StoryEditorOCM
ObalaHDZ-OVA HOBOTNICA

Neuništivu zadarsku Imoćanku i Josipu Rimac povezuje poznati građevinar! Evo i tko od njih stanuje u njegovoj zgradi

Piše Zadarski.hr
6. studenog 2023. - 11:09

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, zagrebački poduzetnik koji se našao na meti USKOK-a zajedno s donedavnom rektoricom Sveučilišta u Zadru i nekadašnjom državnom tajnicom u Ministarstvu znanosti prof. dr. Dijanom Vican je Ante Stanišić, direktor tvrtke "Graditelj svratišta".

Iako se u istrazi izravno spominje i Josipa Pleslić, poznatija po ranijem prezimenu Rimac i djevojačkom Čulina, bivša HDZ-ova kninska gradonačelnica i državna tajnica, ona navodno nije obuhvaćena akcijom uhićenja. Treba napomenuti da je ta nekoć moćna HDZ-ovka, dok je bila na dužnosti u Ministarstvu uprave, stanovala upravo u stanu u zgradi na zagrebačkim Mlinovima čiji je vlasnik - "Graditelj svratišta". 

Koliko je za sada poznato, ta se tvrtka sa sjedištem u hrvatskoj metropoli, natjecala za veliki posao izgradnje studentske menze s paviljonima i kolnim prilazom u zadarskom Novom kampusu. Od sedam ponuda tvrtki iz cijele Hrvatske koje su se javile na natječaj, oni su dali najnižu ponudu od gotovo 10 milijuna eura. 

Međutim, u dugotrajnom postupku pregleda i ocjene njihova je ponuda na kraju odbačena, jer, kako je obrazloženo, nisu dostavili ažurirane popratne dokumente o državljanstvu i nekažnjavanju osoba koje zastupaju tu zagrebačku tvrtku. 

Također, natjecali su se i za posao posao rekonstrukcije zgrade stare Tehničke škole u Zadru gdje su ponovno dobili najmanje bodova. Posao izgradnje doma i menze na kraju je bio povjeren tvrtki "Projektgradnja" iz Gornje Vrbe za nešto manje od 11 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 23:59