StoryEditorOCM
ObalaPLJUŠTE PRIJAVE

Dalmatinka svjedoči o šetnji koja je prerasla u horor: Opasne lutalice su me napale, od straha sam se popela na stablo!

Piše Marija Lončar
4. prosinca 2023. - 14:27

Tesla je desetogodišnja, malena kujica, mješanka, a Alfi njezin prijatelj.

Oboje su ih svojedobno s ulice, kao napuštene i odbačene, spasili i udomili njihovi vlasnici. Tesla je pronađena na šibenskom prigradskom predjelu Martinska, a Alfi na Jamnjaku, no ugodan i bezbrižan život kojim odavno žive je - ugrožen. U šetnji Šubićevcem, odnosno Jamnjakom napala su ih dva velika psa koja su se tu zatekla bez ikakvog nadzora i vlasnika u blizini.

Šetnja u kojoj Tesla i Alfi, kao uostalom i svi psi, uvijek uživaju, za čas se tako pretvorila u šokantno i traumatično iskustvo zbog kojeg je Tesla završila i kod veterinara. Šok je doživjela i gospođa (podaci poznati redakciji), koja ih je šetala.

Vidljivo potresena, ispričala nam je što se dogodilo. Objasnila je kako su Tesla i Alfi psi njezina sina, odnosno kćeri, ali ih i ona povremeno vodi u šetnju.

image

Kujica Tesla s ozljedama na leđima

Privatni album

- Idemo u šetnju na Šubićevac, a ovaj put smo odlučili otići drugom stazom. U daljini sam ugledala dva velika psa: jedan je bio belgijski ovčar, a drugi, tamnosmeđi, bio je veći. Bili su sami, nigdje nije bilo vlasnika, i da ih izbjegnem skrenula sam na drugi put.

Odjednom su se pojavili i napali Teslu, bacili je na pod. Bila sam šokirana i prestravljena da je ne ubiju. Počela sam vikati na njih, a na sreću Tesla je nekako uspjela izvući se ispod njih i pobjeći prema autu. Oni su se onda okrenuli prema Alfiju.

On je potrčao i samo sam se nadala da će biti brži i da će im pobjeći. Ni sama nisam znala što da napravim. Brzo sam nazvala sina da dođe, a onda sam krenula putem kojim je Alfi otrčao. Pokupila sam usput neko kamenje i kad sam ih vidjela Alfi je bio u sredini, sav ukočen, a ova dva psa bili su svaki s jedne strane.

Popela sam se od straha na stablo i bacila kamenje, vikala i tjerala ih... Na sreću nekako su otišli, a Alfija je valjda spasilo to što je stajao ukočen kao da je mrtav – svjedoči naša sugovornica.

Napominje kako je i sama bila prestravljena: bojala se za Teslu i Alfija, a bilo ju je strah i da nju ne ugrizu. Alfi je u ovom okršaju prošao bez posljedica, no Tesla je imala vidljive ugrize po leđima i trbuhu, zbog čega su je hitno odveli kod veterinara.

Rane na leđima, na sreću, nisu bile duboke, ali su zbog ozljeda trbuha veterinari obavili dodatni pregled i snimanje ultrazvukom kako bi isključili mogućnost oštećenja mokraćnog mjehura ili drugih organa. Na sreću sve je ostalo na površinskim ozljedama i modricama.

image

Alfi je dobro prošao nakon napada dva psa bez nadzora vlasnika

Privatni Album/

No, ova Šibenka i dalje osjeća nelagodu zbog svega što se dogodilo. Belgijski ovčar, u to je, kako kaže, sigurna, nije imao ni ogrlicu, a činjenica da takva dva psa sami lutaju po Jamnjaku bez nadzora i vlasnika, prestrašna je.

- Tu se šeću ne samo psi sa svojim vlasnicima nego je puno i drugih ljudi, ima i djece... A što da napadnu dijete, jer kada imate pse bez nadzora nikada ne znate što se može dogoditi – tvrdi naša čitateljica i napominje kako je slučaj prijavila i policiji.

Kao upozorenje drugima da pripaze kada se šeću po šibenskim zelenim zonama, ali i u nadi da će se pronaći i kazniti neodgovorni vlasnici čiji psi sami okolo lutaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:37