StoryEditorOCM
ObalaSLAVLJE POD BIOKOVOM

Makarska je europski grad sporta, prestižnu zastavu pred gradskom dvoranom podignula je atletičarka Klara Andrijašević

23. veljače 2024. - 21:11

U makarskoj gradskoj sportskoj dvorani završeni su radovi na postavljanju novog parketa što je Gradu Makarskoj bio povod za slavlje i podizanje zastave ‘‘Europski grad sporta‘‘.

Inače, samo skidanje postojećeg sportskog poda koštalo je sedam tisuća eura, a ukupan iznos parketarskih radova je 170 tisuća eura. Tek sada je na redu ugradnja panela na krovu od 3500 četvornih metara, ali prije toga je potrebno obaviti sanaciju krova, koji se sastoji od tri sloja - lima, termoizolacije i opet lima, a potrebno je provesti i hidroizolaciju.

image

Makarska slavi prestižnu titulu

Ivo Ravlić/Cropix

Radovi na krovu koštat će 750 tisuća eura, što nam je još prije šest mjeseci potvrđeno iz iz Grada.

- Radovi koji se planiraju na krovu gradske sportske dvorane podrazumijevaju radove na sanaciji krovnog pokrivača, nakon čega će se, na prethodno sanirane slojeve krovnog pokrivača, instalirati sunčana elektrana.

Prethodno navedeni slijed radova definiran je nakon odluke Grada o investiciji instalacije sunčane elektrane, kako ona ne bi bila postavljena na dotrajale slojeve krovnog pokrivača. Procijenjena vrijednost nabave je 600 tisuća eura bez PDV-a, a radi se o građevinsko-obrtničkim (sanacija pokrova) te elektrotehničkim (instalacija sunčane elektrane) radovima.

Rok za izvođenje radova je 120 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao - kazali su iz Grada.

image

Obilazak novouređene gradske dvorane

Ivo Ravlić/Cropix

Povodom postavljanja parketa u gradskoj sportskoj dvorani, zastavu titule ‘‘Europski grad sporta‘‘ uz gradonačelnika Zorana Paunovića, podignula je vrhunska makarska sportašica, atletičarka Klara Andrijašević, u nazočnosti članova radne skupine koji su radili na pripremi kandidature, Stjepana Zelića i Jure Pribisalića te ravnatelja JU GSC Joška Kosovića i predstavnika Zajednice sportskih udruga grada Makarske.

Ulaganja u infrastrukturu na Gradskom sportskom centru samo će ove godine iznositi oko milijun eura pa je Zelić kao gradonačelnikov savjetnik za sport najavio skori početak radova na sanaciji pokrova i instalaciji sunčeve elektrane dvorane te uređenja košarkaškog i tenis terena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:37