milijuna i 235 tisuća kuna koje je Paunović platio po sudskoj nagodbi poduzeću “Romana”, koja je taj novac od Grada potraživala na osnovi obećanja SDP-ova gradonačelnika Tonćija Bilića za rekonstrukciju Ulice Ivana Gorana Kovačića, a koje je on odbio platiti, ali su svjedoci, uključujući Lori Veličković, potvrdili da je obećao platiti.

Porazna je istina da je na građenje objekata i uređaja za nerazvrstane ceste potrošeno samo 566 tisuća kuna ili ukupno svega 3,59 posto.

Koja sramota! Na građenje uređaja i objekata za javnu rasvjetu grad je uložio svega 47 tisuća kuna od planiranih 800 tisuća. Valjda se gradonačelnik i zamjenica bolje osjećaju dok nas drže u mraku. A da bismo uskoro mogli postati i žedni i u mraku govori nam to da od 250 tisuća kuna planiranih za građenje objekata i uređaja za opskrbu pitkom vodom nije potrošena niti jedna kuna.

Pored mraka i žeđi, sve je izglednije da ćemo se uskoro i gušiti u smradu, jer je od planiranih milijun i po kuna za građenje objekata za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda potrošeno svega 9 posto - kazao je Ožić Bebek.

Kapitalni projekt na Kačiću?

U izgradnji kapitalnih objekata, pored dugoočekivanog završetka izgradnje dječjeg vrtića, navodi se da je Grad platio milijun i 901 tisuću kuna za kupnju poslovnog prostora na Kačićevom trgu.

---

image

Gradonačelnik je sjednici prisustvovao iz Makedonije preko videolinka

Ivo Ravlić/Cropix
---

- Od kada je to kapitalni projekt? To može biti kapitalno samo za gradonačelnika Paunovića i njegovog prijatelja vinara, pogotovo ako su sredstva za tu kupnju došla iz komunalnog doprinosa, kako je navedeno. Od sanacije spomeničke baštine se očigledno odustalo jer je od planiranih 3,3 milijuna kuna potrošeno samo 1,14 posto.

Nije bilo vremena ni za sanaciju i adaptaciju objekata, jer je od planiranih 7,1 milijuna kuna potrošeno svega 2,72 posto. Ne možemo reći da nam je ovakav izvještaj iznenađenje. Znali smo da će biti ovako, isticali smo prilikom rasprava o izvršenju proračuna za 2021. godinu da upamtite izvršenja programa građenja i održavanja u iznosima većima od 90 posto koje smo mi ostvarili jer se Paunović i SDP tome neće nikada primaknuti.

Iznenađenje su nam veliki “projekti” koje je gradonačelnik Paunović najavljivao, a znali smo da se radi o mazanju očiju i da su pali već u startu. Dokaz tome je da je za participativno budžetiranje od skromnih milijun kuna potrošeno samo 33,35 posto. Također, od još skromnijih 150 tisuća kuna za sufinanciranje postupka potpomognute oplodnje potrošeno je samo 7 i pol tisuća kuna. Gradonačelniče Paunoviću, ni Vi ni zamjenica, ni Vaši savjetnici ni odvjetnici, pa ni Sretan Glavičić (bivši predsjednik makarskog SDP-a, op.a), nama ne možete mazati oči.

Klub HDZ-a neće prihvatiti Vaš nerad i javašluk, nećemo prihvatiti ovaj izvještaj - kazao je Bebek.

Potom su vijećnici NLO-a Ivana Miočević Franić i Petar Kelvišer napomenuli da još ništa nije učinjeno za gradnju kuće udruge “Sunce”, izgradnju igrališta u Velikom Brdu, nadvožnjaka na D8 put Makra, pothodnika Sljeme te niza ulica u Makarskoj, što je doista porazno i obeshrabrujuće.

---

OČEKUJE SE OTPOR

Kiosci s Peškere uklonit
će se uz policijsku asistenciju

Uklanjanje oko 100 kioska s makarskog predjela Peškera zbog futurističkog projekta od 100 milijuna kuna ‘‘Lete ribe na Peškeru‘‘, Grad je zakupcima javne površine naložio do 1. studenoga. Međutim, do sada su uklonjena samo dva kioska pa je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Petra Kelvišera, vijećnika NLO-a, zanimalo koji su daljnji koraci Grada u pitanju uklanjanja objekata.

Kako je kazao gradonačelnik Zoran Paunović, uklanjanje kioska s Peškere ide planiranom dinamikom.

- Mora se poštivati cjelokupna procedura jer očekujemo da će biti otpora i da će na kraju cijela priča možda i završiti na sudu. Grad će točno definirati datum izvršenja i onda će se napraviti uklanjanje o trošku treće osobe, a taj trošak na teret stranke će biti višestruko viši nego što bi bio da zakupci samostalno uklone kiosk. Rok prisilnog izvršenja je 15-ak dana, podnesena žalba ne odgađa izvršenje rješenja, a zatražit ćemo asistenciju PU splitsko-dalmatinske županije - policijskih službenika specijalaca zbog očekivanog otpora. Međutim, radi se o javnoj površini i provedenom natječaju uređenja Peškere i sve ide po planu - kazao je Paunović.

---

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix Ivo Ravlić/Cropix
Ivo Ravlić/Cropix

Sa sjednice Gradskog vijeća Makarske

Ivo Ravlić/Cropix

Marko Ožić Bebek je raspalio po gradonačelniku Paunoviću

Ivo Ravlić/Cropix

Gradonačelnik je sjednici prisustvovao iz Makedonije preko videolinka

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/obala/oporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place-1245611 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b0d3d086c2d3470e5d78f518c81244e54355647d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Oporba+iz+redova+HDZ-a+protiv+SDP-ovca%3A+Gradona%C4%8Delni%C4%8De%2C+za+grad+niste+napravili+ni%C5%A1ta%2C+za+ve%C4%87inu+projekata+utro%C5%A1ili+ste+nula+kuna%2C+a+sebi+i+svojima+ste+pove%C4%87ali+pla%C4%87e&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Foporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place-1245611 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fobala%2Foporba-iz-redova-hdz-a-protiv-sdp-ovca-gradonacelnice-za-grad-niste-napravili-nista-za-vecinu-projekata-utrosili-ste-nula-kuna-a-sebi-i-svojima-ste-povecali-place-1245611 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => BURA U MAKARSKOJ [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ObalaBURA U MAKARSKOJ

Oporba iz redova HDZ-a protiv SDP-ovca: Gradonačelniče, za grad niste napravili ništa, za većinu projekata utrošili ste nula kuna, a sebi i svojima ste povećali plaće

2. prosinca 2022. - 14:01

U prvih šest mjeseci ove godine Grad Makarska iskazao je ostvarene prihode u iznosu od 66,4 milijuna kuna, rashodi su realizirani u iznosu od 65,2 milijuna kuna, pa je tako ostvaren višak prihoda i primitaka na rashodima i izdacima od 1,2 milijuna kuna.

Stanje novčanih sredstava na žiro-računu i blagajni Grada Makarske posljednjeg dana lipnja iznosilo je 46,7 milijuna kuna, što je bila idealna polazna točka da se nešto dobro napravi za grad. Međutim, za Grad se nije napravilo skoro ništa.

Ništa i za Tuđmana

Naime, u izvješću o polugodišnjem izvršenju proračuna, koji je na sjednici Gradskog vijeća Makarske usvojen većinom glasova, vidljivo je da se u stavci kapitalnih objekata naziru samo nule, odnosno da je skoro pored svakog od planiranih projekata navedeno da nije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. svibanj 2024 09:10