StoryEditorOCM

Kosor prevarila radnike Salonita, prosvjed u ponedjeljak

Piše PSD.
30. lipnja 2010. - 18:24
Jadranka Kosor laže, prevarila je radnike Salonita, nije ispunila jamstva o obeštećenjima zbog izgubljenog zdravlja, rekao je sindikalac Jozo Marić u srijedu najavljujući novi, kako je kazao, žestok i radikalan sindikalni prosvjed bivših radnika propale tvornice azbestno-cementnih proizvoda.

Policija je nadzirala i mirni prosvjed na kojem se okupilo tridesetak radnika u srijedu a „žestoki“ je prosvjed najavljen za ponedjeljak.

Povjerenik HUS-a za Dalmaciju Marić podsjetio je kako je sindikat više puta upozoravao na nezakonit rad stečajnog suca Joze Ćalete i stečajnog upravitelja Mirka Kozine i to jer je posao na sanaciji kruga tvornice nezakonito dodjeljen tvrtki Adriatic Blizna.

Sindikalac je podijelio novinarima fotografije na kojima se vidi da radnici unatoč zabrani inspekcije zaštite okoliša i dalje rade na sanaciji, te da skidaju azbestno krovište bez zaštitne maske. Marić tvrdi da rade s najotrovnijim, tzv. plavim azbestom.

Direktor Adriatic Blizne Mladen Oštrić kaže da na sanaciji ne rade ljudi iz njegove tvrtke nego radnici podizvođača koji ima sve potrebne dozvole za takav posao. Oštrić napominje kako krovopokrivači nisu obavezni nositi zaštitne maske.

Duška Čolović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 16:45