StoryEditorOCM
Auto-motopostavilo se pitanje

Što muči vlasnike električnih automobila? Većina se slaže, ovo bi riješilo 90 posto problema

Piše Automoto SD
16. svibnja 2024. - 07:31

Voljeli ih ili ne, električni automobili su budućnost autoindustrije. No, ako je suditi prema dosadašnjim iskustvima vlasnika električnih vozila, još uvijek postoji dosta važnih izmjena koje je potrebno napraviti.

U temi na Facebooku, korisnicima je postavljeno pitanje što bi promijenili u vezi s električnim automobilima i to je izazvalo niz odgovora - piše Autoklub.

Neki su branili električna vozila, dok su drugi iznijeli svoje zamjerke i prijedloge za napredak, piše Unilad.

Komentar oko kojeg se složila većina glasi: ‘Težina!

Sve ostalo se može napraviti kako treba - ako se odluče na smanjenje mase‘.

image
AFP

S njim se složio i drugi: ‘Neka budu lakši. Volio bih imati automobil težine Mazde MX-5 kojeg mogu bacati na stazi‘, stoji u komentaru.

Treći je ponovio: ‘Težina. Manja težina cijelo iskustvo vožnje čini boljim, uključujući upravljanje, kočenje, skretanje... Ovako mi se čini da svi električni automobili teže poput velikih SUV modela‘.

Neki vlasnici su pronašli drugačiju zamjerku: ‘Insfrastruktura!

Auti na struju su dobri, ali nedostatak pouzdane, dostupne infrastrukture za punjenje velikog kapaciteta čini ih neprikladnima za svakoga tko voli duža putovanja ili izlete u divljinu‘.

image
AFP

Da je infrastruktura za punjenje bogata i pouzdana kao benzinske postaje - riješilo bi se 90 posto problema‘.

Drugi su pronašli ljepše riječi o električnim vozilima.

Jedan vozač je rekao: ‘Ništa ne bih promijenio. Volim svoj električni auto. Oduševljen sam, i to nakon što sam 44 godine vozio benzinske i dizelske automobile. Neću im se vratiti‘.

Drugi je nadodao: ‘Vozim električni auto svakodnevno pet godina i iskreno - ne bih ništa mijenjao. Dobro, ako već moram nešto mijenjati, onda bi bilo ‘cool‘ da mogu pojačati zvuk motora‘, zaključuje jedan od komentatora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2024 19:23