StoryEditorOCM
DalmacijaDobra vijest

Feniks iz kamena: ‘Jadrankamenu’ dobit od tri milijuna kuna

Piše PSD.
10. srpnja 2013. - 21:53

Brački “Jadrankamen” u stečaju bilježi sve bolje poslovne rezultate, a konkretan interes za ulaganjem i ulaskom u vlasničku strukturu već su iskazale dvije tvrtke iz Austrije - kazala je Anči Bašić, stečajna upraviteljica, na sastanku odbora vjerovnika “Jadrankamena” te dodala kako se “Jadrankamen” redovito javlja na natječaje, dobiva i ugovara nove poslove.

Tom prigodom iznesen je i podatak kako je ta tvrtka u stečaju u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila dobit od tri milijuna kuna. Ukupan prihod bio je vrijedan blizu 14,5 milijuna kuna, od čega je 4,6 kuna ostvareno na inozemnom tržištu. U kamenolomima i na proizvodnim trakama u pilanama zaposlena su 122 radnika od nekadašnjih 270.

- U Hrvatskoj nema niti jedne građevinske tvrtke koja posluje tako dobro kao “Jadrankamena” - kazao je Marino Kaštelan, načelnik pučiške općine i predsjednik Odbora vjerovnika. 

Stečajni plan, a s njime i nova vlasnička struktura, trebaju biti poznati do Nove godine, dodao je Kaštelan, a najveći vjerovnici su Erste banka i Centar banka te Republika Hrvatska. Dobri poslovni rezultati ukazuju kako su proizvodi “Jadrankamena” i nadalje traženi na domaćem i inozemnom tržištu. 

Nakon što je poslovanje konsolidirano, javili su se inozemni investitori koji su spremni ulagati u “Jadrankamen” i ući u vlasničku strukturu, što samo potvrđuje kako će nakon provedenoga stečajnog postupka to poduzeće ponovno biti snažna uzdanica bračkog i hrvatskog gospodarstva. 

Nakon ulaska Hrvatske u EU olakšan je dolazak strateških partnera pa će, po svemu sudeći, “Jadrankamen” uskoro okrenuti novi list u svom radu i poslovanju. Dosta posla imaju službe DORH-a koje moraju utvrditi na koji način je to bračko poduzeće gurnuto u poslovni ponor.

IVICA RADIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 17:25