StoryEditorOCM
ObalaA CIJENA...

Grade se dvije stambene zgrade na top lokaciji, susjedi se žale, investitoru svega dosta: Sve bih prodao, ali žena ne da

Piše Marija Lončar
23. travnja 2024. - 15:15

Stambeni kvadrati tražena su roba i na šibenskom tržištu. I nedavna sapunica oko POS-ovih stanova na Biocima, u koje su se njihovi vlasnici uselili tek prije dva mjeseca, to potvrđuje. Više od godinu dana živjeli su u neizvjesnosti, gubili živce i novac, plaćajući istodobno i kredit i podstanarstvo. Naime, zgrada nije prošla tehnički pregled nekoliko puta, pa su obećani rokovi useljenja u nekoliko navrata bili odgođeni, a 127 obitelji konačno je uspjelo dobiti ključ u ruke krajem veljače ove godine.

No mnogi i dalje žude za svojim krovom nad glavom. Samo s liste za spomenute POS-ove stanove kratkih je rukava ostalo dvjestotinjak obitelji.

Zbog jeftinijih "kvadrata", tzv. POS-ovi stanovi mnogima su i dalje najpoželjniji, ali oni se u Šibeniku grade "na kapaljku", pa najava svake nove stambene gradnje pobuđuje zanimanje potencijalnih kupaca. Tako je i u slučaju dviju parcela uz Vukovarsku ulicu, koju većina Šibenčana i dalje zove Tehnološka cesta, gdje bi trebale niknuti dvije nove stambeno-poslovne zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:09